Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за свързване на разширителен съд - локално парно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

хи хи хи, колега, мерси за сарказма ти.
    Страшно ми помогна! Схемата е нарисувана точно както е в момента. Поради въпроса, дали няма да обогатява системата с въздух, вместо да е просто разширител, Се наложи пускането на въпросната тема. В такъв случай е по-добре използването на 2-рата схема, като се сложи кран на топлата вода, който да е леко отворен и съда да служи освен като разширител и като обезвъздушител. Ако съм в грешка посочи я и моля без сарказъм. Съжалявам за твоите познати, но не смятам, че моята система може да ме изложи на такъв риск. Все пак парното както казах си работи от 5г.
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

здрасти отново.сега ,искам да те попитам нещо.защо след като ти работи добре парното задаваш този въпрос?явно има нещо в което се съмняваш или си не доволен.и друго,значи р.съд се слага на топлата вода защото тя отива към радиаторите и при евентуално завиране на водатато той има свойството да поема нейното разширение и не само при завиране а и при стопляне на същата.ако е на студената то тогава топлия кръг на практика става затворен и въздухът остава в системата,много често в серпентината на бойлера ако има такъв.и 2ро преди помпата която тласка водата към котела или камината се монтира филтър който обира твърдите частици за да не прецака помпата.представи си че се запуши до такова положение че стане водонепропусклив кво се получава(ай няма да иронизирам)?твоята система ще търси място от което да избие налягането в нея.или пак се връщаме на това че правилното е на топлата вода а не на студената.защо разширителния съд на автомобила е след радиатора а не преди него?

Comment

колега, ако можеш да си дадеш телефона да се чуем с тебе. Въпросите възникнаха преди седмица, когато преместих камината на друго място и си разбутах системата, съответно разширителя отиде в банята, а там е серпентината и основния проблем, е че нямам височина над серпентината, та сега си правя нов разширител. прилагам и една реална снимка това е положението, място няма много, преди на тетката на топлата вода имаше обезвъздушител, сега ще има съд. Примера с колата е много точен..... и точно този пример дадох на един колега. И там е много важно това, че тръбичката в разширителния съд е с много по-малко сечение от тези които се ползват в цялата система. Та кажи последно, това свързване което съм направил вярно ли е според теб, защото мисля така да бъде. Ето тук, още малко размисли от разни хора чули-недочули, все пак е интересно, и ясно защо влязох в дилемата. Всеки казва нещо, но истината е една.
        http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...34739&start=15

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
          колега, ако можеш да си дадеш телефона да се чуем с тебе. Въпросите възникнаха преди седмица, когато преместих камината на друго място и си разбутах системата, съответно разширителя отиде в банята, а там е серпентината и основния проблем, е че нямам височина над серпентината, та сега си правя нов разширител. прилагам и една реална снимка това е положението, място няма много, преди на тетката на топлата вода имаше обезвъздушител, сега ще има съд. Примера с колата е много точен..... и точно този пример дадох на един колега. И там е много важно това, че тръбичката в разширителния съд е с много по-малко сечение от тези които се ползват в цялата система. Та кажи последно, това свързване което съм направил вярно ли е според теб, защото мисля така да бъде. Ето тук, още малко размисли от разни хора чули-недочули, все пак е интересно, и ясно защо влязох в дилемата. Всеки казва нещо, но истината е една.
          http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...34739&start=15
          нищо не писа повече.как се представя парното?

Comment

Реактора е въведен в действие тази нощ. До сега го следих, всичко е под контрол, работи перфектно. Системата се обезвъздуши много бързо. Абе супер доволен съм. Започват топлите дни в нашата къща.

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
              Реактора е въведен в действие тази нощ. До сега го следих, всичко е под контрол, работи перфектно. Системата се обезвъздуши много бързо. Абе супер доволен съм. Започват топлите дни в нашата къща.

Comment

Working...
              X