Известие

Collapse
No announcement yet.

На какво се дължи това?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да, с изгасен двигател, паркирана, изключвам от скорост, пускам спирачката и тръгва нагоре по наклона

Ясно, разбрах
    sigpic

Comment

Е то туй се получава като няма гравитация.
      Колата ти да не е чела Дъглас Адамс ?
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

мое да е чела ейнстейн примерно също така
        гравитация нема така че мислете за други обяснения
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Когато се движиш по вдлъбната вертикална крива се получава подобен ефект- ускорително движение по насрещен наклон, но това е в случай,че се движиш. Щом от спряно положение е тръгнала значи е зрителна измама най-вероятно.....или не си взел правилните хапчета
          Алфа Ромео 145 1,8 TS

Comment

Варненската магистрала е такава странна. Уж се движиш по прав път а колата умалява. Па то ти се каваш по баир, но пътя изглежда идеално прав без наклони и баири. И към Шумен пак има една права такавадето лъже окото. Поне там съм ги збелязвал тия неща.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

пиенето преди каране, казват че е вредно
              особено остро действие върху вестибуларния апарат
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Абе и на хемус има такива места.
                Едно време съм се лъгал.
                Гледам я какво хубаво нанадолнище ,я да се пусна по инерция - а тя колата почва да спира в момента в който освободя от скорост.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Аз като попадна на такива измамни места обикновенно се чудя какво и стана пак та не върви в надолнището.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Има едно такова място на Хемус - май след втория тунел в посока Варна се пада - изглежда нанагорнище, а като пуснеш по инерция набира скорост.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ако имате GPS си следете стойноста на Надморското равнище ако расте значи не е наклон
                      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от proper Покажи съобщение
                        Ако имате GPS си следете стойноста на Надморското равнище ако расте значи не е наклон
                        що бе пак си е наклон, само не в посоката която изглежда

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Откакто има силикон, земното притегляне вече не важи
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

не се ебавайте с човека .....всеки ден спирам на един светофар който е на баир. Има си наклон според моите очи поне 15 %....Да , хубаво, но колата стои на този наклон без спирачка и не мърда..а трябва яко да върви назад......Не знам, мислех, че нещо не съм добре......ама като прочетох тук и ..не съм единствен
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                            Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Откакто има силикон, земното притегляне вече не важи
                              добре казано
                              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                                Точно това попитах - къде е уловката?
                                Зрителна измама ли е, природно явление ли е, аномалия, халюцинация....
                                и аз съм се чудила, изглежда е зрителна измама.......

ето това http://tranz.it/load.php?id=Pmy5gGL4csIuezBX140130 мисля че доказва че явлението се дължи на оптическа илюзия..............
                                Last edited by lyuli; d.m.y г., 19:46.
                                Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X