Известие

Collapse
No announcement yet.

G P S за Nokia N95

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• G P S за Nokia N95

здравейте хора , питането ми е ,дали някой ,който има Н95 и ползва гпс-а ,да ми даде впечатление колко бързо намира сателитите, защото моя понякога му трябват по 15 минути ,за да прихване.
    Моля и да си напише версията на фирмуера ,моя е v21.0.016

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Това на открито ли? Аз съм с БлякБери... и на мен ми е направило впечатление, че не се връзва мигновенно а понякога за 1-2мин.
    В зависимост от това, къде съм... дали съм между високи сгради или на широко открито пространство.
    А на закрито е голяма мъка... не мога да чакам толкова
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

на открито ,на открито .... не знам що така , а и AGPS-a ми е включен ....

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ровни се тука... всичко ще разбереш.

http://forum.pocketbulgaria.com/
        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
        sigpic
        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Ами аз съм с 6110 навигатор, ГПС ресивъра е същия като на Н95 и един път ми се случи да се забави към три-четири минути да намери сателит. Иначе става до минута максимум.
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
            Ами аз съм с 6110 навигатор, ГПС ресивъра е същия като на Н95 и един път ми се случи да се забави към три-четири минути да намери сателит. Иначе става до минута максимум.
            доскоро и аз бях с такова телефонче,страшно е и наистина доста бързо се вързва със сателити.
            Пробвайте да си качите Гармина за симбиан ос9.1/9.2/9.3 има я в нета,доста по богата карта на БГ възможност за истинска навигация + гласови напътствия на БГ
            ще останете супер доволни ако досега сте ползвали сток навигацията на телефоните си
            Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
            Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
            Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
            Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
            Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
              доскоро и аз бях с такова телефонче,страшно е и наистина доста бързо се вързва със сателити.
              Пробвайте да си качите Гармина за симбиан ос9.1/9.2/9.3 има я в нета,доста по богата карта на БГ възможност за истинска навигация + гласови напътствия на БГ
              ще останете супер доволни ако досега сте ползвали сток навигацията на телефоните си
              Аз съм с Гармин, разбира се и карта на цяла Европа. Гласовите напътствия са в няколко варианта, мъж и жена на Български и Английски.
              Ако наистина си бил на открито, не е нормално да се бави 15 минути. Но имай предвид, че понякога в центъра в малки улички с високи сгради само си мислиш, че си на открито.
              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                здравейте хора , питането ми е ,дали някой ,който има Н95 и ползва гпс-а ,да ми даде впечатление колко бързо намира сателитите, защото моя понякога му трябват по 15 минути ,за да прихване.
                Моля и да си напише версията на фирмуера ,моя е v21.0.016
                Значи, по форумите пишеше като недостатък на н95, че GPS антената е под клавиатурата. Демек за да работи като хората навигацията телефона требе да е отворен. Наистина доста трудно и бавно позиционира дори да е хванал 5 и повече сателита. А на закрито досега не съм виждал работещт GPS приемник (може и да има де).
                И само за инфо, последната фърмуер версия е 30.0.0.15, вече има autorotate screen

AR 145 QV '97

Comment

аз съм с N82 който дефакто е същия телефон само че не е слайдер. На открито намира сателитите за 10 - 15 секунди максимум. На закрито е по-бърз даже от някой гармински приемници
                  Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

начи , къде що и квото има из бг форумите съм изчел от до ..... нямам успех с тая навигация още и това си е . Принципно пише ,че трябва да направи справка с мобилния оператор ,като за това има трафик около 7кб ,но при мен дори не иска да направи запитването. Колкото до другото ,не съм си качил номия фирмуеър ,защото още не може да се хаква . Въпреки че версията ми има вече АГПС, пуснал съм го и пок нищо не става ... мисълта ми е някой с н95 ,да ми каже кщак е направил настройките на самия телефон ,като локализация , името на сървъра на телефона , и така нататък

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

А това с тия 10-15 мин винаги ли го прави? Иначе такива бъгове се случват не малко пъти. Обикновено приемникът подава некоректно информацията към програмата или програмата приема некоректно информацията подадена от приемника (по-често второто). За съжакление за симбиан не мога да ти кажа конкретна програма, защото ползвам WM телефон, но принципа е същия. Използва се отедлна програма, която комуникира с GPS приемникът. Целта и е да се свъже с него като по този начин корегира некоректно подаваната/приеманата информация. Щом се свърже с него и намери сателили веднага пускаш програмата, която използваш за навигация. При WM такава програмка е GPS Tuner. Може да потърсиш еквивалентът и за симбиан. Също така изключи A-GPS и го остави на открито да си търси пък ти пий няколко бири през това време Веднъж тръгне ли на дали скоро ще ти направи пак проблем.
                      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Да се похваля , оправих проблема и сега се връзвам за не повече от 10-15 секудни и това включва определянето на маршрута . Просто форматирах телефона и картата , качих си най новия firmware ,в случая за Н95 31.0.014 и отново инстал .Всичко заспа . Просто съм бил с по стар фирмуеър а гармина е последния излязъл

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                        X