Известие

Collapse
No announcement yet.

Алианц и ГО

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

и аз не мисля че ще стане тази година
    ама да видим де - то в бг много неща стават изненадващо
    но като цяло система базирана на качестават ана водача е по-справедлива
    макар че по тази логика майка ми трабва да плати 1 лв ГО - за 30 години 0 птп-та, 0 акта и 0 глоби
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от lazy
      Не би трябвало да важи дотогава, а до края на годината Знам, че е идиотщина, но е факт
      Отскоро важат не само докрая на годината, а си избираш 3/6/12 месеца, считано от датата на сключване на застраховката.
      Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
      2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        но като цяло система базирана на качестават ана водача е по-справедлива
        макар че по тази логика майка ми трабва да плати 1 лв ГО - за 30 години 0 птп-та, 0 акта и 0 глоби
        ... и 30км пътен стаж примерно
        начи за качествената оценка на водачите съм съгласен ама как ше стане тва? - не може да наредят 5млн шофера(или колкото са там) и да ги пуснат през 20 конуса, т.е. оценката ше става според нарушенията... смях в залата еми аз като навъртам по 500км седмично имам поне 10-15 акта за колани изгорели крушки превишена скорост обаче нямам нито 1 птп и ше плащам повече от некоя лелка със следи от парктроник по колата караща с 40 в лява лента на цариградско... мисля че не е реално по тоя начин... освен тва кой мислите ще се облажи най много от повишеното нежелание на водачите да им се сътавя акт
        '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
        '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
          начи за качествената оценка на водачите съм съгласен ама как ше стане тва? - не може да наредят 5млн шофера(или колкото са там) и да ги пуснат през 20 конуса
          В сегашния ми застрахователен договор (комплексна застраховка ГО+Каско) има клауза за 5% отстъпка за всяка следваща година, през която не са ми изплащани щети, причинени по моя вина. Това е за застрахователя същественото, не разни актове, които не касаят финансово него, а мен (не дай боже). Той може да си позволи да вземе от даден шофер по-малка сума, тъй като статистическата вероятност да се наложи да му плати щети е по-малка - има си т.нар. актюери, които изчисляват какъв е удачният премиен приход за видовете застраховки спрямо съотношението прибрани пари/изплатени щети.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от kekc
            Първоначално публикувано от lazy
            Не би трябвало да важи дотогава, а до края на годината Знам, че е идиотщина, но е факт
            Отскоро важат не само докрая на годината, а си избираш 3/6/12 месеца, считано от датата на сключване на застраховката.
            Ако това е вярно, в което се силно съмнявам, още утре отивам да си направя една годишна, щото пак ще ми излезе по-евтино в сравнение с новите тарифи
            147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от bass
              ===
              ти си прав
              но предложението на алианц е доста по-лазлично ако почетеш внимателно
              и ми се стрива ч ете просто се опитват да извлекат дивиденти в случая

Comment

и ми се стрива ч ете просто се опитват да извлекат дивиденти в случая
                Нито за секунда не съм си помислял, че рекламата им е "тип социална", както обичат да казват в Рекламна пауза
                Аз обаче съм твърдолинеен фен на свободния пазар и всякакви административни регулации на цените (в случая - установяване на минимални) ме докарват до бяс. В този смисъл интересите на Алианц съвпадат с моите.
                Аргументът на чиновничеството е, че под определено ниво на премийния приход и твърде много застрахователни събития застрахователите може да не смогнат да обезщетят адекватно всички. Само че аз не мисля, че застрахователите са толкова прости, та да не си направят сметката. Пък ако все пак се намерят такива, дето не могат (като Юпитер примерно), изпадат от пазара просто.

Comment

Първоначално публикувано от bass
                  Пък ако все пак се намерят такива, дето не могат (като Юпитер примерно), изпадат от пазара просто.
                  да но с тях изгарят и съвестни платци

та не зле да има гаранционен фонд и съответно минимални премии

и като всички знаем премиите по ГО ще растат всяка година поне до нивото на зелената карта

Comment

та не зле да има гаранционен фонд и съответно минимални премии
                    Е то ако има гаранционен фонд в застраховането (по аналог на Фонда за гарантиране на влоговете в банките), застрахователите щат-не щат ще трябва да поддържат някакво ниво на премията, което поне да покрива вноските към фонда. Тъй че пак няма нужда от чиновническа намеса.

А че цените ще се качват, тва е ясно - няма как да се увеличи застрахователното покритие от 1.5 млн. лв. до 5 млн. евро (което върви комплект с влизането ни в ЕС), без да се вдигне и премията

Comment

Като чета, май никой не е кой знае колко светнат по темата, затова:
                      1. Гаранционен фонд съществува!
                      2. Ралица Агайн шефка на застрахователен надзор силно се поддава на застрахователните компании (защо ли?). Много преди тази госпожичка да стане шефка на комисията е решено цените на ГО да се освободят от 1.01.2006. Обаче някой от застрахователите искат това да стане една година по-късно. Този механизъм на определяне на мин.застраховки, както е очевадно е силно извратен и антипазарен. Спомняте си добре че преди 2 години, с ГО "получаваш" и ХХл. бензин, печено пиле, шампанско, безплатен ГТП и т.н. Общо взето това беше конкуренцията, какво от екстрите ще си избереш. Обаче Апостол Апостолов (пак шеф на нещо си) забрани екстрите, даже самите застрахователи започнаха да се дебнят и топят помежду си и имаше дадени на съд. И ние пак го отнесохме - взеха ни бонусите. Отпадането на 3,6 месечните застраховки, пак е "голяма победа за клиентите". Защото застрахователи се набутали за реклами на тримесечие и били на загуба. Милите, направо ми се къса сърцето.
                      3. Алианц явно са очаквали падането на лимитите и са се подготвили през годината, за разлика от другите. Обаче, ако лимите не паднат, парите им дадени за подготовката отиват на кино. Затова така реват. Големият им плюс ще е, че другите няма да са готови и няма да са конкурентни, така Алианц очакват да дръпнат. Нищо чудно после да кажат ето добре че сме ние за да паднат цените, което както казах ТРЯБВА ДА СТАНЕ, защото отдавна е решено.
                      4. Вероятно сте забелязали че в полицата има едни безумни графи за стаж, ПТП-та и т.н.. Казвам безумни, защото само кубатурата на двг. определя размера на полицата. Другото за сега са глупости и добри пожелания към опитните и внимателни водачи.

Comment

Първоначално публикувано от aav
                        ...
                        1. Гаранционен фонд съществува!
                        ...
                        Да, с 3 млн. лв. законов минимум, които стигат за две максимални обезщетения...

Comment

Първоначално публикувано от aav
                          Казвам безумни, защото само кубатурата на двг. определя размера на полицата.
                          Това за кубатурата в този си вид е едно от най-големите безумия
                          147 1.6 TS

Comment

Working...
                          X