Известие

Collapse
No announcement yet.

ПТП ... каско ... 156 ЖТД ?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ПТП ... каско ... 156 ЖТД ?!?

Здравейте!

В момента не мога да си събера мозъка и да измисля по-добро заглавие ... но както вече писах ударих Алфата.
    Имам пълно каско,ще поемат щетите.
    Проблема е в това че бях във Фиат сервиза и само цените на ламарините които са за смяна + радиатора + 1 фар и т.н. са над 5 000 лева без труда,без боята и без всички дребни неща които ще излезнат допълнително ... без носачи които са също засегнати ... предполагам че щетите НЯМА да паднат под 10 000 лева ...
    Колата е застрахована на 11 000 лева ... как смятате как ще се процедира в такъв случай?
    Цените на частите са само за оригинални части,говорих със застрахователя и след като го попитах какви части да си поръчам,турски или оригинални той възмутено отговори че трябва да са оригинални , разбира се!!!

В момента съм напълно объркана ... застрахователя ми каза че ако щетите бъдат оценени високо има вероятност да поемат само 80-90% от сумата.
    Обаче не ми каза ако щетите надхвърлят сумата на която е застрахована?!?

Помагайте със съвети от личен опит,моля ви ще откача ...
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Имах същия случай преди време. При мен се случи така:
    Щетите надхвърляха сумата, за която беше застрахована колата, обявиха я за тотална щета. В такъв случай наистина изплащат 80 или 90% от стойността за която е застрахована колата, защото се предполага, че по колата има останали здрави части, които ти можеш да разпродадеш и да покриеш тези 10 или 20% липса.
    Най-добре изчакай и те ще ти кажат за какво иде реч.
    Успех!
    Не мъ глей, че в раменете съм, кат вафла от 5 стинки...знам фатки!

Comment

Незнам къде си застрахована, но по принцип с оригинални части се ремонтират само кли до 5г. На по старите се слагат турски. Ако ти платят 80-90% трябва да си много доволна. На мен като ме удариха с Крайслера на баща ми се оказа че само задната врата нова струва 5000лв в Балкан Стар и те го оцениха на тотална щета по тази причина и платиха за цялата щета 40% от стоиността на застраховтата. Това стана с Бул Инс.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

ами започваш от там, че ремонта не го правиш в официален сервиз на ФАИТ.... а вече колко ще ти дадат застрахователите е тяхна си работа... аз от Бул ИНС нямам оплаквания, плащат като попове
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Застраховката е в HDI .
          Опитвам се да намеря с какво да я дръпна,имам вече платформа но не и автомобил с който да си я прибера.
          Пътна помощ ми иска около 600 лв.
          По 2,90 лв на километър и в двете посоки + 30 лв товарене.

Ще изчакам да я докараме,да направим оценка на щетите и да ми изготвят евентуален списък с цените от сервиза.
          От там ще се решава какво ще става с нея!

Категорично отказвам да се прави от аматьори по гаражи зад блока,ако не дават пари за ремонт отива за скраб
          Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение

В момента съм напълно объркана ... застрахователя ми каза че ако щетите бъдат оценени високо има вероятност да поемат само 80-90% от сумата.
            Обаче не ми каза ако щетите надхвърлят сумата на която е застрахована?!?

Помагайте със съвети от личен опит,моля ви ще откача ...
            Недей да откачаш!Със застрахователите разговаряй само за застраховката освен ако няма някоя член в договора който те задължава да си ремонтираш колата в избран от тях сервиз.По въпроса за частите на пръв поглед си основно за ламарини като по мое мнение няма значение къде са произведени т.е. дали са оригинални , турски или китайски.Първо се разбери със застрахователя срещу какво ще те обезщети, ако е срещу документи от сервизи и магазини търси евтини ламарини и изгодни части.Опитай се да намалиш сумата за обезщетение така имаш шанс да вземеш 100% и всички ще са доволни.
            sigpic
            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Преди да сключа договор за пълно каско говорех с тях точно за това ако се случи нещо къде ще се ремонтира и те казаха че нямат сервиз с който да работят,това мен ме устройва напълно.
              Днес човека ме пита къде мисля да си оправям колата и след като му споделих на къде съм се насочила ми предложи да отида на едното място защото и той самият им е ползвал услугите и бил много доволен.

Не са само ламарини ... радиатор,рог,носачи са криви,не се знае какви и колко датчика са заминали ... всички щети ще са ясни след огледа , но за сега ситуацията не ми изглежда добре ...

Според мен има значение какви са частите и аз няма да карам кола кърпена с турски тенекии които не дай си Боже при следващ удар няма да поддадат по същият начин запазвайки ме жива и здрава ... !!!

Аз лично се надявам щетите да надминат очакванията и да ми изплатят колата ... в БГ няма как и кой да ми я ремонтира като нова ... карала съм удряна кола и това няма да ми се повтори надявам се ... с две думи се надявам да я бракуват и да се приключва по-бързо за да си взема нова кола ...
              Born to make me happy

Comment

Не са само ламарини ... радиатор,рог,носачи са криви,не се знае какви и колко датчика са заминали ... всички щети ще са ясни след огледа , но за сега ситуацията не ми изглежда добре ...

Според мен има значение какви са частите и аз няма да карам кола кърпена с турски тенекии които не дай си Боже при следващ удар няма да поддадат по същият начин запазвайки ме жива и здрава ... !!!
                Разбира се че не са само ламарини.Реално погледнато има цяла предница да се прави.Предполагам че се отвориха и еърбеците?Те също са майка си и баща си.
                sigpic

Comment

Не,не се отвориха....всъщност удара стана с ниска скорост,аз карах с не повече от 30км/ч но другите бяха по-засилени

п.п.Успях ... поплаках си едва сега ... толкова желана и мечтана тази кола беше вторият ми дом (пътувам постоянно) и за краткото време през което я имах винаги е била вярна ... а аз за награда и размазах ламарините
                  Born to make me happy

Comment

Колежке, легни си и се наспи и изчакай да ти мине малко. Няма смисъл да му мислиш толкова, просто почини малко ако ти е възможно. Ламарини се правят, важното е че всички сте невредими.
                    А относно това да се прави в сервиз на Фиат, аз лично бих я продал на часто отколкото да правя ремонти за повече от 3000 лв.
                    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                    Opel Astra J GTC

Comment

Не ремонта,а само частите до сега са около 5 000 лв.

Не мога да спя,снощи не съм спала и днес няма да мога да заспя ... за малко да убия човека седящ до шофьора в Самарата ...
                      Born to make me happy

Comment

Колегата е прав , почини си от преживяното после е по лесно да вземеш решение.
                        sigpic

Comment

Не ремонта,а само частите до сега са около 5 000 лв.

Не мога да спя,снощи не съм спала и днес няма да мога да заспя ... за малко да убия човека седящ до шофьора в Самарата ...
                          Защо да не би да е ранен някой.
                          sigpic

Comment

В колата която размазах е имало човек който от удара най-вероятно е седнал в шофьора защото неговото място беше размазано и вратата вдлъбната почити до скоростният лост...
                            Born to make me happy

Comment

малко нещо съм в този бранш и ще ти дам съвет
                              1.питай застрахователя ти по какъв начин ще изплати автомобила на тотал. ако го устройва проформа от сервиза на ФИАТ, вземай я и им я занеси. повечето застрахователи изплащат тотална щета когато сумата по ремонта достигне 75-80% от застрахователната стойност.
                              2.не знам откъде си, но в българия има доволно много сервизи в които могат да я направят по-хубава от нова. втория ми съвет е да купуваш ламарини, броня, фарове втора употреба - в повечето случаи са по-добри от алтернативните и по-евтини. части по окачване спирачки и тнт - само нови и оригинални.по този начин обезщетението би трябвало да ти стигне.
                              алфата на аватара ми зимата и бяха откачили предницата - изглеждаше точно като Г, но усукана наляво - 2 рога, подкалници (метални), фарове, калници, халогени, броня, капак, радиатори, кутия на въздушния филтър, дифузьор, тръби на климатика, очиларка и др бяха помляни. след 3500лв за ремонт стана като нова и сега новия и собственик (този, който я блъсна) я кара като самолет.
                              3.последния ми съвет - не троши нерви за колата - майната и и нищо да не стане от нея - пострадалите да се оправят .... всичко останало се купува
                              ALFA ROMEO 156 2.0 16V 155hp 98г

Comment

Working...
                              X