Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да ти източат кръвчицата........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да ти източат кръвчицата........

Поредната нашенска простотия......
    Аз по принцип не съм особенно добър данъкоплатец към държавата, но някакси се опитвам да бъда такъв към заобикалящите ме живи същества, без значение от техния пол, раса или пък животински вид.....смея да твърдя даже че пък към околната среда съм особенно добър данъкоплатец.......все пак гореспоменатите живеят във нея, и зависят първо от нея, а после един от друг......
    Че в тая връзка често плащам данък като ходя да ръся кръвчица по центровете за трансфузиална незнамсикакво.....най - често в СТЗГ, в Ямбол, Плевен, Варна, Сливен....не ме е страх от СПИН, и не вярвам в случайноста........въпреки че почти половин година сумарно съм в СФ, само тук все още не не ми се беше случвало......случи ми се.....за първи и последен път.....
    Оная вечер гледах нещо по тивито за кръводаряването, и се присетих че от 2-3 месеца не съм ходил......правя го 3-4-5 пъти годишно според свободното си време, вече над 13- 14 години.......
    Изфърлих сутринта рано жената из центъра да върши нещо, и аз знаеики че имам 2 часа поне либерта се закарах в СФ центъра дето е в края на Ботев и Клокотница мисля......
    На входа небрежно дремеха обичайните циганета, но не ми вкараха оферта, явно са се научили да разпознават кой за какво иде......влизам и никъде нищо не пише къде точно да отидеш за да ти източат живеца......добре поне че някаква охрана която видя че се оглеждам все едно ще правя обир, доде и ме упъти......влизаш в едно стайче и си зимаш някаква бележчица от два листа.....преди това чакаш да дойде някоя мисирка в бяло и да ти я даде......след това стойш към 20 - 30 минути щото нямаш химикал да напишеш нищо, аз не съм длъжен да си нося канцеларията с мене я - във всяка поща има по 10, тука и молив няма.....едно от нещата дето най - мразя е да не ми дават право на мнение, и да ми губят времето......как да е, една женица се смили, и ми даде.......последва ебаси писането, хиляди глупости, как, къде, какво, и прочее.....само дето не се питаше в каква поза обичам да спя......дотук изминаха към 50 минути, и в мен се прокрадна първата нотка на съмнение дали не трябваше да направя всичко това в СТЗГ да речем, където за това време вече щяха да са ме източили, че и даже щях да възтановя 20 - 30 грама блод.......
    Но реших че щом съм взел кърпичката и съм фанал хорото е редно да се наредя на следващата опашка, незнайно за какво - казаха ми после да се забия там, и аз слушам......3 човека минаха за почти 20 минути, аз изгарях от любопитство какво толкоз правят вътре, щото ми стана ясно че няма как кръвта да се взима там.....влизам аз, и някакъв бечюрдек взима лисчето и небрежно чете.......небрежно ми го фърля обратно и ми заявява че трябвало да пиша за кого била кръвта.....ми че аз отде да знам на кой късметлия ще я сипят......той ме гледа така все едно съм брат Маргин, а той шеф на ДАНС......сигурно реши че съм дошъл да я продавам и почти троснато ми заяви че кръвта не се заплащала, и аз нямало да получа нищо.....аз сложих лошия поглед, и го попитах така като ме гледа дали му приличам на някой дето е дошъл за някой леф.....това го обърка и той заби поглед в листа, като по погледа му видях че чете къв съм, и откъде съм.......каза на мисирката дето къдеше с един фас насреща му да ми направила проба.....извади тя едно цилиндрично нещо и ми го заби в пръста......това било първичен тест за хепатит някакъв си, и после чак можело да мина на друго ниво......аз вече бях в не особенно добро настроение, и ги питам след като имат единна кръвна банка, и след като съм давал над 30 - 40 пъти дося защо трябва да ме дупчат, а просто не ми чукнат егенето и видят......ама те естествено не знаели че аз съм давал и преди, не било написано на челото ми, пък и е много сложно да се попита......както и да е, напуснах кабинета им извън себе си от радост че нямам никакъв хепатит, и се насочих към следващата чакалня.......дремят вътре 5-6 циганета, дремят и още толкоз бледолики кандидати за източване......задрямах и аз.....на повикване е и няма ред......иде по едно време след 20 - 30 минути друга мисирка, и вика мойто име......аз се обаждам зарадван че края на мъките и чакането идва......а тя отново ме подсеща че не съм писал за кого ажеба била кръвчицата.......аз отново и рецитирам същото стихче, а тя гледа умно и се скри навътре........след минута иде явно по висшестояща мисирка, и започва пак публично да ми обяснява че кръвта на се заплащала, че не можело да ми я платят, че трябвало да пише за кого е, и прочее.......циганетата ме гледаха с нескрито презрение като някой дето им бърка бизнеса, останалите бледолики не знаех как точно ме гледат щото реших че е крайно време да им вдигна един не особенно любезен скандал......попсувах малко, тях, системата, тъпата им софииска методика, и каквото се сетите още.......мисирката усети че в момента не трябва да е около мен, и се мушна обратно.......аз проклинах момента в който реших да давам кръв тук, рядко ставам бесен както тогава, но все пак бях изгубил вече 2 часа, трябваше да остана докрай......бях следващия който повикаха веднага, влязах в зала в която имаше поне 20 легла, и с нужния персонал можеха да обслужат чакащите за нула време, но по масичката си личеше че кафенцето и лафчето бяха много по предпочитано занимание.....бях обслужен с невиждано внимание, на изпроводяк ми връчиха кесиика с семки и бонбонки, а една от мисирките изпадна в шок че не желая да си взема бележката за няколко дни болнични дето ми се полагали.....гони ме през два коридора да я взема, но аз реших че малко стрес няма да им е излишен.......
    Ако някой ме пита кога пак ще дам кръв тука мога веднага да му отговоря - НИКОГА...........
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Евала, колега, радвам се, че има и такива хора като теб.
    Само ще те помоля, това писание да ги пратиш по пощата на който се сетиш, защото ние само можем да псуваме след като го прочетем. Прати го на здравния министър, на зам.министъра, на министерството като цяло, на шефа на болницата, даже на Бойко Борисов го прати. Съвсем сериозно говоря.

П.П. Прати го задължително на zagrada.bg или на capital.bg. Там често публикуват писма от читатели.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

ае не нам
      аз те там на това именно място съм ходил доста пъти и нещата нямат нищо обощо с това дето си описал

имал си късмет дето се вика
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ми може да е нямало трафик и задръстване......аз това видях.......може и късметлия да съм бил......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

За последната календарна година 2 пъти съм давал в центъра който се намира зад принцес хотел.
          Всичко е ток и жица и не е имало проблеми.

ЕВАЛА колега, дано повече хора мислят като теб за кръводаряването.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Три пъти съм давал кръв до сега там и трите пъти е било както го описва колегата, като единия така ми спукаха вената, че цяла седмица не можех да си движа ръката. Шефа излезе човек и ме пусна отпуск, за да не се мъча. Във военна болница се хванаха за главите като ми погледнаха ръчичката на какво е заприличала.
            Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
            Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
            Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
            Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Първоначално публикувано от Gligan Покажи съобщение
              Три пъти съм давал кръв до сега там и трите пъти е било както го описва колегата, като единия така ми спукаха вената
              Виж след скандала каките бяха много учтиви, ако бях по твърдо настоял за разпускащ масаж по време на източването, мисля че щеше да ме огрее........

Comment

аз съм от стара загора но във вторник давах кръв в хасково.в сравнение с кръвният център в стара загора,в хасково все едно,че си на къра някаде.и най големият майтап беше,4е докторката която точише кръвта беше в мензис,и и беше доста лошо.а за мензиса тя сама си го каза.а тъпата и сестра,на билежките които дават за два почивни дена,понеже бяхме двама човека,моето име го написа с фамилията на другото момче,а неговото име с моята фамилия.
                Last edited by jivko76; d.m.y г., 19:37.
                ALFA ROMEO-156;1.8;16v;TS;1998g
                FIAT TIPO-DGT 1.4ie

Comment

колега, аз съм дарявал кръв 15-20 пъти; чак такива филми не е имало, ама последния път и мен ме разкатаха с листчета, бележчици, предварително изследване (май беше за хемоглубин)
                  ама най-мноо ме изнервиха, когато се роди сина ми и трябваше 'да възстановявам' две банки кръв (различна от моята група и на мен "...нямало смисъл да ми вземат..."); после - подобен случай с моя роднина;и всичко това за родилки, деца, "бъдещето на нацията"......
                  едва ли не няма да изпишат детето и майка му, деееейба и болниците
                  166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                  x145 1.6 boxer

Comment

мдааа и аз съм давала там кръв безвъзмездно и ме гледаха като паднала от Марс направо, но след като веднъж припаднах реших да давам само в особени ситуации, да не дава Господ такива.
                    ина4е е супер 4е все още се намират хора, които го правят.....
                    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

....а после се оплакват по новините че нямало кръводарители

бтв бях убеден че причината е точно тази която описа

евала на хора като вас за това което правите
                      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                      sigpic

Comment

Баси отношението дето има по нашите болници под всякаква критика е !!! Лошото в случая е ,че не можеш да искаш и кой знае какво отношение от хора с по 300лв заплати. Евала на колегите от горните постове истински хора са, аз самият съм давал само два пъти кръв но ако на някой му се наложи никога не бих отказал.
                        sigpic Alfasud/156 1.8ex
                        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Не бива да давате кръв повече от 2 пъти годишно!
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

Един даваха по тв в "Шоуто на Слави" дето дарил 95л кръв уникат! Аз съм давал 4пъти и без нужда съм се зарекъл да не давам вече.
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                              Не бива да давате кръв повече от 2 пъти годишно!
                              И защо???

Comment

Working...
                              X