Известие

Collapse
No announcement yet.

някой пробвал ли е GTL

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• някой пробвал ли е GTL

http://news.automedia.bg/read/3477.html

Тази статия на български намерих набързо за тези , който не знаят що е то , но пък в нея пишат глупости за жалост.Общо взето GTL (Gas to liquid) или от газ в течност преставлява превръщането на метан мисля в дизелово гориво (не знам за бензинки дали става).Това дизелово гориво, освен че действа като подобрител работата на двигателя и одължава живота е екологично доста по-чисто , дизеловия двигател става по безшумен дори от бензинките , а за черен пушек не може и дума да става.Доколкото знам горивото може да се ползва със всеки дизелов двигател.Та така.Това е което съм чел и чувал.А да.Забравих да кажа , че Audi нямат много общо с този проект.Той си е изцяло на Shell , още се разработва и има няколко бензиностанци в света , който го предлагат.В Гърция май има.Някой карал ли е с GTL ?!

P.S. Скоро четох че във WRC или някакво подобно състезания са участвали два дизелови двигатела с GTL и са се представили много добре.
    Last edited by sen7; d.m.y г., 16:59.
    мене ме нема, в целата схема........

Смесването на дизел и метан не е никаква новост и в момента се прави предимно за големи машини, зареждайки двете поотделно
    как ще смесят газ и течност и ще го съхраняват, това вече е интересно
    МЕТАНЪТ НЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В ДИЗЕЛ!
    ако сметнем спестения дизел за сметка на метана - да така се намаляват разход и вредни емисии
    при бензинките не се смесват, харчиш или едното, или другото
    бензиновият двигател може да работи изцяло само на метан
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Не смесват , а го превръщат.Бе знам ли ги какво правят.Ето малко инфо сега изнамерих , че само по спомени не става.

shell.com

shell.bg
      мене ме нема, в целата схема........

Comment

освен маркетинговите приказки, не видях как го "превръщат", все още ми е интересно
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

проекто-цените като ги гледам са горе-долу като на метана

а цифрите наистина са смайващи откъм вредни емисии и т.н. !

звучи много обещаващо

тук на пета страница

http://www.shell.com/static/shellgas...eport_0605.pdf

абе малко си противоречат таблиците и графиките с това, което са писали - на 18 страница пише , че все пак ще е малко по-скъп от дизела с ниско съдържание на сяра
          Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 13:12.
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Дизелът умря млад...
            Lexus IS200

Comment

Working...
            X