Известие

Collapse
No announcement yet.

Бракуване на кола. Разбирачи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    прочете ли какво ти написах?
    внимчателно?
    ако не си прочети пак

и така - колата е ТВОЯ - проблемът с отписването е изцяло твой - и кво правиш - отиваш в кат варна с номчерата и договора и казваш, че искаш да я бракуваш и свалиш от отчет и тва е - там ще ти кажат лелките каква декларация се пише
    не е страшно
    не хапят
    ДА

Носиш талон/и и договора както би направил ако я регистрираш и искаш варненски номера.Само че вместо да я рагистрираш я отписваш.Имаше някакъв номер преди година две,че ако я спреш от движение не дължиш ЕКОтакса, а след години в КАТ сами я бракуват.Ако колата е брак се начислява тази ЕКО такса която тогава беше 96лв. сега не знам как е.Аз си мисля,че въобще не трябва да се занимаваш с каквото и да било,но провери в КАТ и ако струва 14,20лв. примерно и не е нужно да се редиш цял ден като малоумник го направи за свое успокоение.Аз я спрях от движение за 5мин.срещу 10-на лева и ми искаха само талона и тогава ми казаха тази хитрина.Номерата още са си у нас

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Колеги, мога ли да бракувам МПС с протокол за ПТП ? Едва ли ще давам купето за скрап скоро, тъй че оня документ за бракуване нема да го набарам скоро.
      33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

За да бракуваш кола в КАТ,трябва да занесеш 2-те регистрационни табели,големият талон,както и документ за платен данък на колата.Без платен данък не можеш да бракуваш колата!
        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Добре де, а като вкарваш кола в БГ от Англ да речем, и тук не я описваш никъде, а просто я разпарчатосаш какво става - докарана на собствен ход, с грозните англ номера, на теория нито една БГ институция не знае че е влязла такава кола, някаква англииска само има документ че тая кола ще се експортира, не знам дали ги интересува къде и в коя държава....??????......имам си всички документи за продажба, но както се казва не ме е обладавал лудия да ходя първо да регвам колата, че после да ходя да я отпиша че да си я заколя на спокойствие.....питам от любопитство само, не че ще направя нещо - интересува ме просто какъв е казуса.....
          Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 22:19.
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
            За да бракуваш кола в КАТ,трябва да занесеш 2-те регистрационни табели,големият талон,както и документ за платен данък на колата.Без платен данък не можеш да бракуваш колата!
            Не знам за едно и също нещо ли говорим. Не искам да я свалям от отчет, а директно брак. Освен талона, номерата и данъка ... какво още ми трябва?
            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ето тук има разни полезни информации:
              http://www.tuning.bg/forum/viewtopic...st=0&sk=t&sd=a

п.с. И аз до дни ще бракувам фиатката, ако не си го направил преди мен
              ще ти кажа как е минало при мен.
              Last edited by trace; d.m.y г., 17:10. Основание: допълнение
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
              Ex Fiat 126p
              Ex Fiat Вravo 1.6
              Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
                Не знам за едно и също нещо ли говорим. Не искам да я свалям от отчет, а директно брак. Освен талона, номерата и данъка ... какво още ми трябва?
                В твоя случай трябва да представиш документ,с който удостоверяваш,че колата не се води на отчет в данъчното и съответно последната платена такса преди предишният собственик да я отпише.
                При мен мина сравнително по-лесно.Колата беше освободена от данък и просто представих експертното решение,с което доказвам това.След като попълниш бумащината от документи трябва да платиш и такса естествено,която мисля,че беше около 15лв някъде.Нужни са ти освен документа,че нямаш задължения към данъчното,така и двата регистрационни номера,както и талоните(малък и голям),като големия ти го връщат,но отрязън в единия ъгъл.
                Предполагам няма да имаш проблеми с бракуването,само виж документите за данъка.

Comment

Е те там е проблема. Не съм я вписвал, че да я отписвам ... документи свързани с данъчното никви! Направо да пращам номерата на предишния собственик с неговия документ за отписване да се пробва да я бракува ... и да се направим на ударени, че няма договор покупко-продажба ? А талона е книжка ... от старите ...
                  33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
                    Е те там е проблема. Не съм я вписвал, че да я отписвам ... документи свързани с данъчното никви! Направо да пращам номерата на предишния собственик с неговия документ за отписване да се пробва да я бракува ... и да се направим на ударени, че няма договор покупко-продажба ? А талона е книжка ... от старите ...
                    Аз лично бих те посъветвал да отидеш в КАТ с всичките налични документи,които имаш и да попиташ каква е процедурата.Обясни им ситуацията,не всички лелки са намръщени и сопнати.Винаги се намира начин.Успех!

Comment

Днес си бракувах колата (в КАТ Дървеница)
                      Първо отивате в бараките отляво.
                      Искат се единствено двата талона (голям и малък) и лична карта. Плаща се такса 3лв. Дават ви един лист с данните на колата и че я бракувате.
                      След това отивате в съседната сграда на гише 3 и давате пак двата талона, номерата (двата) тоя лист и личната карта. Карат ви да напишете къде се намира колата и за всеки случай ви напомнят, че нямате право да я оставяте на обществено място (на улицата и т.н.)
                      Малкия талон и номерата си ги прибират, големия го дупчат и остава за вас.
                      В данъчното за отписване трябва ксерокопие от големия талон и една декларация която се взима от там. И (поне в моята община) работят до 14 часа.

Документ за платен пътен данък, гражданска отговорност, за ГТП и т.н. не искат.

п.с. Според служителите на гишетата, при спиране от движение, продължавате да дължите
                      данък за колата. Чак при бракуване не се дължи данък. Казвам това, защото на много места срещнах мнението,
                      че е достатъчно да се спре от движение за да не се плаща пътния данък.
                      Last edited by trace; d.m.y г., 20:35. Основание: пак забравих нещо
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
                      Ex Fiat 126p
                      Ex Fiat Вravo 1.6
                      Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Working...
                      X