Първоначално публикувано от Bella
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
ПТП ... каско ... 156 ЖТД ?!?
Collapse
X
-
2011 Giulietta MA-ex
1995 155 1.8 TS 8V
2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex
-
Как се извършва ликвидацията на щети – има три възможности за това:
- по експертна оценка;
- по представени фактури;
- възстановяване в доверен сервиз на Застрахователя.
Възстановяването в доверен сервиз се извършва на база сключени между “ХДИ” Застрахователно АД и съответни сервизи договори. Възлагане на ремонт в доверен сервиз се извършва с възлагателно писмо. Стойността на извършения ремонт – нови части, труд и материали, се заплаща съгласно клаузите в договора с доверения сервиз. За автомобили до 3 години от датата на производство възстановяването може да стане и в сервиз на официален вносител.
това е опцията на ХДИ
като гледам работят с разни доверени сервизи /частни/ над 3годишен автомобил
-бягаш в ХДИ и искаш доверен сервиз
-правиш по фактура в частен
-искаш проформа да ти изчислят колко аджеба ще ти дадат за щетата и ако ти връзва сметката се навиваш да вземеш парата и да продадеш "кокала" за части или директно на някоя "морга"Volvo S80 D5 awd 2010г.
Comment
-
Ще се възползвам от последните два варианта в такава ситуация, това коментирахме и със застрахователят ... първо оценка щети и след това решение дали ще се оправя или не и след това съответно се взимат мерки.Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
140 HP + Chip Tuning -> ex
Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
Born to make me happy
Comment
-
Не е точно така защото тази съм я търсила половин година и знам че сега в БГ няма да намеря подобна която да ми хареса ... вероятно ще се наложи да си внеса една кола отвънAlfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
Born to make me happy
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеПри никакви положения не я даваш в сервиз, където само частите са ти повече от 5000лв. За парите, които ще ти вземат ще си купиш по-хубава от твоята, гаранция.Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
Born to make me happy
Comment
-
Запознай се добре с условията на застраховката под който си се подписала!!!
Дали ще е тотална щета, или ще се ремонтира...го решава застрахователя!!!!
Ако е тотална щета се плаща 80% от застрахователната стойност, ако явтомобила си остава твоя собственост...и 100% с минималното овехтяване от датата на сключване на застраховката и колата става собственост на застрахователя!
Още веднъж ще ти препоръчам...запознай се добре с условията на твойта застраховка...и си търси правата.....ако те размотават..има една институция застрахователен надзор, която се занимава с неуредени проблеми между застраховател и клиент....
Е ходене по мъките е при тая бюрокация, но в крайна сметка трябва да си получиш това за което си се застраховала!...не влизай в договорки с застрахователите....в повечето случай ще си ощетена!!!По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеЗапознай се добре с условията на застраховката под който си се подписала!!!
Дали ще е тотална щета, или ще се ремонтира...го решава застрахователя!!!!
Ако е тотална щета се плаща 80% от застрахователната стойност, ако явтомобила си остава твоя собственост...и 100% с минималното овехтяване от датата на сключване на застраховката и колата става собственост на застрахователя!
Още веднъж ще ти препоръчам...запознай се добре с условията на твойта застраховка...и си търси правата.....ако те размотават..има една институция застрахователен надзор, която се занимава с неуредени проблеми между застраховател и клиент....
Е ходене по мъките е при тая бюрокация, но в крайна сметка трябва да си получиш това за което си се застраховала!...не влизай в договорки с застрахователите....в повечето случай ще си ощетена!!!
Ето от това имах нужда , ще погледна точно какво и как и до няколко дена предполагам ще си покаже какво ще става с нея.Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
Born to make me happy
Comment
-
Разбирам те как се как се чустваш. Аз ударих моята в събота. Сега съм на трънни докато разбера какви пари ще ми дадат от армеец.
Дори и с части втора употреба ремонта е свят да ти се завие...
макар, че моята е по-евтина от 156цата все пак.159 1.9JTDM
146 ti
Comment
-
Първоначално публикувано от Nikiboy Покажи съобщениеАбе къв е тоя рев. Видях колата в другата тема, щом са и здрави еър беговете, дори с разпъванете цената 5000 е страшно висока. Намери си друг сервиз.sigpic
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
Comment
Comment