Известие

Collapse
No announcement yet.

колко сме безработните след ф.криза

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• колко сме безработните след ф.криза

Идеята е ми е да си помагаме кой с каквото може,или поне да не си пречим.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

За съжаление не малко хора ще се присмеят на темата ти, а някои дори оспорят, че има криза....но уви..

Имам 7 приятели, които са уволнени вече...говорим за сериозни компании, не за домашни майстори...

А вчера приятел ми разказа как на един наш общ познат са му спуснали нареждане да изготви списъка за уволнение на 1800 (1800!!!!!!) човека...... пак говорим за сериозна международна компания... не може да спи милия...как ще трябва да повлияе на 1800 съдби....

На друг познат завода в Румъния работи на 10% само от капацитета си и отива към фалит...

Дай боже по-малко близки да са засегнати докато отмине.

А приятелите са да си помагат и подкрепят разбира се!
    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Ми аз съм от месец в България заради кризата ,а фирмата в която работи сестра ми уволни 330 човека за една седмица ,а на останалите им намали заплатите и ще има още съкращения.
      Големо чудо е тая ш*бана криза
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

незнам каква криза, заведенията са пълни а новите коли все повече

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Aaa хехехех заведенията в българия няма да се изпразнят никога ,а колите са на лизинг и имаше една тема в която вече лизинговите къщи взеха да си пребират колите
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic
          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Ами и във фирмата на леля ми всяка вечер който си чуе името, на другия ден е на работа... ако имат поръчки - работят, ако не - стоят си вкъщи...

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Не съм чул някои познат да е загубил работата си поради "финансовата криза"....малко се спекулира с темата....

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                незнам каква криза, заведенията са пълни а новите коли все повече
                по време на криза развлекателната индустрия традиционно си качва доходността
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Спекулация или не, факт е че доста работни места са съкратени.
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                  http://bendidas.hit.bg/

Comment

Първоначално публикувано от hristugena Покажи съобщение
                    Не съм чул някои познат да е загубил работата си поради "финансовата криза"....малко се спекулира с темата....
                    в грешка си... чужда фирма с изнесено производство в БГ - няма поръчки - няма работа - пуска хората в неплатен, а и се съкращават работници.
                    В момента в Ботевград завода, на мой приятел баща му ги пускат в момента да си стоят в къщи - няма заплати. Основно правят компоненти за автомобили за износ и те. Нямат поръчки в момента и сега пускат хората да си стоят вкъщи!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

За съжаление и аз ще трябва да съкратя около 20 души...

Работата като цяло наистина не е добре...не се заблуждавайте от кафетата и колите!
                      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                      Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от hristugena Покажи съобщение

Донякъде си прав колега,обаче това че никой ТВОЙ познат не е загубил работата си(което е хубаво) не означава че навсякъде е така, поради големите капитали с които международните фирми оперират на световно ниво(а не на ниво опериране само с местни капитали и въртене на пари само вътре в държавата) и поради моментните финансови затруднения на държавите(фирмите) в които има криза(а компаниите са финансово зависими от тези държави и фирми), тези международни компании започват да се задъхват защото разчитат на финансите от определена държава(фирма) - обаче тази държава(фирма) вече е обхваната от кризата, не може да изплати дължимата сума и по този начин поставя фирмата на която е длъжник в кофти ситуация!!! А сега си представи че тази определена фирма има 10 длъжника и само един или два от тях могат навреме да оправят дълговете си, какво ще се случи??? Вариантите са само ДВА:
                        1. Фирмата намаля капицитета на предлаганите продукти или усплуги, което от своя страна налага съкращения на служители(ЗА ТОВА ГОВОРИМ В ТАЗИ ТЕМА) и по този начин успява да се задържи на пазара докато финансовата криза отмине. Някои фирми обаче се престарават и освобождават хора дори да нямат финансови проблеми,като по този начин се презапасяват с капитали с които да оперират ако евентуално кризата удари и тях.
                        2. Фирмата е застигната много бързо от финансовата криза защото цялата и икономика зависи от външни фактори(продукцията и е насочена изцяло за външния пазар или услугите които предлага са свързани с само с външни фирми, което при нормални условия е много по рентабилно) и в един хубав момент в който външните фирми решат че не могат в момента да си позволят тази продукция или нямат нужда от тези услуги на фона на кризата, познай какво се случва??? Ако икономистите в тази фирма са достатъчно квалифицирани успяват да задържат фирмата на пазара само че след като изпълнят условията от точка 1. и намалят разходите на фирмата до минимум. В другия случай фирмата изпада в несъстоятелност и фалира с което повлича след себе си и други зависими от нея фирми и банки към които има кредити или други задължения!
                        И когато навържем всички тези нишки се получава една доста сериозна икономическа схема на фона на която разбираме че ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИМА!!!

В момента съм студент и уча точно Международни икономически отношения и повярвай ми 90% от времето си прекарвам в изучаване и анализиране на тази криза,защото тя засегна и фирмата в която работя(няма съкращения, обаче няма и работа в момента) и имам доста време за губене в момента!
                        Last edited by fein86; d.m.y г., 10:36.

Comment

Мда бая народ се занимава с анализи и предричания на кризи, но то е като земестресенията, първия сняг в страната-полза никаква, кризата винаги сме изненадани.
                          Иначе е естествено да има съкратени, щом намаляват продажбите, производствата и т.н.Това обаче не важи за всички сектори
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Ей хора нека не бъркаме нещата, тия дето са с мангизите непред винаги ще са си така,все ще намерят начин да се оправят ( или поне с минимални загуби),ще съкратят работници,ще затворят фирми и т.н..Дребните хорица като нас ще страдат пак, затова и идеята ми беше такава :
                            примерно : аз съм съкратен ел техник (ел монтажник)и си търся работа в Добрички окръг,ако някой има инфо и т.н.
                            сега ще кажете то има борси за тази цел,но що да не си помагаме помежду си,невиждам нищо лошо
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

да се пробвам да помогна

търся си дърводелец, да ми разглоби дървено-стъклена лека преградна стена, така че после да става пак за същото, а не за подпалки
                              офертата е за София - Стрелбище
                              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Working...
                              X