Известие

Collapse
No announcement yet.

За чуджиците и хората...(от темата за Crosswagon-a)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от deadairplane Покажи съобщение
    ...За не знаещите класификация е нещо, като подреждане и сортиране по определени признаци...

Аз за това се дразня , че сложиха точно тая дума в закона за тайната информация. И за това казах , че е от неграмотен превод.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane Покажи съобщение
      Чета и не вярвам на очите си

Я да се образовате малко. Това е речник:

http://sa.dir.bg/

пробвайте да си преведете думата CLASSIFICATION с него и тогава пишете глупости. Това е чуждица която е навлезнала в официалния ни език. Не така стоят нещата обаче с думата SECRET, пробвайте да си я преведете и нея и ще видите че за това си има Българска дума. И глупостите които прочетох, като например, архивиран = таен (секретен), а също така и равенството между класификация и поверителност. Това говори само за непознаване на родния ни език.

За не знаещите класификация е нещо, като подреждане и сортиране по определени признаци. Точно за това информацията се класифицира в различни групи и всяка от тях означва нещо. А архивите са си архиви и общото им с информацията е, че това е мятото където се съхранява информацията, било тя класифицирана или не, поверителна, тайна (държавна военна следствена и каквато се сетите) или каквато и да е.
      Не разбрах защо държиш да усложниш по този начин тази досега лека темичка?Какви са тия речници какво е това чудо колега?И не знам за другите но аз лично се чувствам леко обиден.Ти ли ще ни образоваш колега?
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
        ... аз лично се чувствам леко обиден.Ти ли ще ни образоваш колега?
        Няма нужда да се обиждаш - човек се ... образова докато е жив.
        Ако иска де.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
          Няма нужда да се обиждаш - човек се ... образова докато е жив.
          Ако иска де.
          Така е но колегата доста свирепо ни атакува, това.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Working...
          X