Известие

Collapse
No announcement yet.

не карайте на халогени!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Quadrifoglio
    Например вече при 147 се хаваща чувствителна разлика на 2 метра от клата например, но на нея са и много високо(в самия фар) и тогава и полицаите не могат да ти кажат нищо
    Е да ама за жалост на другите и сестри на 147 не са горе
    sigpic
    === 75 1.8 T '86 ===
    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Стига бе , снощи се прибирах по Хемус към 16 00/17 00 ако знаеш каква мъгла имаше само халогенките ме пазеха да не излеза от магистралата. Карали сме цялата колона едвам едвам и залепени за волана. И това е повод да се напълни касата/джобовете на куките преди прзниците
      1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
      2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
      1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

ко се втелявате - има закон - требе да се спазва - и по целия свят са забранени халогените като няма мъгла
        демек караш с халогени - глобяват те
        оправете си фаровете
        сложете си свестни крушки и така - само за сведение на елементарен филипс сложен на жигула осветява по-добре от осрама на мойта

и още нещо - халогените заслепяват - светнете си ги пред една стена и ще видита къде светят
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
          ко се втелявате - има закон - требе да се спазва - и по целия свят са забранени халогените като няма мъгла
          демек караш с халогени - глобяват те
          оправете си фаровете
          сложете си свестни крушки и така - само за сведение на елементарен филипс сложен на жигула осветява по-добре от осрама на мойта

и още нещо - халогените заслепяват - светнете си ги пред една стена и ще видита къде светят
          Ти кво разбираш под нормална крушка,че то всичко кара с 90/100 или нещо подобно дето и късите те заслепяват а и това е забранено
          Нормалните мисля са 60/55 може и да бъркам цифрите що не глобяват тези.

Comment

абе конкретно при мойта, има съществена разлика с и без халогени
            говоря като се движа по неосветени или слабоосветени улички

от дтуга страна, първата ми среща с куките беше точно за тия халогени
            и затова ги държа изключени, и ги пускам само като ми е наистина много тъмно

освен това като минаваме покрай места, където ги знаем че висят - ги спирам

ама целия град кара на халогени, загледайте се по улиците и ще видите ...
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

ебал сам и мамата ама предпочитам да карам на всички светлини от колкото някоя патица да каже " МИ НЕ ТЕ ВИДЯХ , ИЗВИНЯВАИ "
              Volvo S80 2.0 T5 180hp
              Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
              Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Аз в събота се прибирах от Бургас вечерта към 11 часа бях в София и от Сливен насам карах и с халогени пък никой не ме спря. А и аз съм убеден че помагат, има си разлика и най вече в осветяването на тротоара.

Comment

В петък вечерта правихме тестове с мой приятел. Тестът показа, че халогените светят нагоре и настрани (може да се каже и навсякъде), т.е. осветяват къс участък пред и встрани от колата. М/у другото не знам защо се наложиха белите халогенни светлини, но навремето имаше жълти, които научно доказано се справят по-добре с мъглата, което всъщност е основното им предназначение.
                  По повод КАТ - не пускайте халогени, докато не отмине поредната акция и най-добре оправете и регулирайте фаровете си (в случай че има такива, които не са го направили), снабдете се и с добри крушки и смятам, че всичко ще бъде наред!
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Meжду другото,колеги сега разглеждах правилника,и там пише
                    ДА в раздел 17 има член 74 т.1 и т.2 кога се използват халогенни
                    предни и задни. ОБАЧЕ никаде в целия правилник не пише колко е наказанието и глобата ако ги ползваш.

А сега ми кажете на кой да вярвам на куките или на тва коет е написано. :P

Comment

Първоначално публикувано от LuckyMan
                      Meжду другото,колеги сега разглеждах правилника,и там пише
                      ДА в раздел 17 има член 74 т.1 и т.2 кога се използват халогенни
                      предни и задни. ОБАЧЕ никаде в целия правилник не пише колко е наказанието и глобата ако ги ползваш.

А сега ми кажете на кой да вярвам на куките или на тва коет е написано. :P
                      Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 20до 150 лв. водач, който:
                      1. наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за
                      движението;

Comment

ОК ама мисля,че този текст не е много издържан
                        Благодаря за просветата

Comment

Първоначално публикувано от LuckyMan
                          ОК ама мисля,че този текст не е много издържан
                          Благодаря за просветата
                          абе издържан неиздържан 150 лв

Comment

Не знам кое е по гадно и неправилно: да караш с добри халогенни или да са те спряли или спрял (да кажем да се изпикаш) и да ти светят всички светлини - къси, аварийни, и тем подобни.
                            А като понеже става на въпрос за халогенните предните не заслепяват толкова и не са опасни, но задните... та са друго. Караш зад някой и той ги е включил ... удря спирачки и почти не се забелязва, че му светват стоп светлините а виждаш, че дистанцията вече е достигнала критична, а не да не мисля ако на някакъв подобен единият стоп не му свети тогава става...

Comment

Мога ли и аз да се изкажа?

Цитат: " ... при намалена видимост - снеговалеж, мъгла и т.н."
                              Това "... и т.н." може да значи всяка ситуация, в която видимоста е намалена стига това да не създава предпоставка за ПТП, както го е написал Търтея

Преди 5-6г. едни тъпаци в Ямбол ме спряха и решиха, че ще ми пишат акт за неправилно използване на халогени. Беше вечерта и беше почнало да се смрачава. Видимоста беше НАМАЛЕНА
                              Попитах го единият ВИШИСТ дали вижда синята кола (която беше сива) на около 150-200м. от мястото където бяхме и той ми каза ДА. ДА ама НЕ му отговорих Колата вече се движеше срещу нас и като се разминахме се оказа 100% СИВ МЕТАЛИК
                              Попитах го дали заради лошата видимост не е видял цвета или е далтонист
                              Нищо не ми отговори и ми написа акт, затова че карам без колан и нямам апарат за изкуствено дишане в колата Педал

Изводът какъв е: ЗАКОНА СЕ ТАЛКУВА ТАКА КАКТО ТИ ИЗНАСЯ
                              sigpic

Comment

Изводът какъв е: ЗАКОНА СЕ ТАЛКУВА ТАКА КАКТО ТИ ИЗНАСЯ [/quote]

По-точно ФИНИКИИСКИ

Comment

Working...
                                X