Известие

Collapse
No announcement yet.

търся смислено обяснение на една безсмислица.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
    Парите се отпускат в началото на годината, но първо се умува колко могат да се откраднат от тях под форма на обяснение, че се правят "проучвателни работи"! Явно до лятото не са могли да си пресметнат чистата печалба и сега ще хванат период за двете години и познайте как се мами тогава с парите!Навсякъде е така!
    ясно е, че иде реч за пари.

също така е ясно, че на никого не му пука.

нито за децата (бъдещите пораснали хора на страната ни, към които отправяме големите си надежди да оправят кочината, в която живеем и на които даваме страхотин ЛИЧЕН пример).

нито за родителите, които във всяка секунда трябва да са на нокти и с магическа пръчица да се справят с всяка ситуация.

нито дори за измъчените женици, работещи в детското заведение, които освен че вземат мизерно ниски заплати, са принудени в подобни ситуации за норматив да изиграят ролята на общи работници, пренасяйки целия багаж, инвентар, играчки, чаршафчета и прочие от една сграда в друга, за да приведат подлежащите на ремонт помещения в удобен за логаритмуване вид.

но определено сериозно обмислям възможностите за реакция.
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

бабите са нож с 2 остриета.

Вниманието към детето е много по голямо....отколкото на бавачката....но все пак ти си знаеш!
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
        То е чудесно даже, ама докато са на работа родителите, къде ще е детето? Там е проблематиката Има и детегледачки за по 200-300 и нагоре лв на месец, ама...
        Май не ти се е налагало да си актуализираш разходите според ценоразписа за детегледачки ? Лесна твойта щом си имаш бек-ъп .Питай ме какви цени ми обадиха онзи ден за детегледатчка на 22.12 от 19h до към 2-3-4h през ноща + транспорт TAXI защото нямало с какво да се прибират по него време .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
          Май не ти се е налагало да си актуализираш разходите според ценоразписа за детегледачки ? Лесна твойта щом си имаш бек-ъп .Питай ме какви цени ми обадиха онзи ден за детегледатчка на 22.12 от 19h до към 2-3-4h през ноща + транспорт TAXI защото нямало с какво да се прибират по него време .
          Идея си нямам, ако трябва да съм честен Но, ако трябва да сме сериозни, трагедията идва от това, че държавицата подхвърля по 15-20 лв на дете на месец (не съм 100% сигурен за сумата) и нехае. Ако политиката и в това отношение бе по-сериозна, то тогава можехме да говорим за вариант, в който, примерно, половината от сумата, необходима за детегледачка, да се осигуряваше от държавата, а другата половина да е за сметка на родителите, които си ходят на работа. Това е действаща схема, в действие в някои нормални държави. Това, което нашите кратунеци измислиха наскоро с бабите детегледачки, е бегло загатване за минимална държавническа мисловна дейност в тази насока, но е далеч от желаното.

А схема с детските градини с групи от по 30 деца е бъгава още в основата си. Почти всеки ден родители оставят болните си деца на градината, защото нямат къде другаде да ги оставят. После тези деца разболяват останалите. Да не говорим, че малкия, дето е на 1 годинка, също кара болестите, защото кака му ги носи и в къщи. тези родители постъпват така, не защото са безотговорни, а по принуда, понеже няма как да отсъстват от работа. При това, не защото законово няма такъв начин, а защото роботодателите ще им намажат ските за нула време, ако тръгнат да си вземат болнични или отпуск за гледане на детето си.

Гнила работа е отвсякъде
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ае стига с тоя социализъм бе
            държавата
            еми толкова - държаваната работа винаги е половинчата и податрлива на корупция
            социологически закон

стегайте се в кръста, работа яко и има секви варианти
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              държавата
              еми толкова - държаваната работа винаги е половинчата и податрлива на корупция
              социологически закон

Е затФа ще те зема тебе,да не рева после по форумите,че немога да си гледам децата
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

държавата
                еми толкова - държаваната работа винаги е половинчата и податлива на корупция
                социологически закон

Ти ся мълчи, щото да не започнат въпросите относно прецаканото онлайн подаване на документи за детските заведения миналата година
                Last edited by trustworthy; d.m.y г., 15:12.
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Ти ся мълчи, щото да не започнат въпросите относно прецаканото онлайн подаване на документи за детските заведения миналата година
                  а ти колко часа вися на студа отворко, като не беше прецакано онлайна и изобщо нямаше онлайн?
                  м?
                  как изобщо се вреди от връзкарите?
                  дето дори в прецакания ги нема
                  изобщо па като не си го провабла как цанеш че е прецакан?
                  оти да извадя колеги от форума дето се красираха на първо желание?
                  при тоя прецакания онлайн?
                  Last edited by trustworthy; d.m.y г., 15:14.

Comment

а ти колко часа вися на студа отворко, като не беше прецакано онлайна и изобщо нямаше онлайн?
                    м?
                    как изобщо се вреди от връзкарите?
                    дето дори в прецакания ги нема
                    изобщо па като не си го провабла как цанеш че е прецакан?
                    оти да извадя колеги от форума дето се красираха на първо желание?
                    при тоя прецакания онлайн?
                    На повечето въпроси мога да ти отговоря единствено на лични Иначе по стар провинциалистки обичай си спах в колата пред детската градина в нощта преди записването, заедно с още 20-ина ентусиаста. Беше зима, имаше сняг до глезените (се пак за Варна говорим), ама не се оплаквам
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

На повечето въпроси мога да ти отговоря единствено на лични
                      знам аз знам
                      затова не я почвай тая тема че сложно стаа

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                        ...Питай ме какви цени ми обадиха онзи ден за детегледатчка на 22.12 от 19h до към 2-3-4h през ноща + транспорт TAXI защото нямало с какво да се прибират по него време .
                        Питам те
                        Ако искаш и на лични, много е гадно да са далеч бабите, не можеш да мръднеш никъде.
                        146 1.6 TS '00
                        156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          модерните бой не са опасни за здравето
                          кво викаш, боят изгражда, не разгражда?
                          а боите цапат
                          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                            кво викаш, боят изгражда, не разгражда?
                            а боите цапат
                            модерното схващане е, че правилното изписване на думите е недостатък.
                            или поне архаизъм.
                            или и двете.
                            Last edited by Ранобудниче; d.m.y г., 07:26.
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

ай ,пак сменихте темата.ранобудниче ти още ли се вайкаш за този проблем?предполагам че си плащаш здр.осигуровки и си имаш джипи ,ам кво чакаш?аз съм в отпуск до 12.1.09 и не ми стигнаха няколко дни и трябваше да пускам не платена.......?

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                                ай ,пак сменихте темата.ранобудниче ти още ли се вайкаш за този проблем?предполагам че си плащаш здр.осигуровки и си имаш джипи ,ам кво чакаш?аз съм в отпуск до 12.1.09 и не ми стигнаха няколко дни и трябваше да пускам не платена.......?
                                чисто персонално проблемът е решен.
                                което не решава глобално недомислиците.
                                по линията "не ме занимавайте с глупости" всеки си кюта, колкото да преживява или живурка ден за ден, решавайки собствения си проблем (според силите и възможностите си и според ценностната си система), нехаейки за това, че кръгът е омагьосан и това, което се случва днес на нас, утре ще се случи на децата ни, ако веднъж завинаги не спрем с примиренчеството.

колкото до правописа, не виждам нищо лошо да се обсъжда, независимо от основната тема, защото с всеки изминал ден въпросът става все по-болен и в същото време - все по-незначителен за лавинообразно увеличаващ се брой хора.
                                няма да приема за естествено, че неграмотността е нормална.
                                не знам дали си спомняш, преди няколко месеца имаше чудна тема по тоя въпрос, която (както всяка полезна инициатива) много бързо се изроди и в крайна сметка - беше заключена.
                                какво излиза - в нарочните теми не може да се обсъжда, защото въпросът е неудобен, а в останалите - защото е отклонение или спам?
                                My Red Love
                                AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Working...
                                X