Известие

Collapse
No announcement yet.

Край на старите коли!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Край на старите коли!

Правителството обсъжда до нова година да се забрани вносът на коли по-стари от 5г!
    Така щал да се вдигне стандарта и намали трафикът и ръста на задръстванията поради причината, че средно статистическият българин неможе да си позволи по нов автомобил! Като се има и предвид вредните емисии и замърсяването от повечето стари возила. Друга причина е и фактът, че има семйства с повече от 3 коли което създава проблем с паркирането. Може и за това да излезе закон

Аз донякъде подкрепаям това защото ще спрем да внасяме боклуците на европа от които се отървават познатите ни на всички страни. Вярно за някои ще бъде трудно да се сдобие с автомобил, но от друга страна е добре......

....Вие какво мислите по въпросът драги колеги....
    Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
    FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
    sigpic

Ето и малко инфо за статистиката http://dnes.dir.bg/2008/08/29/news3333106.html
    sigpic

Comment

Поредната БГ простотия с решение на принципа ''Има човек има проблем,няма човек няма проблем.''

По принцип съм за но има много решаващи фактори.
      1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
      2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
      1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от Lucky Покажи съобщение
        Поредната БГ простотия с решение на принципа ''Има човек има проблем,няма човек няма проблем.''
        Уви прав си! В България винаги така се получава старнно защо ли.
        sigpic

Comment

Ами ще е екстра, ако правителството ми предложи нова кола и срещу цената на моята да доплати разликата , за да караме нови коли. \кво чакат комунистите не мога да разбера, да дават тука кинтити и да си купим нови АЛФИ
          Alfa 155 2.0TS 8V '93
          sigpic
          VW LADAVAGEN '81
          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

абе момчета как ще стане това. тогава ще почнат да ни ги продават за по нови 10годишна кола за 5 годишна ше ния продават и така това единствено може да стане иначе няма как да стане а по старите от 10години ко ще ги мачкаме ли ? ако ще става така да почвам да изкупувам коли за старо желязо. единственото което могат да направят е да вдигнат еко таксата за стари коли до небесата че сами да се откажем от тях
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '00

Comment

Първоначално публикувано от R_O_K_O Покажи съобщение
              абе момчета как ще стане това. тогава ще почнат да ни ги продават за по нови 10годишна кола за 5 годишна ше ния продават и така това единствено може да стане иначе няма как да стане а по старите от 10години ко ще ги мачкаме ли ? ако ще става така да почвам да изкупувам коли за старо желязо. единственото което могат да направят е да вдигнат еко таксата за стари коли до небесата че сами да се откажем от тях
              Да ми ядът дъртия х..
              Гадни комунисти отвратителни, няма оттърване от тез бее те като мухи на лайно са се лепнали.

Сега сериозно - да вземат да направят и улицете с асвалт не по -стар от 5 години а? Кво ще кажат за това. Щото скоро може и трактор да подкарам вместо кола.
              Alfa 155 2.0TS 8V '93
              sigpic
              VW LADAVAGEN '81
              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

защо трябва да е според годините, кубиците и/или мощността всичко...?

не може ли просто данъка и екотаксата да са според екологичността и разхода ... както каза колегата - сами да се откажем да купуваме дъртите бангии.

който пък толкова иска да си купи стар изтребител - да си купи, ако му е присърце и приджоб.
                Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Децата на комунистите не мислят по различно от бащите и дядовците, както са отбелязали и други колеги, това е политиката на Правешкия Тошо, на Сталин и др., въобще на тия дето не мислят-дефицит или има кола има проблем, няма кола няма проблем.Често давам тоя пример, защото у нас той често се прилага.
                  Тая простотия, приложена на население със среден доход от 300-400 лева, около 150 евро е смешна работа.Все пак това е проект, според мен няма да се стигне дотам, защото заради подобни мерки на Румъния бяха наложени икономически санкции от страна на ЕС. Тука става дума не за забрана на стари коли, а за забрана на вноса на такива.Това има някаква логикаа, ако се приложи разумна граница на възраст/примерно не повече от 10 г./, а не такава, като за таксиметрова кола примерно.Иначе стари коли се карат навсякъде, а някъде няма и такса след определена възраст-25 30 години.
                  Лично аз не смятам да си купувам скоро кола, но ако се приеме този закон, смятам да заведа дело, първо у нас, а ако го загубя на разните му инстации, ще продължа и навън-зараи принципа.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 20:55.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

това трябва да е правилното и аз мога догодина да взема на баща ми колата като си я изплати ама едва ли ще стане щото искам да карам 156 и нищо няма да ме спре. може да е 2006 ама аз си искам моята. и след на 20 години да е пак ще я купя. тези хора не могат да разберат едно че ако някой му се кара той ще си я кара все едно да забранят на нашия колега дето ходи по ретро съборите с неговата Alfa ами иска да има взел си е. примерно и аз искам да си купя сега една 33-ка и ко някой ще ми каже много е стара няма да я пуснем да премине границата
                    P.S. Sorry ама за такива тъпотии от страна на управата на Родината мога да се изнервя много

Comment

Тва да забранят вноса не ми се вярва да стане, щото е незаконно. Не, че няма незаконни неща, които приемат в БГ, ама това е малко вероятно. Ако искат да свалят средната възраст на колите могат да насърчат продажбите на нови коли. Да признават ДДС-то примерно и да намалят данъка за новите, за сметка на старите коли. Въобще могат мн неща да се направят, така че хората сами да си сменят колите, ама насила не стаа.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

НЕАМ ДУМИ! ПОРЕДНАТА ПРОСОТИЯ В БЪЛГАРИЯ!!!!
                        sigpic
                        Subaru Legacy 3.0 H6
                        Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                        0888 511 533 - Бонев

Comment

значи в момента единственото което е за нова кола е до 6 месеца или 6000км да не се плаща екотакса а за по старите от 6 месеца ко става ??? поне границата да е до 2 години или нещо такова

Comment

Бе ако наистина се приеме, което е незаконно, според мен е добре да се почнат дела, може и по клубове, общо взето пътя за промяна на един закон е това, или го оборваш или го отменяш с уличен натиск.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Ако не се лъжа в статията се казваше, че от кат сами щяли да спрат да регистрират мпс-та с над 5 годишно минало! И накрая от толкоз такси макси данъци и глоби за вредни емисиии и т.н. ще ти излезе по-евтино да си купиш нова кола(вместо някои кошник на който да му се молиш да ли ше запали днес с извинение) на лизинг за която знаеш, че плащаш на месец дадена сумичка и това е нищо друго не те интересува, в което няма нищо лошо разбирасе, дай боже всекиму нова кола.
                              Last edited by StarChild; d.m.y г., 21:43.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X