Известие

Collapse
No announcement yet.

Некадърността на БГ докторите и здравната ни система

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Некадърността на БГ докторите и здравната ни система

Колеги , искам да споделя за ужаса в който съм вкаран от миналата седмица . Сабудих се една сутрин , с болки във врата . Разбира се , казах си , че е от климатика и не обърнах особено внимание . На другия ден , по лимфните възли на врата , от лявата ми страна се образуваха доста големи 3 топчета . Неможех да си въртя главата ... отидох на лекар . Доктора любезен разбира се , ме попита : Според теб , от какво са тези топчета ? Разбираео му отговорих , че ако знам от какво са , няма да ида на лекар . При което той бесен се опита да ме изгони Тръгнах си , и реших да се мажа с фастум гел . След 2 дни мазане , топчетата се разрастнаха до лявото ми ухо , и се стигна до там , че с него чувах само пулса си . Отидох пак на лекар . Направиха ми пълна кръвна картина , и ми казаха да отида с изследванията на другия ден . Отидох . Първо минах през опашка от 10-12 човека за да вляза при личния си лекар за направление . Пратиха ме в " Уши , нос , гърло " . Чаках 3 часа за ред , влязох и човека се опита да разбере какво ми е , но не успя . Викна 3-ма негови колеги , съблякоха ме по долни гащи и започнаха луди прегледи , като гледаха ту мен , ту перфектните ми изследвания . Казаха ми , че незнаят какво ми е , и ме пратиха на кожен лекар . Чаках само 1 час за направления , и само 40 мин, за кожен лекар . Лекарката ме гледа като полезно изкопаемо , и ме прати пак при личния , за направление за Инфекциозно отделение . След час чакане в при личния , взех заветното направление за Инфекциозно . Отидох , изследваха ме , и нищо не откриха . Сега искат да ме вкарат там ( имало риск да се разболея от хепатит , но не бил толкова страшен хепатита ) . Искали милите некадърници да ме държат там , за да могат евентуално да разберат какво ми е След вече една седмица , в салона ми дойде моя позната лекарка . Оплаках и се , жената ми написа 4 ампули с мизерии , на стойност 20 кинта . Изтряска ми една инжекция в задника и ме излекува . В Петък ще отнеса още една инжекция , и се надявам да мога спокоен да замина на море ж Събота . Искрено пожелавам на всички вас ЗДРАВЕ , и дано не се сблъсквате с проблеми на Великото ни Здравеопазване .
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Е какво ти е де?
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Нема отговор
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Аз при такива положения казвам, че е от бирата.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

имаш лично съобщение

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

Мерси , ти имаш бира
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

айде пак до бирата опряхмеА помежду другото бирата наистина помага
              Поне на мен много ми помага.Като пропусна по няква случайност биреното "хапче"(халбче..от 500 мл)и нещо почва яко да ме стяга врата..и не само )
              Така че ...

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91

Comment

Нали знаеш , всички болести са от нередовно пиене
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Абе здравето си е най-важното нещо, жалкото е, че не го ценим много и не се ограничаваме в някои неща. А и всичко в милата ни родина е измислено по възможно най-смотания начин и не може да разчитаме за подкрепа в такива моменти.
                  Радвам се, че си намерил лек.
                  sigpicex
                  147Q2
                  300bhp/606nm
                  Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Да така е от нередовно пиене или редовно недопиване
                    Но това е поправимо и не ни требе да ходим на доктор, да ни каже как
                    Last edited by milenamr; d.m.y г., 01:53.

Comment

Второто ще е . Постоянно се наливам , и все ми не стига .
                      145 1.6 ТС '97 ех.
                      145 1.9 JTD '00
                      307 CC 2.0 '04

Comment

Значи, наличието на лимфни възли показва че има възпаление и требе да се разбере от къде са.Може да е от зъб, ухо, може и да е какво ли не, да не мислим и за по лоши неща. Но като си направил кръвна картина би трябвало да се види дали има изменения в нормите.
                        Моят съвет е да си направиш изследвания и да разбереш от къде е това възпаление, защото може и нищо да няма, може и да има усложнения.Като гледам от къде си иди в Пловдив примерно.
                        Иначе с такъв проблем можеш да се сблъскаш навсякъде по света, не сме уникати в тая област.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 09:00.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Изследванията са супер . Няма никакви проблеми . Няма възпаление на зъб , ухо и т.н.
                          145 1.6 ТС '97 ех.
                          145 1.9 JTD '00
                          307 CC 2.0 '04

Comment

Аз си имам допълнително здравно осигуряване.
                            Въобще не се занимавам с направления. Отиваш на лекар, какъвто ти трябва.
                            Той от своя страна те праща на каквито иска изследвания.
                            Всичко си плащаш на харабия, минаваш винаги пръв, защото естествено си плащаш. Само си искаш фактура за прегледите/изследванията и след това всичко по фактура ти го възстановяват от допълнителното здравно осигуряване.
                            Трябва всичко да стане със здравето и като колите. Ако си направиш застраховка ти покриват щетите, ако не си направиш си плащах като поп. какви са тези ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ здравни осигуровки и след това нищо не получаваш срещу тях.
                            Това е все едно да имаш задължително каско и след това да не можеш да го използваш
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Доктори!?!?!
                              Не знам на кой трябва да благодаря, но ако има Господ първо на него че от 10 - 15 години не съм влизал в поликлиника, от 30 в болница, и от 3-4-5 не съм карал дори и настинка - верно че ме боли скафандъра от време на време, но това е преживяемо - все пак съм и женен на всичкото отгоре.....другото за което съм някому благодарен е че вече 14 години по пътищата, и близо 3-4стотин хиляди км нямам дори огъната ламарина по колите.....е....като съм бил на пасажерското съм имал преживявания.....
                              Добре е човек като се събуди сутрин здрав и без болежки и прочее, да си го отбележи, и да му се зарадва.....много по добре е отколкото да отбелязва и мърмори когато е болен.....така времето което е бил здрав ще е много по стойностно.....въпреки че не е доказано, убеден съм че по въпросната методика се боледува и по малко.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X