Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет относно недвижим имот...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mapтo Покажи съобщение
    Драги колеги,бихте ли ми помогнали със съвети,мнения и препоръки?Касае се за:
    Как стои въпроса със Смяна на статут на помещение за отдаване под наем?
    Възможно ли е наемателя да извърши процедурата?
    Необходимо ли е присъствието на наемодателя или е възможно чрез договорно споразумение?
    Разполагам с помещение със статут "Зъботехническа лаборатория",но искам да го отдам под наем.Не знам как стои въпроса,
    ако някой примерно иска да го ползва за хранителен магазин или фризьорски салон,тогава чия е отговорността по смяната на статута?Не съм в БГ и нямам възможност да се прибера и за 1 ден и се чудя възможно ли е чрез договор да уредя нещата ,така че да не се занимавам,а наемателя да уреди въпроса....?
    Ти сигурно имаш кандидат наемател, така ли?Ако нямаш защо изобщо ще се занимаваш с тази гимнастика?Пусни го така все ще си намериш клиент за зъболекарски кабинет.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
      Ти сигурно имаш кандидат наемател, така ли?Ако нямаш защо изобщо ще се занимаваш с тази гимнастика?Пусни го така все ще си намериш клиент за зъболекарски кабинет.
      Да колега,Имам 2 кандидата,ама едва ли ще се навият да ходят по мъките да сменят статути,да се разправят с архитекти,Хей-та,МеЙ-та данъчни и др.
      Абе и това е много оригинална идея за зъболекарски кабинет..Но помещението е малко 22 кв/м е трябват еди си колко кв/м за чакалня и за други нужди...Иначе има санитарен възел.И така...
      Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Първоначално публикувано от Mapтo Покажи съобщение
        Да колега,Имам 2 кандидата,ама едва ли ще се навият да ходят по мъките да сменят статути,да се разправят с архитекти,Хей-та,МеЙ-та данъчни и др.
        Абе и това е много оригинална идея за зъболекарски кабинет..Но помещението е малко 22 кв/м е трябват еди си колко кв/м за чакалня и за други нужди...Иначе има санитарен възел.И така...
        Ами аз по-големи кабинети май не съм виждал.А пък какви чакални имат не е истина.И все пак помещението отговаря на някакви условия за да се сдобие със сегашният си статут.
        Last edited by Kuker; d.m.y г., 19:06.
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
          Ами аз по-големи кабинети май не съм виждал.А пък какви чакални имат не е истина.И все пак помещението отговаря на някакви условия за да се сдобие със сегашният си статут.
          да бе и по тоалетните правим зъби , чакалня- клекалото

сериозно- щом веднъж е взет статут за нежилищно - пражи се само смяна на предназначението- на тая кжадратура разход максимум 5-600 лв , пише се проект, в него се показва че не се правят конструктивни промени за да не се иска строителен надзор. ако не е с отделен вход е неразумно да се мъчи магазин, ако е с отделен въобще не те интересуват съседите , и цялата работа я върши наемателя с договора за наем

Comment

Първоначално публикувано от EvgeniiM Покажи съобщение
            да бе и по тоалетните правим зъби , чакалня- клекалото

сериозно- щом веднъж е взет статут за нежилищно - пражи се само смяна на предназначението- на тая кжадратура разход максимум 5-600 лв , пише се проект, в него се показва че не се правят конструктивни промени за да не се иска строителен надзор. ако не е с отделен вход е неразумно да се мъчи магазин, ако е с отделен въобще не те интересуват съседите , и цялата работа я върши наемателя с договора за наем
            Не е зле все пак да има и пълномощно - три лева струва, а буквоядите го искат, дори и да не е изискуемо по закон. Проект при всички случаи се иска. А ако помещението е по проект нежилищн наистина не се иска съгласие от съседите, но ако е било жилищно и после е сменено - мисля, че се иска.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
            X