Известие

Collapse
No announcement yet.

Уволниха полицаят, хванал цигани да късат знамето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аха, значи пак по старата песен - за едни ще може, а за други - не ! Във Франция ще да е оправдано, а у нас - наказуемо... Да ви имам и самоуважението БЪЛГАРИ ... Присъединявам се към колегата и мой добър градски и другар koolio - ако ще вървя към Европата (защото изобщо още не сме там...) редом с вас, ще ме е срам да кажа че съм Българин !
    Да не говорим, че като БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР жестоко полудявам като чета такива идиотизми и виждам такива гаври с най-святото ни !
    Защо в крайна сметка не вземете под опека по една тумба мангали, и да си ги коткате ? Па да ви играят кючеци насред хола върху националния флаг - може даже "браво" да им викате ...
    Отвращавате ме с това си поведение и мислене !!! Ей с тоя либерализъм се докарахме до тук ...
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Либерализмът и етническата толерантност принципно са хубаво нещо и са признак на цивилизованост. Но когато една етническа група може да върши престъпления без да понася наказания, на това вече му се вика дискриминация! Отношението ми към случая със знамето ще е абсолютно същия и ако гаврата е извършена от етнически българи.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
        Неберемедов, ама аз вече нищо не ти разбирам. Това вече е направо някакъв чужд език. Давай поне превод някакъв.
        Полицаят е членувано, а не трябва, може да има и друга грешка в заглавието, аме не ми се гледа, това има предвид

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
        Либерализмът и етническата толерантност принципно са хубаво нещо и са признак на цивилизованост. Но когато една етническа група може да върши престъпления без да понася наказания, на това вече му се вика дискриминация! Отношението ми към случая със знамето ще е абсолютно същия и ако гаврата е извършена от етнически българи.
        Съгласен съм напълно с теб, Кольо, ама и това че етническата група върши каквото си иска е пак в резултат на липсата на каквато и да е било воля за решаване на проблеми, държавност и ангажираност, включително и прилагане на закона, същото се проявява и при нашенските мутри, корупция и какво ли не.
        С други думи требе да гоним, тия дето нищо не правят, ама не го правим.
        Last edited by fred; d.m.y г., 20:02.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Полицаят е членувано, а не трябва, може да има и друга грешка в заглавието, аме не ми се гледа, това има предвид

Съгласен съм напълно с теб, Кольо, ама и това че етническата група върши каквото си иска е пак в резултат на липсата на каквато и да е било воля за решаване на проблеми, държавност и ангажираност, включително и прилагане на закона, същото се проявява и при нашенските мутри, корупция и какво ли не.
          С други думи требе да гоним, тия дето нищо не правят, ама не го правим.
          И аз съм съгласен с тебе. Лошото е, че сме съгласни, а и ние май нищо не правим...
          И друго - искам да попитам т.нер. патриотични и националистически организации къде бяха и защо не събраха средства да наемат един читав адвокат за полицая? Щото то не е като да биеш малолетни цигани в подлезите.
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
            И, за да стане ясно, подкрепям мерките, предвидени в закона, за наказание на хора, гаврещи се с националния флаг. Между тези мерки не фигурират шамари от някой си, взел се за шериф от дивия запад или някой, който е пропуснал събитията от десети ноември.
            Ако полицаят беше действал като такъв, а не като милиционер или шериф, можеше да има присъди за въпросните шестима.
            Заради начина, по който той е действал, няма да бъдат наказани.

ПП след малко ще изтрия постовете, които пряко нарушават конституцията ни
            А защо циганетата не трябва да бъдат наказани, че са поругали знамето.

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              И аз съм съгласен с тебе. Лошото е, че сме съгласни, а и ние май нищо не правим...
              И друго - искам да попитам т.нер. патриотични и националистически организации къде бяха и защо не събраха средства да наемат един читав адвокат за полицая? Щото то не е като да биеш малолетни цигани в подлезите.
              Така е, а тия организации, са само опиум за народа, да перефразим Маркс , а това че нищо не правим, не е добре......
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

мндааа
                циганите не са виновни
                ма явно е сложно да се разбере
                оно не стаа сама с гледане на скат
                трее и малце акъл
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

А ето как го правят другите
                  НАКАЗВАААТ...

http://www.vestnikataka.com/forum/in...0669.msg198102

http://bulgaria.actualno.com/news_150836.html

Ние не можем обаче. Ние сме либерални. Ние сме цивилизовани.
                  Ех колко сме напред духовно и морално!!! Пример сме за всички.
                  Attached Files
                  Last edited by Nasko_77; d.m.y г., 22:04.
                  ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

боже много мъка има по тоя свят
                    и квми хора карат алфа ...
                    май шъ продавам ...

Comment

Търтей... много лаконично го даваш. Бъди по-изчерпателен.
                      Къде видя неразумие?
                      Мъката е в това, че сме не народ а пихтия.
                      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                      sigpic
                      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        мндааа
                        циганите не са виновни
                        ма явно е сложно да се разбере
                        оно не стаа сама с гледане на скат
                        трее и малце акъл
                        Циганите като цяло не са виновни, доколкото не съществува колективна наказателна отговорност.
                        Но КОНКРЕТНИТЕ цигани, ако са извършили деянието, което се цитира, са виновни и то много.

И специално за колегите, позоваващи се на закона, поздрав с два текста - от Наказателния кодекс и Закона за МВР:

НК - Чл. 108.
                        (2) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева.

ЗМВР - Чл. 72. (1) При изпълнение на служебните си задължения полицейските органи могат да използват физическа сила и помощни средства само ако те не могат да бъдат осъществени по друг начин при:
                        1. противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане;

2. задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на полицейски орган;

3. конвоиране на лице или при опит то да избяга, да посегне на своя живот или на живота и здравето на други лица;

4. оказване съдействие на други държавни органи или длъжностни лица, на които противозаконно се пречи да изпълняват задълженията си;

5. нападения срещу граждани и полицейски органи;

6. освобождаване на заложници;

7. групови нарушения на обществения ред;

8. нападения на сгради, помещения, съоръжения и транспортни средства;

9. освобождаване на незаконно заети обекти, ако им е разпоредено от компетентен орган.

(2) Помощни средства са: белезници, усмирителни ризи, каучукови, пластмасови, щурмови и електрошокови палки и прибори; химически вещества, утвърдени от министъра на здравеопазването; служебни животни - кучета и коне; халосни патрони, патрони с гумени, пластмасови и шокови куршуми; устройства за принудително спиране на превозни средства; устройства за отваряне на помещения, светлинни и звукови устройства с отвличащо въздействие; водометни и въздухоструйни машини; бронирани машини и вертолети.

(3) Редът за употреба на помощни средства се определя с наредба на министъра на вътрешните работи.

Чл. 73. (1) Физическа сила и помощни средства се използват след предупреждение, с изключение на случаите на внезапно нападение и при освобождаване на заложници.
                        (2) Използването на физическа сила и помощни средства се съобразява с конкретната обстановка, характера на нарушението на обществения ред и личността на правонарушителя.

(3) При използването на физическа сила и помощни средства полицейските органи са длъжни по възможност да пазят здравето и да вземат всички мерки за опазване живота на лицата, срещу които са насочени.

(4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане целта на приложената мярка.

(5) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови безредици, когато са изчерпани всички други средства.

Comment

е виждаш ли
                          полицаят си е превишил правомощията
                          сигурно и аз бих ги набил
                          ама не щото са цигани
                          но това не го оправдава
                          да въпросните цигани имат добър адвокат а полицаят слаб
                          кофти

и?

Comment

В такива ситуации (както и при неизбежната отбрана) превишаването на правомощията е фактически въпрос и е мнооооого сложен за доказване. Та всичко е въпрос на преценка на съда. Която преценка е била мотивирана от "Сега да не вземат да ни съдят в Страсбург!"
                            А това, че полицаят явно не е могъл да си позволи добър адвокат и не е имало кой да го подпомогне, доказва колко сме силни ама само във форумите и кръчмите, и колко сме зажмуцани като става дума за дела, еле пък за изваждане на пари в името на кауза. Та за това последното съм принуден да се съглася с теб .

Comment

ето какво пише една много по-уважавана медия по случая

Първоначално публикувано от Капитал
                              Ако сте следили новините днес, сигурно сте прелетяли над информацията за осъдения на първа инстанция полицай Митко Чавдаров от ямболското село Бояджик. Той е наказан от Сливенския военнокръжен съд с глоба от 1000 лева за това, че е набил група роми, които предишната вечер скъсали българското знаме в местното училище. Случаят е интересен по две причини.

Първо, броят на осъдените за побой полицаи са супер малко, докато незаконната употреба на сила е по-скоро практика в РПУ-тата (вижте повече в годишния доклад на Българския хелзинкски комитет). Дотук историята с ямболския полицай в по-скоро положителна, макар и не толкова любопитна. Това, което я направи наистина интересна е реакцията на присъдата. На следващия ден информационната агенция „Фокус“ предаде новината със заглавие „ Глоба от 1000 лева за полицай, защитил от поругаване националния флаг“. По-късно агенцията продължи да следи темата с интервюта и дописки, като превърна този сюжет в кампания за защита на полицая. Лично собственикът на „Фокус“ Красимир Узунов обеща да плати глобата, ако следващата съдебна инстанция потвърди присъдата. Погледнато отстрани (за мен) историята е доволно ясна – ако полицаят е набил тези хора, трябва да си понесе наказанието. Ако те са късали знамето (все пак за това има текст в Наказателния кодекс) – също. Нямам отговор обаче, защо цялата история се заплита в напълно безсмислен възел от омраза и предразсъдъци... Какво кара хората да търсят сами поводи да изпитват толкова разрушителни емоции и вместо да намират решения, си създават сами напълно излишни проблеми?
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Pinky откъде извади това сега, аз не съм расист ама точно пък за капитал да ми говориш или за кретените от хелзинкския комитет моля ти се не е сериозно. Виж намерих подходящо парти за теб........
                                Attached Files
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X