Известие

Collapse
No announcement yet.

Такси при внос след 2007

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Такси при внос след 2007

А някой да знае дали ще отпадат митата и акцизите? И случайно с какво ще ги заместят?

П.С. Понеже виждам,че от въпроса ми е направена нова тема си позволявам да добавя какви са процедурите във Франция при покупка на кола,като предполагам,че процедурата в другите страни не е много по-различна. Не пиша нов отговор,защото мисля,че така повече хора ще прочетат :

Нови коли:

При внос на нова кола от страна членка на европейският съюз във Франция ,винаги се плаща френското ДДС - 19.6 %
    Ако сте платили колата със ДДС при внос във Франция пак сте длъжни да го платите,но след това имате право да поискате да ви върнат парите от държавата от която сте взели колата.

Употребявани автомобили

Във Франция употребяван автомобил е този който е на повече от 6 месеца и повече от 6000 км.
    При покупка на употребяван автомобил между частници ДДС не се плаща. То е включено в цената на колата и е платено от предния собственик.
    При покупка на употребяван автомобил от професионалист ако купувачът е частник, ДДС -то което се плаща е това на страната от която купувате колата. Следователно купувате колата с ДДС
    При покупка на автомобил извън евро съюза се плащат 10 %
    от цената на коаято е купен автомобила + цената за транспорт + ДДС.

Изглежда лесно и семпло но разминаванията в администрациите на различните страни не са малко и трябва да се внимава. Например в Белгия не съществува документ,с който да се докаже,че за колата не се дължат пари ,следователно ако ви продаде кола,която е все още на лизинг,то тя не е ваша и няма и да бъде!!!

Също така се плаща за прегледи,за временни номера,зависи от къде е внесена колата,може да се наложи да има преглед и от страната в която е купена,както и в страната в която се внася .

===================
    благодара акила
    заключвам - мисля всичко е ясно - плаща се ДДС върху стойността на сделката
    http://www.thegamefactory.fr/

Първоначално публикувано от Aquila
    А някой да знае дали ще отпадат митата и акцизите? И случайно с какво ще ги заместят?
    това се говори, че щяло да стане, но според мен не е съвсем така

защото в момента при внос на автомобил не се плаща мито, а ДДС, проблема тук е, че стойността на която се начислява ДДС, не е фактурната стойност за е купен автомобила, а стойност определена от държавата на база на мощността на автомобила
    ДДС се плаща дори и в ЕВропейските държави доколкото съм запознат, но върху стойността на автомобила

относно акциза
    доколкото си спомням, акциз се начислява върху стоки които не са от първа необходимост и се водят за луксозни
    така, че акциза може и да не отпадне, но няма да е лошо да вдигнат границата малко, защото вече и автомобили от средният клас, като 156-ца JTS или Стило 2.4 надхвърлят границата определена от нашата държава
    ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Първоначално публикувано от hf hpe
      ===
      ще отпадне и ддс и акциз защото колите вече няма д аса внос по смисъла на закона - иначе казано дали ще си купиш кола от падуа или пловдив става все тая

това за акциза и ддс-то важи за втора ръка все пак
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Naso
        Съвсем мъничък офтопик, но чухте ли за новите +4% акциз на горивата ?
        само?
        май ще е повече след 2007
        ЕС ко искаш

Comment

[quote=търтей]
          Първоначално публикувано от "hf hpe":278erdu2
          ===
          ще отпадне и ддс и акциз защото колите вече няма д аса внос по смисъла на закона - иначе казано дали ще си купиш кола от падуа или пловдив става все тая

това за акциза и ддс-то важи за втора ръка все пак [/quote:278erdu2]

Не е точно все тая защото въпреки,че реално погледнато няма граници пак се плаща като взимаш кола от друга държава. Например ако купиш кола от Германия и искаш да я регистрираш във Франция плащаш.
          http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Не е точно все тая
            дай моля те малко подробности
            какво точно се плаща?
            ддс върху продажна цена
            държавни такси
            или?

Comment

Първоначално публикувано от търтей
              Не е точно все тая
              дай моля те малко подробности
              какво точно се плаща?
              ддс върху продажна цена
              държавни такси
              или?
              точно това съм чувал и аз
              че при купуване на кола от друга държава се плаща ДДС, но на фактурната стойност на колата

П.П. търтей да ти е подреден форумо, мое да разделиш темата, че станя тя каквато стана

Comment

че при купуване на кола от друга държава се плаща ДДС, но на фактурната стойност на колата
                ше го подредим
                ама то и сега плащаш данък на държавата като купуваш кола на база на цената в договора

Comment

[quote=търтей]
                  Първоначално публикувано от "hf hpe":3tdh2z3c
                  ше го подредим
                  ама то и сега плащаш данък на държавата като купуваш кола на база на цената в договора[/quote:3tdh2z3c]
                  това в ЕС или в БГ

Comment

[quote=hf hpe][quote="търтей":10rx0n6m]
                    Първоначално публикувано от "hf hpe":10rx0n6m
                    ше го подредим
                    ама то и сега плащаш данък на държавата като купуваш кола на база на цената в договора[/quote:10rx0n6m]
                    това в ЕС или в БГ [/quote:10rx0n6m]
                    в Р България

Comment

Търтеьо говори за договорите в БГ! А в европа се плаща ДДС в/у фактурната стойност на колата.
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

нещо не можем да се разберем май
                        в БГ се плаща данък по фактурна стойност само на нови автомобили

иначе за употребявани автомобили данъка(ДДС-то) се плаща на стойност определена от държавата

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                          Търтеьо говори за договорите в БГ! А в европа се плаща ДДС в/у фактурната стойност на колата.
                          анджек

но то у нас май пак е 20% данъка - забравил съм вече

Comment

нещо не можем да се разберем май
                            в БГ се плаща данък по фактурна стойност само на нови автомобили

иначе за употребявани автомобили данъка(ДДС-то) се плаща на стойност определена от държавата
                            Е като влеземе в европа ще плащаме ДДС в/у стойноста на договора/фактурата (въобще разходния документ)
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз да си кажа честно съм почти 100% сигурен, че свободен внос няма да има, проблема е как ще се реши това.
                              Защото ще е много глупаво да плащам 20% ДДС за нов автомобил или 0 лв за автомобил на 1 година или трябва да премахнат ДДС-то на колите, а това е същински абсурд, защота ще го пернак като някакън друг вид плащане. Това са малка мой съчинения без картинка, ама предполагам че до 6-7 месеца нещата ще са по ясни.
                              Инече на нов автомобил си плаща и АКЦИЗ освен 20% ДДС, ако влиза над 165 к.с. ако не се лъжа.

А това ДДС за колите от 20% е ЕБ@ТИ абсурда - за всички стоки е 20%, а за колите се смята като мощност на автомобила.
                              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                              Opel Astra J GTC

Comment

Working...
                              X