house,drum,minimal,hardstyle,gabber.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тъжен помен :) Възпоменание за чалгата.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЧе аз като не обичам кючека и всички мои познати в товя число - да не сме турци или цигани случайно , ааааsigpic33201
930 Quattroporte
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеЧе какво в чалгата е наше, българско? Освен смешните текстчета? Ако това трябва да ме определя и представя някъде като българин, мнооого благодаря, не искам.'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
Първоначално публикувано от BaiJedi Покажи съобщениеНе казвам такова нещо. Просто за средностатистическия нашенец чалгата и кючека са върховна форма на забавление. Ако си над цялата тая простотия само мога да те поздравя!Last edited by fred; d.m.y г., 19:03.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Всеки си има право на лош вкус .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Според мен чалгата не е нищо друго, освен умишлено създаден вирус(като компютърните), чието действие е попадайки в системата да уврежда и унищожава мозъчните клетки/
Кво и е на чалгицата?За кво ние тоя мозък ,само да пречи
...и да ни тежи ...
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
чалгата в България според мен е същото като рапът на черните в Америка. Елементарна музика която залага на скандални текстове и зрелищни клипове. Лошото при чалгата е че музиката на повечето песни е директно копирана от турски или сръбски песни. Това е един вид чуждопоклонничество и обезличаване на нашето музикално творчество.Last edited by pavlin; d.m.y г., 05:27.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениечалгата в България според мен е същото като рапът на черните в Америка. Елементарна музика която залага на скандални текстове и зрелищни клипове. Лошото при чалгата е че музиката на повечето песни е директно копирана от турски или сръбски песни. Това е един вид чуждопоклонничество и обезличаване на нашето музикално творчество.
Помните ли по татово време касетките внесени нелегално от Сърбия?
Помните ли, че тази музика беше забранена както рапа, рока и метъла?
А проблема с копираната музика идва от това, че нямаме читави композитори - Лорийн (Кафе) на Евровизията - смях без гащи. Не знам дали знаете, че всички около нас правят клубна музика на ниво - ние нямаме.
Та чалгарчетата имат 2 възможности, гавъри (крадени или платени - някои си плащат) или плащане на чужденец за мелодия - скъпо им е или просто са скръндзи... и масово се ползват гавъри.
И за десерт - проблема чалгаризация не е в музиката, а в начините на мислене които се фаворитизират в момента у нас!Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Музиката е едно изкуство. Какво изкуство е всички текстове да се въртят около едно ядро. Всичко е толкова еднообразно и незапомнящо се. Поп фолк песните не са способни да оставят траен спомен, което ме кара да си мисля, че не си и заслужава. Който се кефи, да продължва все така, но аз не съм длъжен да се правя, че ми е приятно, като озвучаването в голяма част от заведенията е именно поп фолк. Не става въпрос за кръчмета и чалга клубове, там нема ме видите, а за заведения за хранене и пииване. Долна история.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщениеМузиката е едно изкуство........Last edited by fred; d.m.y г., 13:53.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
добре де хора чакайте малко! много мразя такива тесногръди изказвания! хубаво - не харесваш чалга. никой не те кара да я слушаш бе мама му стара. не съм забелязал някой да ви принуждава с оръжие да друскате гюбеци!!! факт е че тази музика е най-печелившата в страната! това е единствената българска музика, която за добро или за лошо си продава албумите и билетите за концерти. простотия била....е хуу де а траш или дет метъла са много по смислени нали? много по-смислено е българска група да пее само на английски (гравити ко например). подкрепям колегата, който каза че на чалга става най-голям купон. да слушам чалга. слушам и джаз обаче. смело мога да кажа че на дали има повече от 10 човека в този форум който да има повече дискографии и присъствия на джаз концерти от мене. слушам и комерс. също така съм болен фен на металика. и какво? кой от вас ще ме обвини че съм простак? и кое ти дава правото да го правиш? всеки има право да слуша и да се кефи на каквото иска!!!!! те това е!
поздрави!няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениедобре де хора чакайте малко! много мразя такива тесногръди изказвания! хубаво - не харесваш чалга. никой не те кара да я слушаш бе мама му стара. не съм забелязал някой да ви принуждава с оръжие да друскате гюбеци!!! факт е че тази музика е най-печелившата в страната! това е единствената българска музика, която за добро или за лошо си продава албумите и билетите за концерти. простотия била....е хуу де а траш или дет метъла са много по смислени нали? много по-смислено е българска група да пее само на английски (гравити ко например). подкрепям колегата, който каза че на чалга става най-голям купон. да слушам чалга. слушам и джаз обаче. смело мога да кажа че на дали има повече от 10 човека в този форум който да има повече дискографии и присъствия на джаз концерти от мене. слушам и комерс. също така съм болен фен на металика. и какво? кой от вас ще ме обвини че съм простак? и кое ти дава правото да го правиш? всеки има право да слуша и да се кефи на каквото иска!!!!! те това е!
поздрави!
Comment
-
Това с чалгата е като с голфовете - не всички, които карат голфове са простаци, но болшинството определя имиджа.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Чалгата, или поп-фолка( все ми е тая), се появи в началото на 90-те като смесица от сръбска, гръцка, турска и циганска музика. Нищо българско няма в нея, освен манталитета на изпълнителите. Никога не съм я харесвал и никога няма да я харесам!
Даже не харесвам е доста слабичко за усещането, което предизвиква в мен тая помия, но да бъдем възпитани все пак.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
Comment