Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за прехвърляне и пътен данък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за прехвърляне и пътен данък

Преди една година взех колата,но нито съм я вписвал в общината нито съм плащал пътен данък (предния беше 16лв,беше писана като 80 коня),та сега искам да я продам,с генерално пълномощно ако се прехвърля искат ли пътен данък?Кажете ми какво да направя за да я прехвърля с генерално пълномощно
    ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
    BMW e39 facelift

като начало с пълномощно НЕ се прехвърля
    ако искаш да я продадеш ти трябва квитанция за платен данък
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Човека иска да му се направи генерално пълномощно,няма да прехвърляме а той сам ще си я прехвърля след няколко месеца,значи и за това трябва квитанция,а как като не съм вписвал колата в общината?
      ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
      BMW e39 facelift

Comment

ае пинизи има, ама нема да давам акъл как се нарушава закона
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Abarth Покажи съобщение
          Човека иска да му се направи генерално пълномощно,няма да прехвърляме а той сам ще си я прехвърля след няколко месеца,значи и за това трябва квитанция,а как като не съм вписвал колата в общината?
          пусни си плащане по банка към данъчните, и напиши основание за плащане "данък ППС 2008" и с това пред нотариуса
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Това с пълномощтното не ти го препоръчвам!!!
            ...да не те извикат след време в полицията и да ти кажат, че с автомобила е направено някакво престъпление....в последно време доста бръмчат по тоя начин...
            ..скоро си имах такава разправия...
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              Това с пълномощтното не ти го препоръчвам!!!
              ...да не те извикат след време в полицията и да ти кажат, че с автомобила е направено някакво престъпление....в последно време доста бръмчат по тоя начин...
              Ами колега за това е ГЕНЕРАЛНО ПЪЛНОМОЩНО
              BMW e39 facelift

Comment

Ами колега за това е ГЕНЕРАЛНО ПЪЛНОМОЩНО
                ...не ме разбра!!!
                Колата си остава на твое име....и всички последици с нея, ще те търсят теб...да не говорим, че пак ще трябва да си плащаш данъка....защото с пълномощтното не можеш да я отпишеш в общината...при него има и срок!!!
                ...след като изтече ходи го търси човека, освен ако не ти е братовчед!....
                Просто ти казвам, че доста народ изпищя в последната година по тоя начин...е ти си знаеш..просто съвет!

Comment

не съм юрист, но съм се сблъсквал с това - онова.
                  такъв термин и такова чудо "генерално пълномощно" НЯМА!

във всяко пълномощно трябва да е изрично упоменато за како служи и при какви ситуации може да се ползва
                  fulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d
                  ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p

Comment

И аз не ти препоръчвам да я даваш с генерално пълномощно. Така си продадох алфата и след 2 седмици дойде лейтенант еди кой си рано сутрин пред вратата и ми каза - блъснали сте зелен ПасатМоя човек блъснал няква кола и избягал. Така че мисли го три пъти преди да действаш! Все още колата се води на мое име.

За генерално пълномощно не би трябвало да се иска бележка за платен данък, предполага се че човека на който я даваш е запознат с този факт. Поне при мен беше така ... ако не се лъжа.
                    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

защото с пълномощтното не можеш да я отпишеш в общината...при него има и срок!!!
                      Е че той изобщо не я е вписал там доколкото разбирам.......
                      Абе тоя защо толкова иска да а сурка с пълномощно 1-2-3 месеца много ми е чудно....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

с пълномощтното не можеш да я отпишеш в общината...при него има и срок!!!![/QUOTE]

аз до колото знам може да се прехвърли с пълномощно но когато се прави това този които ще я прехвърля трябва да представи декларации от твое има(името на което е колата) че няма задължения към държавата така че данука ще трябва да се плати колкото до това че не е регестрирана в данъчното след време по служебен пък при тях отива информация че имаш кола регистрирана на твое име и може да си отплащаш зависи колко време е минало това го знам от човек от данъчното
                        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                        www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Малко да попитам и аз в темата на колегата.
                          Купих си колата преди 3 -4 месеца,но не съм ходил да се Похваля в общината.Какво следва да стане от тук нататък.? Има ли санкции,глоби и разправии,за това ,че не съм я обявил и не са я вписали/съответно не съм и платил нищо за нея/.?
                          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                            Малко да попитам и аз в темата на колегата.
                            Купих си колата преди 3 -4 месеца,но не съм ходил да се Похваля в общината.Какво следва да стане от тук нататък.? Има ли санкции,глоби и разправии,за това ,че не съм я обявил и не са я вписали/съответно не съм и платил нищо за нея/.?
                            До 1 месец трябва да декларираш в общината....след това има глоба, ама незнам каква?
                            Ако черпиш една бира ще ти кажа ка да се оправиш!

Comment

До 1 месец трябва да декларираш в общината....след това има глоба, ама незнам каква?
                              Ако черпиш една бира ще ти кажа ка да се оправиш!
                              До колкото знам за КАТ е 14 дена, а за общината е 2 месеца срока.
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                              X