Известие

Collapse
No announcement yet.

не карайте на халогени!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хайде на новата хранилка ... тоя път с бонус за сервизите работещи по окачванията.
    Всичкото Мара фтасала... е тая работа, пътищата са лунен пейзаж, маркировка липсва или е едвам видима, 90% са с нерегулирани или презорени фарове и пречат на видимостта, тротоарите са паркинги, а пешеходците по платната... но не - най-големия проблем са им фаровете за мъгла - нещо което ако не е по-криво от самите фарове свети под тях и леко встрани - проверено с/у стена.

Както казах преди... МВР е във фалит, очаквайте още хранилки, коя от коя по-глупави.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Хайде на новата хранилка ... тоя път с бонус за сервизите работещи по окачванията.
      Всичкото Мара фтасала... е тая работа, пътищата са лунен пейзаж, маркировка липсва или е едвам видима, 90% са с нерегулирани или презорени фарове и пречат на видимостта, тротоарите са паркинги, а пешеходците по платната... но не - най-големия проблем са им фаровете за мъгла - нещо което ако не е по-криво от самите фарове свети под тях и леко встрани - проверено с/у стена.

Както казах преди... МВР е във фалит, очаквайте още хранилки, коя от коя по-глупави.
      Подкрепям напълно, колега!
      ЗАводските халогени помагат много в борбата с дупките. Факт! И на Дедрата и на Алфата ЗАВОДСКИТЕ фарове за мъгла по абсолютно никакъв начин не пречат на другите автомобили.
      Тези, които говорят за гъзария как ще обяснят факта, че на голяма част от новите коли се включва съответния халоген, когато колата завива. Явно помагат за да осветяват настрани.
      В случая закона е проблема. И е още един повод ако няма с какво полицаите да се заядат за фаровете.
      Задните светлини за мъгла са отврат и в ясно време са ужасни. Да сте чули глобен за тях? Или да има глобен за светещи фарове в небето или те не пречат. Или полицая не ги вижда, когато спира дадената кола.
      Не бъркайте гъзария с тъпи и остарели части от закона.
      FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
      LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
      ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
      LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Интересно ми е защо се наричат фарове за мъгла, а не фарове за по-добро виждане на пътя или фарове за за случаи на калпави обикновени фарове(което е относително). И на български и на чужбински все са фарове за мъгла, според моето непрофесионално мнение и селска пернишка логика сигурно защото се използват когато има мъгла, ама де да знам, то ние тук в града на голфовете какво разбираме от етика на пътното платно. Да, гъзарщина е употребата на фарове за мъгла без условията да го изискват и то точно заради прословутите стари времена когато по хубавите тогава пътища се търкаляха лади и москвичи, които не бяха оборудвани фабрично с подобни фарове, но настъпи есен и замата не закъсня(както се пееше в една не безизвестна песен) и тейкарите накупиха фноснтни афтомобили окичени с тази екстра, пък простолюдието им завиждаше и видиш времената се менят, финансовото състояния също, но нравите и нормите на поведение не и докопал се редовия гражданин до возило с екстрата, вече гордо си я ползва, че и споделя с насрещните, кога нощем защото това било намалена видимост( прочетох ги някъде по-нагоре) къде денем, че колата изглеждала по-внушително и по-представителна. Демос кратос форевър мадъ фака донке Ле!

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
          Интересно ми е защо се наричат фарове за мъгла, а не фарове за по-добро виждане на пътя или фарове за за случаи на калпави обикновени фарове(което е относително). И на български и на чужбински все са фарове за мъгла, според моето непрофесионално мнение и селска пернишка логика сигурно защото се използват когато има мъгла, ама де да знам, то ние тук в града на голфовете какво разбираме от етика на пътното платно. Да, гъзарщина е употребата на фарове за мъгла без условията да го изискват и то точно заради прословутите стари времена когато по хубавите тогава пътища се търкаляха лади и москвичи, които не бяха оборудвани фабрично с подобни фарове, но настъпи есен и замата не закъсня(както се пееше в една не безизвестна песен) и тейкарите накупиха фноснтни афтомобили окичени с тази екстра, пък простолюдието им завиждаше и видиш времената се менят, финансовото състояния също, но нравите и нормите на поведение не и докопал се редовия гражданин до возило с екстрата, вече гордо си я ползва, че и споделя с насрещните, кога нощем защото това било намалена видимост( прочетох ги някъде по-нагоре) къде денем, че колата изглеждала по-внушително и по-представителна. Демос кратос форевър мадъ фака донке Ле!
          Колега, много съм съгласен с мнението ти. аз имам халогени на двете коли. алфата ми обаче е с ксенонови фарове(не от тип осветявам облаците или оглеждам 8-мия етаж) нормален ксенон, както си му е реда. когато карам вечер видам чудесно, на мокро на дъжд...винаги ми е супер и досега не съм си ползвал халогените. на Опела обаче нямам ксенон и вече ми е много трудно да карам когато е много тъмно. с ужасните български пътища и дупките, които са по 4 в квадратен метър е трудно. Когато обаче си включа халогените виждам по-добре, по комфортно ми е, чуствам се по-сигурен и имам възможност да се пазя повече от дупките. Въпреки това не си пускам халогените, защото се притеснявам от ченгетата, да не ме спрат и да ми правят проблеми. значи какво излиза накрая имам кола с халогени, които ми помагат да виждам по-добре, обаче не ги използвам за да не ме "гърчат" ченгетата. е за какво тогава доплатих 400 лева за тия халогени когато купувах колата?!?! не съм от хората които гледат на халогените като на средство за "псевдо-гъзария" както го нарече някои по-горе в постовете, гледам на халогените като удобство. никога не бих си пуснал халогените през деня както сега е акция светлина и трябва задължително да караме с включени светлини. онзи ден гледам един автомобил с включени габарити и халогени(не къзи светлини или дневни светлини както трябва по закон) и мина покрай полицая и той нищо...не му обърна внимание. мен ме хвана яд не защото не го спряха човека, хвана ме яд че такива хора се мислят за нещо "ПО" от другите. ние всички караме с включени къси, виждал съм и къси+халохени ама не и габарити+халогени....това е глупаво според мен, обезмисля се идеята на карането с включени светлини. та колега какво искам да кажа в заключение човек трябва да се чуства спокоен да си включи халогените ако има нужда от това, защото ако караш с изключени халогени и не виждаш добре пътя си по-опасен, отколкото ако караш с включени халогени без да има условията за тях.
          искам поста ми да бъде разбран правилно, изобщо нямам идея да споря или да се заяждам с колегата MrX.
          Поздрави!
          In God we trust, all others pay cash.
          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
          Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Kaто как точно ви помагат халогените за дупки, като светят на метър и трийсе пред колата? Или всички карате с 5км/ч и гледате точно на метър пред колата?
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

И според мен това с халогените си е чиста проба гъзария.
              Наистина, през нощта помагат да се вижда малко по-добре, но наистина е малко. Както казва колегата над мен - тези фарове я светят на 3 метра пред колата, я не.
              Това обаче въобще не променя факта, че ПРЕЧАТ и ЗАСЛЕПЯВАТ, когато се появят срещу теб в комплект с късите светлини, колкото и да са регулирани и да светят ниско долу - просто свтелината е ПОВЕЧЕ и ПРЕЧИ и това е ФАКТ!

Фаровете ЗА МЪГЛА (халогените) се използват при намалена видимост и това е!
              Спазвайте ШИБАНИЯТ правилник и няма да ви спират и губят времето за глупости!

КАТ-аджиите и тяхната "избирателна пропускливост" няма какво да я коментирам.
              В началото на ноември, откогато е задължително карането на фарове, на руското посолство станах свидетел на следното:
              Чакайки за ляв завой към Парк-хотел Москва, светофара отсреща е зелен, при което колите си вървят. На 30-ина метра след кръстовището има патрулка и КАТ-аджия с "хранилика".
              Интересно ми стана, как гадината (без извинение) пропусна някаква патка с Mercedes ML, която профуча поне с 90км/ч. през кръстовището, обаче не пропусна да спре старата вектричка на човечеца зад нея, който очевидно беше забравил да пусне фаровете!
              Действието се развива по обяд и времето беше слънчево.

Такива ми ти работи...
              Last edited by Fear; d.m.y г., 14:17.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Който не вярва - да си пусне само габарити и фаровете за мъгла ( халогени ) да слезе от колата и да мери с рулетката колко метра му дават осветеност, ама добра не само мъждукане.
                Пък тогава ще говорим
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                  Значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни.

На мен тъмнината някак си не ми прилича на дъжд или мъгла.
                  Абе няма ли някой юрист да го изтълкува този текст, защото ми се струва, че тази част "или други подобни", отваря вратичката и не е много ясно дали имат право милиционерите да санкционират

Сега закона си е закон и трябва да се спазва, независимо дали е абсурден или не (както е в случая).

Малко офтопик
                  А за колегите, който толкова много се възмущават, че другите плювали куките, когато си вършат работата, ще им кажа че сигурно има основание. Ако те знаят поне веднъж някое родно ченге да е вършило някаква работа без да има лична облага, нека да сподели. Аз такъв случай несъм чувал и не помня. Всичко което го правят е да използват служебното си положение (специалните права, които им е гласувало обществото), за да скубят кинти от същите тези обикновени хорица (те на баровците козируват) без и пет пари да дават за държавата законността и техните задължения към това общество. Просто едните са извън закона, а другите са "озаконени" айдуци и именно поради тази причина границата между тези две групи е много тънка и размита. Това е скъпи колеги, ако през последните 20 години поне 1/10 от работното си време вършеха съвестно работата и в полза на обществото което ги храни, нямаше сега да сме на това дередже.
                  Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 14:37.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Никой не ви е виновен, че ви спират като карате на халогени. След акта не ги пускам и си има до няква степен възпитателен характер.
                    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

20 лв. е фиша за халогени + такса за банката /до колкото имам спомен/....от където и да го погледнеш това са си грешни пари.
                      не карайте на халогени!!!

Comment

за халогени,

За колегата, който беше питал как да се тълкува "други подобни условия с намалена видимост" - ами може да бъде случай през гъст дим над шосето от полски пожар, нощем по черен път или по път в ремонт (видимост на практика нула), каране в неосветен тунел, дори един обикновен проливен дъжд през деня в Декември може да е друго подобно условие с намалена видимост. Досега никога при такива условия не са ми правили проблем за предните халогени, ако са ми били включени.
                        По въпроса дали предните халогени осветяват достатъчно пътя - по принцип им много мишкарски модели коли, които фабрично слагат микроскопични, недоизкусурени и на практика безполезни халогени. Препоръчвам ви да проверите включени халогени на еврован Ланчия Зета дали нощем осветяват повече пътя - аз лично по-голям на площ рефлектор на халоген и по-силни крушки никога не съм виждал, направо свети дъга пред колата на 10 м - и въпреки това нямам спомен някой да ми е присвяткал гневно - именно защото светят ниско долу на 10 м пред колата.
                        Alfa 156 2.0 - ех,
                        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                          Интересно защо на нашите лунни пейзажи им викаме пътища... логиката е същата.
                          И много чудно наистина защо сами светват в завоите на някои нови автомобили, да нямат датчик за мъгла случайно.
                          И не става дума дали е редно или не, а дали не трябва първо да се погрижат за по-важни неща кукозаврите.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А карал ли си кола на тъмно с тая псевдо екстра да ти се цъква халогена като завиваш? Помага ако маневрирам пред гаража, а на път - Полза никаква!
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Аз в т.нар. "халогени" не намирам никаква полза. И на мъгла няма и на дъжд няма и т.н.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                                А карал ли си кола на тъмно с тая псевдо екстра да ти се цъква халогена като завиваш? Помага ако маневрирам пред гаража, а на път - Полза никаква!
                                То най-честата им упортреба на тия светлинки е точно при маневри на тъмно - паркиране например.
                                Но помагат и за по-добра видимост понякога... проблема е, че не може да се дефинира добре това понятие ограничена видимост... и в него не влизат само валежи и дъжд.
                                Обаче дори това не е наи-важното в случая, ако ги забранят напълно няма да се гътна за тях, най-важното е, че за пореден път КАТ и МВР се занимават с глупости (% броя заслепяващи и пречещи заради фарове за мъгла е в десетки пъти по-малък от % заслепяващи заради нерегулирани фарове), а ние се дърлим като невидели.

Comment

Working...
                                X