Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново за петрола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Това е отречено много отдавна и никъде не се прилага по света. Просто няма толкова много злато, за да обезпечи всички пари. Да не говорим, че няма къде да се съхранява и т.н.
    Именно там е грешката,защото ако го имаше това вече 10 пъти да сме излезли от кризата и цените щяха да растът доста по умерено,и като цяло икономиката щеше да е по-добре.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

То ако не е лакомията на някои хора и криза нямаше да има. Все им се чудя какво ще ги правят тия пари, в гъза ли ще си ги завират, в гроба ли ще си ги носят, все някога ще дойде края на парите и ще се радвам да съм жив, че да ги гледам как ще реват. Най хубаво ще да е да се ползват златни парички, колкото по-скъпа, толкова по-тежка.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
        Именно там е грешката,защото ако го имаше това вече 10 пъти да сме излезли от кризата и цените щяха да растът доста по умерено,и като цяло икономиката щеше да е по-добре.
        Не е приложимо на практика. Паричните потоци са прекалено големи и теоритически не е възможно.

---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
        То ако не е лакомията на някои хора и криза нямаше да има. Все им се чудя какво ще ги правят тия пари, в гъза ли ще си ги завират, в гроба ли ще си ги носят, все някога ще дойде края на парите и ще се радвам да съм жив, че да ги гледам как ще реват. Най хубаво ще да е да се ползват златни парички, колкото по-скъпа, толкова по-тежка.

Парите дават власт. Затова е цялата работа. Вече за какво им е властта незнам. Предполагам се дължи на сремежа да си по-,по-, най. Пък и никой не би се отказал лесно от властта.
        Lexus IS200

Comment

Не е приложимо на практика. Паричните потоци са прекалено големи и теоритически не е възможно..
          Именно там е проблема.Количеството на паричните потоци се увеличава прекалено бързо и производството не съумява да ги настигне.В превод:няма стоки,а се печатат пари.Така те се обезценяват и няма как да се направи златно покритие,понеже няма толкова злато в света.Накрая стигаме до историята на Зимбабве и яката им инфлация от по 100 000% дневно,примиряваме се,че парите няма да ги бъде повече и 99% от богаташите измират,защото не могат да направян нищо с ръцете си

Comment

Именно там е проблема.Количеството на паричните потоци се увеличава прекалено бързо и производството не съумява да ги настигне.В превод:няма стоки,а се печатат пари.Така те се обезценяват и няма как да се направи златно покритие,понеже няма толкова злато в света.Накрая стигаме до историята на Зимбабве и яката им инфлация от по 100 000% дневно,примиряваме се,че парите няма да ги бъде повече и 99% от богаташите измират,защото не могат да направян нищо с ръцете си
            Скоро няма да стане това. Иначе не звучи зле На мен не ми е ясно за какво са му на някого 1 000 000 000 $ примерно. Правиш няколко милиона и се оттегляш и даваш път на другите
            Lexus IS200

Comment

Скоро няма да стане това. Иначе не звучи зле На мен не ми е ясно за какво са му на някого 1 000 000 000 $ примерно. Правиш няколко милиона и се оттегляш и даваш път на другите
              Човешкото око е алчно
              Днес правиш 1 милион, но искаш да направиш поне 10 след това, въпреки че преди това си казвал "Само да направя няколко хиляди ..." .... и така се продължава до 1 млрд. и нагоре ...
              Днес караш 10 год. кола, утре чисто нова, вдругиден имаш и яхта, но мислиш вече за самолет ...
              ... порочен кръг ...
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                Човешкото око е алчно
                Днес правиш 1 милион, но искаш да направиш поне 10 след това, въпреки че преди това си казвал "Само да направя няколко хиляди ..." .... и така се продължава до 1 млрд. и нагоре ...
                Днес караш 10 год. кола, утре чисто нова, вдругиден имаш и яхта, но мислиш вече за самолет ...
                ... порочен кръг ...
                И всичко това, само за да може да чукаш най- хубавите жени
                Lexus IS200

Comment

"Алчният не спира парите да дублира, а любовта е приказна кучка, която в тях се взира"
                  The greatest of all scientific hobbies!

Comment

и хайде пак на пързалкатаааа, очакване на + 15 стотинки на литър тия дни - да ни е честито! Вярно че бензина ни е един от най-евтините из Европа, но все пак...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Очаква се да се вдигне с нколко стотинки тези дни, и лятото да се покачи макс с 15 ст. Това си е безобразие, евтин, колко да е евтин на фона на работните заплати!
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Aз пък не мога да разбера как ства тази работа.Преди барела стигна до 140-150$ и цената на литър беше 2.10-2.20лв/л , а сега е 80$ на барел,и гледай ти кви увеличения,баси скъпотията в тоз ЕС. В Канада и Щатите е много по ефтино.
                        Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
                          Aз пък не мога да разбера как ства тази работа.Преди барела стигна до 140-150$ и цената на литър беше 2.10-2.20лв/л , а сега е 80$ на барел,и гледай ти кви увеличения,баси скъпотията в тоз ЕС. В Канада и Щатите е много по ефтино.
                          Точно и на мен това ми е мисълта, че когато беше един барел около 150$ айде нормално да е 2.10-2.20, но сега литъра трябва да е максимум 1.40-1.50лв/л...
                          Но да не забравяме от къде идва тази разлика, от Акциза!!! Или по скоро от скъпото ни управление наречено Герб!!!
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Точно и на мен това ми е мисълта, че когато беше един барел около 150$ айде нормално да е 2.10-2.20, но сега литъра трябва да е максимум 1.40-1.50лв/л...
                            Но да не забравяме от къде идва тази разлика, от Акциза!!! Или по скоро от скъпото ни управление наречено Герб!!!
                            Не е точно от акциза,освен ако не са го вдигнали с 40-50%.ЛУКойл са мономолисти и като такива си правят каквото си искат и както си искат.Няма орган или комисия,която да ги контролира,а и да имаше пак щяха да им платят и цената да е такава.Просто сега е криза и хората печелят пари и грам не им пука за хората и как ще си карат колите.Затова аз минавам на колело.

Comment

Не е точно от акциза,освен ако не са го вдигнали с 40-50%.ЛУКойл са мономолисти и като такива си правят каквото си искат и както си искат.Няма орган или комисия,която да ги контролира,а и да имаше пак щяха да им платят и цената да е такава.
                              Мда, монопола е сладка работа, хич не им дреме, утре могат и 3 кинта да го направят и никой нищо не мое да им каже.......за тва лято мога скромно да заложа 2 кинта че ще стане поне 2.40 - 2.50.....баси в Румъния беше 50 стинки надолу поне преди няколко месеца.....абе тия от Русе не ходят ли в румънско да си пълнят гаванките?
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Не ходим, щото само горивото и таксата за ползването на моста и ще ми излезе по-скъпо
                                Иначе очаквам и аз до два месеца три горивото да е 2.30 лв за литър дизел!
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X