Известие

Collapse
No announcement yet.

как ви се струва?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

сфинктси мама винаги съм ти са въсхиштавал шъ знаиш
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      сфинктси мама винаги съм ти са въсхиштавал шъ знаиш
      qft
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
        тва че Лексъс , Порше , Мерцедес , Бмв са по добри коли от Алфа ли му викаш плюене ??????
        В какво са по-добри? За какво говориш въобще?? Кой модел сравняваш или по принцип нещо си чул . . .
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

слухове само , непотвърдени

Comment

Съвсем резонен въпрос е. То по слухове "всички знаят, че гоуфо е най-здравата кола". Карал ли си някоя от тези коли, или поне, наистина, кои модели сравняваш?
            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
            Roosevelt

Comment

По отношение на това коя кола е здрава и коя - не просто ще цитирам мнението си за колите в моето семейство, което бях пуснал във форума на БМВ и те, незнайно защо, веднага заключиха темата.

В семейството имаме доста коли, повечето нови - Волво ХС90 Д5 (2006 г.) на баща ми, Тойта Авенсис комби д-4д (2005 г.) на майка ми, БМВ 330хд (2007 г.) на сестра ми, както и моите две Алфи - 166 и 156 (2002 г.)

Въобще митът за качеството на немските, японските или "шведските"коли е доста спорен - БМВ-то на сестра ми за година и половина и ~60 000 км, купено чисто ново от Камор(има го снимано в галерията ми) се поврежда постоянно - досега са сменени твърде много неща за чисто нова кола - кормилна рейка, 2 инжектора, цялостен ремонт на скоростна кутия, лагери и семеринги на диференциала, външни предни карета, семеринги на разпределитерната кутия на хДрайва, ЕГР-клапан и разните му тръбопроводи (3 пъти - вътре в купето може да се удушиш от миризма на дизелови отработени газове), филтъра за твърди частици, предния стъклоповдигач за пътника до шофьора, уплътненията на шофьорската врата, единия ксенонов фар, при каране по паваж нещо яко тропа в задна дясна врата и задния капак, лака по спиците на волана се олющи и отдолу се показа една грозна бяла пластмаса, предни амортисьори и т.н., вече не помня всичко. И това е кола, за която са платени над 110 000 лева! Комбито върви страшно добре, но добре че е гаранцията, иначе не ми се мисли...

Тойотата (76 000 км) - всички амортисьори (предните два пъти), маховик (веднъж), предни и задни дискове, съединител (два пъти), алтернатор, акумулатор, помпа на хидравликата, вентилатор на отоплението и т.н.

Волвото - (55 000 км) - цялата рейка на комън-рейла и 3 инжектора, некви клапани на турбото, целият смукателен колектор, цялото предно окачване барабар с амортисьорите.

Та на фона на тия трошещи се чисто нови коли моите две Алфи (едната на 170 000, другата на 155 000 км) досега са влизали в сервиз само за смяна на консумативи и разни неща по окачването, съединител, разни тампончета, маншони, обтегачни ролки - дреболии м общи линии. Все пак са коли на доста километри и на доста годинки.

Иначе съм карал всички модели на БМВ на тестове, а също и Ламбо и Ферари (последно карах 430 скудерия) - просто такава ми е работата. Не са лоши коли БМВ-тата, но далеч не са съвършени.

В последния продължителен тест 100 000 км на немските колеги Х3 2.0д се нарежда на 17 място по надеждност - на същото място се класира и Алфа 147 2.0 ТС.

Фиат Панда се е класирала на 9-то място. Факт.

Иначе аз карам Алфи, щото съм фен - първата Алфа си купих още през 1985 г. И оттогава, въпреки че имам възможност да карам всички коли, които излизат на пазара, нито една не ме е привлякла достатъчно, че да я избера.

П.П. Сега се сетих още нещо за немското автомобилостроне- предишната кола на сестра ми беше Пасат 1.9 комби 4моушън 131 к.с. - купена 2003 г. чисто нова от Юнитрейд. Тая кола чупи скоростна кутия и съединител 6 (шест!) пъти и Халдекс 2 пъти. За общо 4 години ползване Холцвагена престоя в сервиза 11 месеца.
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Когато практиката говори всички "познавачи" мълчат . . .
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз пък твърдя, че Алфа Ромео има по-добър дизайн и по-ергономични интериори от БМВ в съответните класове. Айде, СФИНКС, опровергай ме.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

тва какво ти твърдиш или намекваш изобщо не ме интересува
                    ти си типичния пример за Алфа фен , купувашп кола за тва как изглеждала .....
                    какво да те опровергавам , мен лично дизайна и отвън и отвътре на БМВ ми харесва 100 пъти повече от този на Алфа . Само малко тема за размисъл да ти дам , махни на алфата лятите джанти и остава едно ......(брат ми имаше БМВ когат имха 145 , и той ме наведе на тази мисъл , е верно ако махнех на 145 цата летите джанти оставаше тотално дърво ) а за интериора .... найш кога се разтропва интериора при БМВ , някъде след двойно повече години от този на Алфа ...

А на Пинко теориите че от Алфа по здраво нямало просто няма да ги коментирам
                    на сума ти коли едва ли не всичко било сменено по 10 пъти а на Алфите само чистачките

Пинко точно на теб ли да обяснявам че като сравняваш трябва да сравняваш неща с еднакви параметри , нови коли с нови и стари със стари .При старо БМВ и стара Алфа кое е по качествено според теб а ?Ако не знаеш питай няколко автомонтъора , ще ти кажат . Предполагам си наясно че с всяка година качеството на новите колите пада , ма нали се сещаш че пада при всички. Предполагам си наясно че една кола на 100-150 000 км отдавна и се е строшило и е сменено това което е било слабо по нея а на една нова кола в гаранция тепърва ще гърмят некачествените детайли , пък била те Алфа , БМВ , ВОЛВО или ЛУноход ..

Comment

къде си тръгнал да ми сравняваш интериорите на алфа и бмв, или пък екстериорите

алфата не съм я избрал само по това как изглежда а как върви срещу еквивалентните бмв-та и мерцове, които са си трагедия, еле пък в ниските нива, а комфорта при бмв отсъства като дума, а мерцовете са като лодки

145 я сравни с бмв-та от същите години ? първо няма бмв-та в тоя клас освен да кажем компакта, която е една от най-дървените коли излизали от заводите на тази марка

айде да не спорим, или поне мини на лично

ПП : да знам кога се растропва интериора на бмв , в семейството ми е имало достатъчно представители на немското автомобилостроене и до един мога да ти кажа, че са разочрование, дори и въпросните бмв
                      Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 13:42.
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Далеч не е само заради това как изглежда. Пък и зардаи това да е - проблем? Ако си купувах кола само за да ми е евтино, щях да си купя Лада.
                        Нека сравняваме коли с еднакви параметри - обясни ми моля с какво едно БМВ 318 Е36' 95-та година е по-сполучлива кола от моята Алфа- тая от подписа ми? Ергономичност? бързина? дизайн? Разход на гориво? Цени на части? Возия?
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

кольо, ти кво разбираш ма
                          къде се вреш да спориш с този титан на мисълта?
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

мдаааа , от Витоша по високо нема и от Алфа по убаво ич нема

Comment

Пред такива факти и боговете мълчат.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                                кольо, ти кво разбираш ма
                                къде се вреш да спориш с този титан на мисълта?
                                Ми гледам да се поотъркам, да прихвана и аз нещо

Comment

Working...
                                X