Известие

Collapse
No announcement yet.

не само ние сме кретени ;)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не само ние сме кретени ;)

Изследване във Великобритания установи, че около 6 млн. водачи не знаят къде се сипва масло, откъде се мери нивото му, а още по-малко – къде е резервоарът за чистачките.

6 милиона англичани не са виждали капака на двигателя отворен

Изследване във Великобритания показа, че около 6 млн. шофьори не са запознати с най-простите агрегати, намиращи се под капака на двигателя. Тук не става въпрос за детайлно познаване на устройството на мотора и частите му (ако се наложи, основната част от изследваните ползват специализирана помощ). Изследването е било насочено към това, знае ли водачът как да налее и да провери нивото на маслото, къде се налива течността за почистване на прозорците и радиатора.
    От участвалите в анкетата 79% отговарят на поставените им въпроси, докато останалите 21% нямат никаква представа. Половината от сгрешилите бъркат радиатора с резервоара за чистачките, а 3% от всички участвали в изследването биха направили опасната грешка вместо вода или препарат за почистването на прозорците да налеят моторно масло (не биха стигнали далече!). Два процента от всички анкетирани доста бързо биха блокирали двигателя си, защото вместо масло биха сипали вода или антифриз.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Да живее check contrоl-а
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci
      Да живее check contrоl-а
      псолютно
      като ти свърши водата за 'истачките викаш пътна помощ
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ма вий кво се чудите ... хората са на принципа hop'n'drive - демек - скачай у колата и ритай газта. Да не мислите, че някой от тях си цапа ръцете да се рови по двигателя както правим ние ??? Хората карат, докато нещо не стане - после завличат колата в моргата и си вземат нова. А ние кат се докопаме до "старата" си удряме гъза в тавана...
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Както казва баща ми " Ти си каруцар" нищо не разбираш по колата, само караш - ама се опитвам да се уча.
          Ама е тия са каруцари - аз съм отварял капака и други елементарни операции
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
            Както казва баща ми " Ти си каруцар" нищо не разбираш по колата, само караш - ама се опитвам да се уча.
            Ама е тия са каруцари - аз съм отварял капака и други елементарни операции

Ми ти ако искаш да се научиш наистина си вземи една Джулиета и за една година всичко ще ти е ясно .
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
            X