Известие

Collapse
No announcement yet.

Застрахователна оценка - колко ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Застрахователна оценка - колко ?

Колеги интересува ме ако някой от вас има преки впечатления на колко се оценяват горе-долу Фиат Стило, да кажем 1.9 JTD 2002г (3+1 врати) ... ориентировъчно ме интересува +/- някоя хилядарка.. просто не мога да си намеря безплатен онлайн каталог за оценяване, та да каже някои който е плащал каско на такава кола. Не за друго но просто между пазарната и застрахователната стойност често има големи разлики. То колкото и да е, ако си купя ще го платя, но ся ми трябва малко по друг повод тая информация.. дълга история
    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
    156 2.4 JTD - ex

аз извършвам такива услуги 0877777725 или лс

Comment

8000 лв. - 9000 лв.
      По принцип застрахователната стойност трябва да бъде реалната тоест пазарната цена а това, че някой я завишават за да съберат повече премия е друг въпрос.
      Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
      Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
      Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

И как се завишава , ако може да обясниш колега ? Защото хората работят с специални таблици ( година на производство , екстри , пробег ) . На старата ми 145-ца оценката в Булстрад беше 8800 лв. Това беше според таблицата с която ми я изчисли началничката на отдела за Каско и ГО . Въпросната жена ни е семеен приятел от около 10 години , едва ли би ни увътрила .
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

застрахователните оценки ги определет по таблица - справочник на шваке SCHWACKE, немски каталог на всички автомобили по година на производство, марка, модел, екстри и т.н.
          в някой компании може да се завиши с 5-10% според екстрите в автомобила срещу фактури на монтираните екстри, но колкото е по-голяма оценката толкова по-голяма и премията.
          в булстрад можеш да преминеш на вариант 20% по ниска премия, тези 20% да не ги внасяш ако през годината на застраховката не си допуснал ПТП по твоя вина, така плащаш по-малка, а дефакто оценката си е пак на нормалната цена

Comment

значи ясно че принципно застрахователната стойност би трябвало да е поне близка до пазарната цена, но само 1 пример ще ви дам: моята 156ца 2000 година 2.4 през 2007 година октомври месец я оцениха на 17000лв !!! беше купена за 10хил... оставиха ми само възможност да си избирам 20% надолу или нагоре от тея 17000, ест избрах надолу и така се получи полица за 14000 лв .. което квото и да си говорим е крайно нереалистична оценка. Година по късно полицата беше 13000 !! Пак толкова нереалистично... а като се замислите че тея 14000 са с 20% надолу... значи оценката от 17 хил е 170% от реалната и стойност, за тва се чудя и Стилота за по 8000-9000 лв на пазара на колко се оценяват
            156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
              И как се завишава , ако може да обясниш колега ? Защото хората работят с специални таблици ( година на производство , екстри , пробег ) . На старата ми 145-ца оценката в Булстрад беше 8800 лв. Това беше според таблицата с която ми я изчисли началничката на отдела за Каско и ГО . Въпросната жена ни е семеен приятел от около 10 години , едва ли би ни увътрила .
              Тези таблици ако говорим за така нареченото (шваке) са ми напълно познати, но цената там не винаги отговаря на реалната (пазарната) и винаги е възможна корекция, не че неможе да се използва тази цена.
              В случая говорим за стари коли. Да вземем на пример две Алфи 145 и двете на 10 год. с еднакви двигатели дори и на еднакъв пробег. Едната може да е подържана другата не (ръжда и тн). Ако и двете се продават за 5000 лв. коя ще вземеш?
              Така, че когато се оценява кола втора употреба има доста субективни фактори които формират цената а не само таблиците.
              Таблиците са ориентир за среднена стойност от която винаги може да се направи корекция.
              Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
                значи ясно че принципно застрахователната стойност би трябвало да е поне близка до пазарната цена, но само 1 пример ще ви дам: моята 156ца 2000 година 2.4 през 2007 година октомври месец я оцениха на 17000лв !!! беше купена за 10хил... оставиха ми само възможност да си избирам 20% надолу или нагоре от тея 17000, ест избрах надолу и така се получи полица за 14000 лв .. което квото и да си говорим е крайно нереалистична оценка. Година по късно полицата беше 13000 !! Пак толкова нереалистично... а като се замислите че тея 14000 са с 20% надолу... значи оценката от 17 хил е 170% от реалната и стойност, за тва се чудя и Стилота за по 8000-9000 лв на пазара на колко се оценяват
                Утре ще ти кажа оценката по шваке за Стилото, но аз застраховам на реалната (пазарната) цена, както споменах по горе.
                Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

Аз споделям от опит , не съм иначе навътре в нещата
                  145 1.6 ТС '97 ех.
                  145 1.9 JTD '00
                  307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                    Аз споделям от опит , не съм иначе навътре в нещата
                    Аз отговарям
                    Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

И изпиваме бутилка ... с нещо
                      145 1.6 ТС '97 ех.
                      145 1.9 JTD '00
                      307 CC 2.0 '04

Comment

Фиат Стило 1.9 JTD 2002г (3+1 врати)
                        5600 евро модел 80 к.с. модификация Active
                        6150 евро модел 115 к.с. модификация Active
                        6700 евро модел 115 к.с. модификация Dynamic
                        7200 евро модел 115 к.с. модификация Dynamic Sky Window
                        Цените са по каталог шваке 01/08 към днешна дата може да се приложи овехтяване 10%-15%.
                        Last edited by VAN; d.m.y г., 12:32.
                        Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

Мерси много ! Точно това ми трябваше
                          156 2.4 JTD - ex

Comment

Да не повдигам нова тема, ще си ползвам старата...

Колеги случая е следния - накратко: катастрофирах със Стилото, от там при застрахователите - изплащане по експертна оценка. Чаках 20 дни... и дойдоха едни пари в банковата сметка. Хубаво ама сумата която дойде е малко под 4000лв... до тук сичко ок, но просто от любопитство си бях проверил колко ми стуват 2та еърбега, които са изкочили и се очаква също да са изплатени... най-евтината цена която намерих е 2150 за единия и 2050 за другия... общо 4200 кинта минимум!!! А останалите щети са на стойност поне още 2-3 хиляди... С 2 думи сумата е крайно недостатъчна за пълен ремонт.
                            Имам силни съмнения че нещо са ме цакнали и не са ми платили това което би трябвало и ще си пусна една жалба още утре... Но ако мога тая жалба да я подплатя с цитат от "Шваке" за цена на еърбег примерно, ще е много по сериозно. Може ли някой от вас, който има достъп до каталога да провери какво пише там за 2та предни еърбега на Фиат Стило 1.6 2001г. Поне да знам че ако там пише някаква нереално малка цена аз оставам с пръст в г*з.... и тая жалба няма да постигне нищо
                            156 2.4 JTD - ex

Comment

Къде е застрахавана колата и защо не я прави в техен сервиз?
                              sigpic
                              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                              0889 636 093

Comment

Working...
                              X