Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да прехвърля филм от Камера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да прехвърля филм от Камера

Колеги,
    дайте ми съвет моля!

Как да прехвърля филм от дигитална видео камера в PC
    Искам да си го имам в комп.
    Камерата е Canon MVX200, ако това е от Значение.

.

С кабел или ако камерата има Карта памет, може и с четец за такива карти.

Comment

Кабел - 1394 (Firewire) - трябва да имаш такъв и на компютъра и софтуер Pinnacle Studio става лесно и не трябват много знания. Камерата доколкото видях е MINI DV, но не видях дали има USB. Ако си е твоя камерата и компютъра и нямаш 1394 си купи платка - 15-20 лв е, защото ще ти трябва и за последващи сваляния.
      А трябва да имаш достатъчно място върху твърдия диск (20-30 ГБ) и сравнително бърз компютър.
      Last edited by georgyg; d.m.y г., 15:21.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

Ето това има камерата

Connections
        Connector Type:

1 x headphones
        1 x composite video/audio output
        1 x S-Video output
        1 x IEEE 1394 (FireWire/i.LINK)
        1 x USB
        1 x DC power input

Expansion Slot(s): 1 x SD Memory Card

Software

Comment

Първоначално публикувано от petko Покажи съобщение
          Ето това има камерата

1 x USB

Expansion Slot(s): 1 x SD Memory Card

Software
          Това ти е нужно единствено, за да си прехвърлиш филмчето. Инсталираш диска и през USB кабела прехвърляш. Но е по-бавният метод.
          Ако си купиш четец за карти, продават ги в магазините за компютри на цена от 15-20лв, като сложиш картата в четеца и го пъхнеш в USB-то на компютъра(няма нужда да инсталираш софтуер) и ти го чете като отделен диск.
          Препоръчвам 2рия начин, доста по-бърз е!
          Last edited by soldier; d.m.y г., 21:11.

Comment

ЮСБ и карта служат само за снимките... 1394 кабел и карта, после софтуер за обработка, че една касета лапа (ако правилно помня) 60 ГБ от диска.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Използвай IEEE 1394 и ако не си много запознат със софтуеъра Roxio Easy Media Creator. Това е най-лесната програма за сваляне и обработка на видео от камера.
              '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
              Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
              Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

А някой да знае преобразовател от щатски миниДВ формат на европейски случайно.
                sigpic Alfasud/156 1.8ex
                156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

колега трябва компа ти да има кепчер или тв тунер продават се в техномаркет ,технополис не са скъпи 20 тина лв.имат и софтуер.аз снимам с камера от 98г но знай че заема много място .успех

p.s.пинакъл върши добра работа но има и други.има tvr plus гаранция за произход,продава се с тв кепчера (тунера)аз с него работя.ади ако съм ти помогнал дай малко помощ ако можеш за 1 принтер че направо ме разори.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                    колега трябва компа ти да има кепчер или тв тунер продават се в техномаркет ,технополис не са скъпи 20 тина лв.имат и софтуер.аз снимам с камера от 98г но знай че заема много място .успех

p.s.пинакъл върши добра работа но има и други.има tvr plus гаранция за произход,продава се с тв кепчера (тунера)аз с него работя.ади ако съм ти помогнал дай малко помощ ако можеш за 1 принтер че направо ме разори.
                    В това по-горе няма никаква логика...

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      В това по-горе няма никаква логика...
                      е как да няма логика та къде ще включи камерата?

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                        е как да няма логика та къде ще включи камерата?

IEEE 1394(FireWire) нещо като USB ама по бързо. Повечето програми за видеообработка веднага разпознават каметата като устройство. Капиш?

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                          А някой да знае преобразовател от щатски миниДВ формат на европейски случайно.
                          Щатската камера е 30 кадъра (NTSC), 25 (PAL) не съм сигурен в кадрите. Изобщо не ти трябва да обработваш по какъвто и да е начин. Записваш, ръгаш в ДВД-то и тръгва.

Първоначално публикувано от Neokill Покажи съобщение
                          IEEE 1394(FireWire) нещо като USB ама по бързо. Повечето програми за видеообработка веднага разпознават каметата като устройство. Капиш?
                          Прочетете ми първия пост. USB-то става за сваляне веднъж, 1394 си е стандарт във видео обработката. А софтуера на Пинакъл (както и повечето от този вид) може да управлява камерата от ПС.то, т.е. връщаш назад, пускаш записа, спираш и т.н. Абе супер лесно, но ПС-то трбява да е приемливо ново, защото може да пропуска кадри.

USB трансфер до 480 Mbit/s (60 MB/s), 1394 - 400 Mbit/s, но реални, това с USB е малко майтап и е КОМПРОМИС.
                          1394 избора за видеообработка, то не случайно всички камери го имат като изход, но не всички имат USB

Малко четво http://comexgroup.com/technologies/firewire.htm
                          http://bg.wikipedia.org/wiki/USB
                          http://en.wikipedia.org/wiki/FireWire
                          Кард ридъра е хубаво нещо, но за фотоапарат. Едва ли ще нащрака 300 снимки с камерата.

Едит: @galinves71 камерата ти е аналогова, това е причината за да ползваш такива методи, но това е компромис с качеството, защото минаваш през външен източник, при колегата нещата стоят по друг начин.
                          Last edited by georgyg; d.m.y г., 09:30.
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                          Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                            Прочетете ми първия пост. USB-то става за сваляне веднъж
                            Може изобщо да не става за сваляне ЮСБ порта, има камери с такъв порт за показване на снимки на външно устройство, но не стават за сваляне на филма на комп.
                            1394 е най-сигурно и ефективно.

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                              Щатската камера е 30 кадъра (NTSC), 25 (PAL) не съм сигурен в кадрите. Изобщо не ти трябва да обработваш по какъвто и да е начин. Записваш, ръгаш в ДВД-то и тръгва.

Прочетете ми първия пост. USB-то става за сваляне веднъж, 1394 си е стандарт във видео обработката. А софтуера на Пинакъл (както и повечето от този вид) може да управлява камерата от ПС.то, т.е. връщаш назад, пускаш записа, спираш и т.н. Абе супер лесно, но ПС-то трбява да е приемливо ново, защото може да пропуска кадри.

USB трансфер до 480 Mbit/s (60 MB/s), 1394 - 400 Mbit/s, но реални, това с USB е малко майтап и е КОМПРОМИС.
                              1394 избора за видеообработка, то не случайно всички камери го имат като изход, но не всички имат USB

Малко четво http://comexgroup.com/technologies/firewire.htm
                              http://bg.wikipedia.org/wiki/USB
                              http://en.wikipedia.org/wiki/FireWire
                              Кард ридъра е хубаво нещо, но за фотоапарат. Едва ли ще нащрака 300 снимки с камерата.

Едит: @galinves71 камерата ти е аналогова, това е причината за да ползваш такива методи, но това е компромис с качеството, защото минаваш през външен източник, при колегата нещата стоят по друг начин.

Е именно де ма и ти не четеш нагоре. Аз отговарям на момчето с капчъра. Преди време се занимавах доста сериозно, но любителски с видеообработка

Comment

Working...
                              X