Известие

Collapse
No announcement yet.

Българинът- специалист по всичко ?:D

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Българинът- специалист по всичко ?:D

Това мнение в съседната тема ,ме провокра да пусна тази
    Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
    добре де
    аз пък не виждам какво са ти виновни майсторите, че ти сам на своя глава си решил да смениш дебитомер и ламбда сонда

разбираm ако ти бяха взели пари за въпросните части и колата останеше със същият проблем тогава да са ти виновни те

но ти явно като всеки българин, разбираш освен от програмиране, от футбол, жени и коли и си решил да спестиш някой лев

и със твоя пример
    ти като отидеш на лекар какво го питаш
    дай кажи ми от какво съм болен, пък аз сам ще се излекувам

Всеизвестно е, че родният индивид още от малък се стреми да знае и разбира от всичкоТази любознателност е похвална, но може ли човек да разбира от всичко?
    Един българин може сам да си оправи автомобила, ремонта у дома, разбира от футбол, политика, медицина, химия и т.н. и т.н....Интересно ми е какво мислите за тази характерна национална черта,която ни прави колоритни,но все пак..
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Безпаричието и липсата на мотивация да платиш на друг да свърши работата, като второто може да е и от факта, еч е пълно със самоуки идиоти, който не се прочели 5 реда по темата.

п.с. Тази тема е към категорията за преброяването на спамерите
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Comment

Според мен проблема е по широк/по наУчния мЕтод/.Има една категория хора, които разбират от коли да кажем, или от монтажа на шкафчета, теракота и прочее, ама решават че разбират и от политика и от икономика и от астрономия, абе от всичко /не знам какво е да разбираш от жени?!!?, това па.....ама го има тоже/
      Други пък разбират от политика, астрономия и могат да разберат какво значи E=m*c, като С е на квадрат, като чуят Навуходоносор знаят, че това не е чалга певеца от местната кръчма, но решават че разбират и от теракот и ДВГ.
      Според мен първите са по опасни, защото бърникат навсякъде /срещу заплащане / и много често се о...сират.Докато вторите рядко бъркат по ДВГ или лепят теракот /срещу заплащане/.
      Освен това съществува някой, който решава че е по добре да даде 20 лева, вместо 25 и за нещо си-демек клиент .
      Ако изходим от появата на поста-че викаш майстор за нещо или ходиш при него, а той ти казва, че ще оправи проблема, което не става, но вече си платил за неговата "работа".Доброто поне ще е да не доплащаш след това за дооправяне и на извъшената ненужна такава.
      те това е

Иначе има и добри майстори и лоши, добри и лоши разбирачи от нещо си /в това число и от жени или мъже /
      Last edited by fred; d.m.y г., 14:24.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Всячески се стремя да Не съм специалист по всичко, особено в работата; доста често ми се отдава
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Аз се опитвам да имам колкото се може по широки възможности, не съм привърженик на тясната специализация . има си добри страни, има си и лоши, въпрос на избор....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
            Всеизвестно е, че родният индивид още от малък се стреми да знае и разбира от всичко. Тази любознателност е похвална, но може ли човек да разбира от всичко?
            "Разбирачеството" е тъмната страна на широката обща култура

Едно време нали концепцията беше изграждане на всестранноразвити личности...
            В повечето случаи обаче познанията на всестранноразвитите стигат точно колкото да произведат много по-качествено определена потенциална беля (тук не изключвам и себе си де, имам много примери от най-ранно детство )

п.с. Едно е да имаш познания в много области (щото си чел, опитвал и т.н.), друго е да навираш тези си (в общия случай недостатъчни и нерядко грешни) познания от позицията и с авторитета на последна инстанция...
            Last edited by bass; d.m.y г., 14:55.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
              п.с. Едно е да имаш познания в много области (щото си чел, опитвал и т.н.), друго е да навираш тези си (в общия случай недостатъчни и нерядко грешни) познания от позицията и с авторитета на последна инстанция...
              Бравос великолепно формулирано. Ключовата дума е "навираш", като си правиш нещо свое нема проблем важното е да знаеш че ти си си виновен и да не виниш други хора. Обаче да искаш пари за нещо което видиш ли си виждал как се прави си е кретенско.
              Язе примерно от нищо не отбирам обаче тая есен сам си подменях покрива. Идва майстора цена 800лв като за мене. матриалите скъпи и т.н.... Ае у лево един ден работа, 200лв сичкото матриал и помощ от приятел. Тоя искаше да направи 600лв за един ден - баси високо квалифицирания кадър. Тва обаче съвсем не означава че ще пусна обява в "Позвънете" - "покриви правим секакви" или че ще се фаля навсекъде как ги чувам покривите.
              Last edited by Old Fox; d.m.y г., 15:52.
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Аз, преди няколко месеца сглобявах едни шкафчета в нас
                В магазина от където ги купих ми казаха: "Монтаж - 10% от стойността, но не по-малко от 50лв., плюс допълнителни части, ако се наложи.", а шкафчетата струват близо 400лв., т.е. трябваше да дам минималните 50лв.
                Така ли?! Че аз по-съкат ли съм от двама мърлячи с бормашина?!
                Отидох до "Пректикер", купих си един "Бош", прибрах се и след внимателно четене на инструкциите, и подреждане на детайлите, на следващия ден имах нови шкафчета в коридора
                Да, знам, сега някой ще каже "Ееее, ти за 50лв. ли си?!" - не, не съм - въпроса е принципен! Вместо да ме "гъделичкат" като редовен клиент, който си купува за пореден път стока от, там те се чудят как да ме изработят, защото естествено и няколко дюбела, винта и проче дреболии липсваха, т.е. монтажниците са щяли и за тях да ми вземат пари
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  В магазина от където ги купих ми казаха: "Монтаж - 10% от стойността, но не по-малко от 50лв., плюс допълнителни части, ако се наложи.", а шкафчетата струват близо 400лв., т.е. трябваше да дам минималните 50лв.
                  тия да не са Комо
                  ако са те, не стига че материалите им съкс, не стига че са скъпи, не стига че ти казваш - дайте ми ей туй бежаво шкафче, те изнамират от незнам си къде бежаво със синьо... ми на всичкото отгоре...
                  много ме дразнят тия
                  и аз ставам от вчера майстор по всичко, ама в моята си къща (пофал) нищо от магазините освен материал, само в краен случай за нещо, което наистина си струва и не можем да си го направим

бтв, търся си дърводелец да ми разглоби един дървено-стъклен параван, ама истински дърводелец, защото искам после това нещо да става пак за параван
                  Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                  AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Интересно ми е какво мислите за тази характерна национална черта
                    че не е от хубаво . .
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Това мнение в съседната тема ,ме провокра да пусна тази

Всеизвестно е, че родният индивид още от малък се стреми да знае и разбира от всичкоТази любознателност е похвална, но може ли човек да разбира от всичко?
                      Един българин може сам да си оправи автомобила, ремонта у дома, разбира от футбол, политика, медицина, химия и т.н. и т.н....Интересно ми е какво мислите за тази характерна национална черта,която ни прави колоритни,но все пак..
                      ами това е типична черта за нас не защото сме наивни или нещо подобно но,това е резултат от ниският доход при повечето българи и ,високите цени на всички наши услуги.но защо да не умее всичко 1 умен и заинтересован човек,нима има някой роден научен?единственото нещо което се ражда със самото раждане на всеки човек е да се храни и отделя ,всичко друго се учи в живота.днеска с колеги имахме точно такъв разговор за двама наши познати,единия с висше образование инжинер при това а другия със средно,и двамата работят за 1 и същ човек в 1 и съща област но средниста се справя перфектно и носи големи печалби на своя шеф а другия бил уволнен на скоро за некадърност.е за кво говорим тогава?всичко е мерак и амбиция за работа.

Comment

Опитвам всичко да правя, но не всичко ми се отдава
                        Нещо като от този стар филм
                        Last edited by Бобби; d.m.y г., 10:42.
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ако само си прочетете поста, ще Ви стане лошо - щото човека говореше за точно това с което се хвалите!
                          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                          Автогаз сервиз-
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

...Един българин може сам да си оправи автомобила, ремонта у дома, разбира от футбол, политика, медицина, химия и т.н. и т.н....Интересно ми е какво мислите за тази характерна национална черта,която ни прави колоритни,но все пак..
                            Той, Българинът, трябва да знае и да може... Ако не - значи е Американец - той не разбира от нищо, като се скапе Фордът, отива на сервиз, като се скапе пералнята, си купува нова, само бачка и разбира само от неговата си работа.

Щото Американецът получава 50 000 $ годишна заплата - затова. Затова Той си знае годишната отпуска на Карибите...

Пък Българинът с неговите 10 000 BGN ( 5 000 EUR ), ТРЯБВА да знае и да може всичко, щот` си е ...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                              Той, Българинът, трябва да знае и да може... Ако не - значи е Американец - той не разбира от нищо, като се скапе Фордът, отива на сервиз,

Щото Американецът получава 50 000 $ годишна заплата - затова. Затова Той си знае годишната отпуска на Карибите...

Пък Българинът с неговите 10 000 BGN ( 5 000 EUR ), ТРЯБВА да знае и да може всичко, щот` си е ...
                              абе не баш

пълно сервизно обслужване на крайслера на баща ми - масла + вички филтри (части + труд) = тотал от под 40 усд

кво да ви кажа

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X