Известие

Collapse
No announcement yet.

газ? бензин? акцизи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• газ? бензин? акцизи?

снощи по новините разбрах че се обмисля вариянта да се премахне акциза за бензина и нафтата за сметка на метана и газта... и ква ше стане тя далавера нулева - мен не че ме засяга ама да ви подразня малко
    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Re: газ? бензин? акцизи?

Първоначално публикувано от alf
    снощи по новините разбрах че се обмисля вариянта да се премахне акциза за бензина и нафтата за сметка на метана и газта... и ква ше стане тя далавера нулева - мен не че ме засяга ама да ви подразня малко
    само ше се намали
    нема се премахва))
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

таман са изравнат цените на бенза и газта
      голем фън ше е
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от netinfo
        Горивата у нас ще поскъпват по-бавно отколкото в ЕС, обещаха от 'ЛУКойл'

До 2011 г. инвестициите на петролната компания в България ще достигнат 1 млрд. долара
        16.11.2005

Президентът на "ЛУКойл" Вагит Алекперов, министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и генералният директор на "ЛУКойл - България" Валентин Златев подписаха меморандум, въвеждащ методика, според която цените на горивата в България ще се увеличават с по-ниски темпове, отколкото тези в ЕС.

През следващите 6 месеца компанията се ангажира да се придържа към ценообразувателна формула, която чрез допълнително свиване на параметъра "търговска печалба" да компенсира неблагоприятното въздействие на обективните фактори - международни котировки на нефта и нефтопродуктите, стойност на нефтопреработката, валутни изменения и пр.

"Склонни сме да работим почти на нулева печалба, за да поемем заедно с българските потребители финансовата тежест от повишението на цените на петрола на международните пазари", заяви в началото на месеца Златев.

По време на разговорите с премиера Станишев и с министър Овчаров е било предложено акцизите за бензина и дизела да бъдат намалени за сметка на метана и на пропанбутана.

Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ) се ангажира да включи и другите основни участници на пазара в договорения процес, като проведе съответните преговори с тях, съобщиха от ведомството.

Още следващата седмица МИЕ ще организира среща с дистрибуторите и търговците на петролни продукти. На нея ще бъде представен Меморандумът с "ЛУКойл" и ще бъдат обсъдени мерки за преодоляване на възможността за нелоялна конкуренция в отрасъла.

До 2011 г. в нефтената рафинерия в Бургас ще бъдат инвестирани 750 млн. долара, а във веригата бензиностанции на "ЛУКойл" в България - още 250 млн., заяви Вагит Алекперов.

Досега руската компания е инвестирала в нефтената рафинерия, заедно с цената за нейното закупуване, около 550 млн. долара. От бъдещите инвестиции в нефтената рафинерия 10% ще са за екология, добави Алекперов.

Очаква се в началото на 2007 г. да бъдат покрити всички европейски стандарти за производството на гориво.

Comment

оххх каква ще стане - такси левче на километър... пардон 50 евроцента на км
          '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
          '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Честно казано когато оня ... министър маи на енергетиката беше - /орешарски ли къв е там не го знам а и ми дреме на шмаизера за него / беше тръгнал да преговаря с Лукойл за намаляване на цените на горивата по метода - Намалете си печалбата, ме беше напушило много на смях. А метода за ценообразуване можете да видите от тук.

http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2667

или направо - калкулацията е за А98 - 1.92 лв.

Или ако на някой не му се занимава една проста сметка за А95:
            ЦЕНА Лукойл Нефтохим - 805.91 лв. за 1000 л.
            Акциз (да се свети името му) - 495 лв.
            Данъчна основа = Цена+Акциз = 1300,91 лв.
            А сега и вездесъщото ДДС 260,18 лв.
            Та значи стигаме до :
            ЦЕНА ЗА ДИРЕКТНА РЕАЛИЗАЦИЯ :1561,09 лв за 1000 л.

Днес гледам вече на ОМВ А95 беше по 1.92 лв. Ами сметнете сами. Значи от Нефтохим излиза на 800 лева - "ДЪРЖАВАТА" ни товари с още 750 лева акциз и данък Е тук ще наруша правилата и ще кажа нещо за пичката лелина на ..........
            Та мисълта ми е че нашите дуржавници не се сетиха да намалят акцизите за да не се почувства такъв ценови удар / както направиха някой страни в ЕС/
            А тръгнали наште изроди да принуждават частника да си намали печалбата. Вместо това ни обясняваха как след нова година ще се вдигне акциза на безниан с ОЩЕ 30 %
            НО,А ДАНО ДА СЕ УСЕТЯТ.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
              Честно казано когато оня ... министър маи на енергетиката беше - /орешарски ли къв е там не го знам а и ми дреме на шмаизера за него / беше тръгнал да преговаря с Лукойл за намаляване на цените на горивата по метода - Намалете си печалбата, ме беше напушило много на смях.
              когато имаш комунисти на власт, подобни праткики са напълно очаквани

а когато монополиста производител е руска фирма, може да очакваш някакви реверанси
              даеба простотиите им ....

Comment

В нормалните държави бензиностанциите работят на една две стотинки печалба на литър...тук като ги гледам май работят 10-30стотинки на литър.

Вальо не си ли разбрал едно, че в БГрия така наречените "комунисти" са си на власт от от 1944 до ден ти днешен и скоро нещата няма да се променят.

Някои страни в ЕС си свалиха данъците върху горивата след като народа се разбунтува....тука сме овце и 5лв. на литър да го направят само ще си говориме и нищо...така, че...
                sigpic
                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                  Някои страни в ЕС си свалиха данъците върху горивата след като народа се разбунтува....тука сме овце и 5лв. на литър да го направят само ще си говориме и нищо...така, че...
                  Е те наще са силни в кръчмата иначе като стане въпрос да се свърши нещо секи вика чай ся да видиме ко ще стане, то може се оправи , нямам време и т.н

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                    Е те наще са силни в кръчмата иначе като стане въпрос да се свърши нещо секи вика чай ся да видиме ко ще стане, то може се оправи , нямам време и т.н
                    за сметкаа на това сме "многосилни" точно там гхахах

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                      E то това си е от време оно така. Да Ви припомня ли стихотворението на Ботев "В механата"

Пием, пеем буини песни
                      и се зъбим на тирана
                      механите са нам тесни
                      и крещим-хайде на Балкана

Крещим, но щом изтрезнеем
                      забравяме думи и клетви
                      и немеем и се смеем
                      пред народни-свети жертви

П.П. Дано не съм го сбъркал много - мисля че е така.
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

само едно ме мога да схвана
                        1.газа ( пропан бутана) е отпадачен материал от преработването на нефта
                        2. екологично е гориво

и пак поскъпва
                        ние сме анти даржава
                        вместо да си защитаваме населението и околната среда ние ги преебаваме за кеф
                        Volvo S80 2.0 T5 180hp
                        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
                          това ама никак не е верно

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
                            само едно ме мога да схвана
                            2. екологично е гориво

и пак поскъпва
                            ние сме анти даржава
                            вместо да си защитаваме населението и околната среда ние ги преебаваме за кеф
                            не мрънкай, нали я изби газовата вече.... начи си в далавера

Comment

В нормалните държави бензиностанциите работят на една две стотинки печалба на литър...тук като ги гледам май работят 10-30стотинки на литър.
                              Е те тва е основен проблем.....още преди години даваха по телевизията от цената на един литър в % колко за кой отива в сравнение БГ и САЩ. Не си спомням точно какви бяха, но ми направи впечатление, че в БГ крайния продавач печели най-много от всички(цената беше разделена на три) за разлика от САЩ. Примерно там беше около 8% ,а у нас към 20%.
                              98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Working...
                              X