значи и аз много съм бесен.моля ви внимателно вникнете в това което ще ви споделя.през 2005г мисля беше краят на внос на автомобил на инвалид.та моята майка е 1ва група и имаше това право,но аз и сестра ми си имахме вече коли и не ни беше нужно.та нали знаете като можеш да искараш някой лев би се възползувал от това особено ако е пенсионер.дойде 1на позната да говори с майка ми и се споразумяха за някакви пари срещу правото.но ето и развръзката.колата дойде но при проверка от митницата се е забавила и е настъпил новият месец в който вече това право е отпаднало (поне тя така е обяснила) и колата не може да бъде вкарана на инвалид но ВИЖТЕ ВНИМАТЕЛНО щот на митническата декларация пишело името на майка ми тя трябвало да бъде регистрирана на нейно име.аз се усъмних веднага но си казах че ще проверя това.имам позната в кат която се занимава с тези работи ,отнесох проблема до нея но тя е голяма приятелка с тази с колата и и е истропала .онази идва и ми вика-стига сте се притеснява ли за колата не съм ви излъгала.да ама днеска гледам под вратата на гаража бутнато писмо и на него пише.автомобил еди къв си е в закононарушение за неплатена гр.отговорнос и идва на името на майка ми.проверих в даначното на името на майка ми имали регистриран автомобил и се оказа че няма.това ме навежда на мисълта че е наистина регистрирана на инвалид.та молбата ми е за съвет къде мога да проверя под каква регистрация е колата?защото ако е на името на майка ми и е инвалидна и продължава да шмекерува струва ми се че скоро ще имам още 1 кола.
Известие
Collapse
No announcement yet.
а сега помогнете и на мен
Collapse
X
-
Това, че колата е инвалидна не означава че не се регистрира в данъчното. Въпроса е как е регистрирала колата без документи, това става с пълномощно иначе е измама. Просто в базата на КАТ трябва да се провери има ли такава кола и на кой се води?
Пиши все пак тук таме и с главни букви"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеТова, че колата е инвалидна не означава че не се регистрира в данъчното. Въпроса е как е регистрирала колата без документи, това става с пълномощно иначе е измама. Просто в базата на КАТ трябва да се провери има ли такава кола и на кой се води?
Пиши все пак тук таме и с главни букви
Comment
-
Аз не че разбрах от описанието какъв е точно проблема.
Но ако колата се води на майка ти - и има неуредени неща от текущият собственик - просто и кажи на онази мацка че ако до 2 дена не е оправено всичко - ще бракуваш колата по документи.
Как ти звучи?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеАз не че разбрах от описанието какъв е точно проблема.
Но ако колата се води на майка ти - и има неуредени неща от текущият собственик - просто и кажи на онази мацка че ако до 2 дена не е оправено всичко - ще бракуваш колата по документи.
Как ти звучи?
Comment
-
аз може малко наизуст да пиша, но....
както и да е регистрирана в кат, трябва според мен да се регистрира и в данъчното. ако не се спази (май едномесечен беше) срока, се налагат глоби.
а как се бракува кола по документи без документи също не ми е много ясно.
хващай мацката за врата и я води при нотариус да си прехвърли собствеността, иначе всичко си е за сметка на майка ти.
п.с. още се чудя на тези дето карат коли с пълномощно или пък се подписват на пълномощно да са в 'услуга' на трето лице. мерси за такава офертаfulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d
ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p
Comment
-
Първоначално публикувано от FIFO Покажи съобщениеаз може малко наизуст да пиша, но....
както и да е регистрирана в кат, трябва според мен да се регистрира и в данъчното. ако не се спази (май едномесечен беше) срока, се налагат глоби.
а как се бракува кола по документи без документи също не ми е много ясно.
хващай мацката за врата и я води при нотариус да си прехвърли собствеността, иначе всичко си е за сметка на майка ти.
п.с. още се чудя на тези дето карат коли с пълномощно или пък се подписват на пълномощно да са в 'услуга' на трето лице. мерси за такава оферта
Comment
-
хора в кат са супер учтиви.днеска ходихме с майка ми да проверим случая и направо едвам се сдържах да не направя скандал.влязохме при господин X и той -кажете какъв ви е проблема.аз тъкмо започнах и той-чака,чакай то тъй не става.започна типично по полицайски да се отнася с нас.задава въпроса и тъкмо почна да му говоря и той веднага ме омотава с някакви неясни обяснения.с 2 думи не иска да разберем как е регистрирана.след малко настояване от моя страна се разрови в компа и установи че колата е на майка ми внесена по митническа декларация.викам му как е внесена на инвалид или просто на нейното име а той пак -то туй вас не ви засяга вече.на края ми кипна и му викам -много благодаря за обяснението но нищо не ви разбрах и тръгнах към вратата.той отново попита и аз му викам.слушай не ми трябва онази кола ,сестра ми си купи кола и иска да ползва облекченията от майка ми,а той дори не знае какви са те.и най накрая се отърва че на големия талон в графата забележка ако е инвалидна трябвало да пише нещо от рода на без митнически задължения.направо щях да побяснея.сега трябва да и искам талона на оная пръдла да видя.
Comment
Comment