Известие

Collapse
No announcement yet.

Стартира поредната акция “Светлина”

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стартира поредната акция “Светлина”

От утре (3 ноември) стартира поредната акция “Светлина”на КАТ, стана ясно по време на пресконференция в столичния клуб на СБА. Едноседмичен предупредителен период, последван от засилени проверки и активни наказателни действия, както и преглед на уличното осветление и предписания към общините предвижда “Пътна полиция”. Зимата е най-черният период за пешеходците, сочи статистиката. Общо 157 пешеходци са намерили смъртта си по пътищата на страната през деветте изминали месеца от годината, а броят на ранените е 1734. “Ако продължаваме в същия дух, до края на годината ще загинат още 50 пешеходци, а други 426 ще бъдат ранени вследствие на пътно-транспортно произшествие”, заяви подполковник Костов от КАТ, София. “Акцията е насочена не само към шофьорите, тя обхваща и пешеходците, добави колегата му Алекси Стратиев, шеф направление КАТ “Пътна полиция”. Предвидени са и изменения в Закона за движение по пътищата, целящи да намалят с 50% броя на жертвите при катастрофа, което е невъзможно при актуалното му състояние. Голямо внимание ще бъде обърнато и на обучението по пътна безопасност в училищата и детските градини, но най-важното е личният пример на родителите.” Предстои и Третата международна конференция по пътна безопасност, която ще се проведе за пореден път в София.
    “Една четвърт от произшествията се случват в столицата, обяви полковник Илиев от “Пътна полиция” КАТ, София. Важна е ролята на междуличностните отношения на участниците в движението. В момента в българската столица са регистрирани около 720 хил. МПС, като добавим и 30% приходящи, това прави общо около милион автомобила, които се движат в София, по 50-годишните й пътища. И пешеходци, и шофьори са изнервени от цялата ситуация и ставаме свидетели на всекидневна агресия.”
    В момента по заповед на МВР тече масирана проверка. От 17 октомври досега са наложени с 50% повече наказания спрямо предшестващия период, но броят на убитите остава непроменен, сочи статистиката на КАТ.
    Хубавото е, че участниците в поредната акция за безопасност се увеличават непрекъснато. В момента тя е подпомагана от Съюза на автомобилистите в България, Съюза на вносителите на нови автомобили у нас, “Мото Пфое”, официален представител на марките Ford, Volvo, Land Rover и Jaguar у нас, и представителството на гумите Goodyear. Всички те в момента предлагат безплатни прегледи и технически консултации в специализираните сервизи, за да не ни завари за пореден път зимата неподготвени.
    В рамките на кампанията за пътна безопасност фондация “Виж ме”, чиято мисия е създаването и утвърждаването на европейската пътна и правна култура на движението, организира и едноименно рали. То ще стартира на 13.11.2005 г. от 12 ч на картинг пистата “Дунев Мотор спорт” в Студентски град. В състезанието ще участват известни личности от обществената сцена - политици, актьори, певци (Юлиана Дончева, Георги Христов, Мистър Астор, Весела Драганова, Генка Шикерова и мн. др.), а със събраните средства от ралито ще бъдат закупени светлоотразителни жилетки за деца от столични училища. Лице на благотворителната кампания е националният рали шампион за 2005 г., пилотът на ОМВ рали тим Ясен Попов.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Dааааааааа идеята е хубава но на практика куките ще съберат парички за коледните празници И поредното замазване на очите.
    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Да ви се похваля, мен всяка вечер ме стопират полицаите. Направо ми омръзна. Дори вече започнах да им спирам преди да са ми подали стоп палката.Карам с 50 и съм се удушил с колана. Имам си и гражданска. Нали се сещате за какво започват да се обясняват - за допълнителните фарове. Кви акции светлини , кви пет лева , изобщо не са ми ясни . Не обръщат внимание на тези със ЗАТЪМНЕНИТЕ стопове , ами тръгнали да ми обясняват , че по закон не знам си кво било. Така че всичко си е постарому, само разлайват кучетата.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Working...
      X