Известие

Collapse
No announcement yet.

Пълнене "до горе"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пълнене "до горе"

Колеги кой ся ше сподели, я от опит я от другъде ако знае, колко литра бензинец се побира от момента в който зареждането на гориво само спре, до доливане до ръба на капачката на резервоара? под 1 литър.. 2-3 ли.. над 5 ли...?
    Съмнявам че ме цакнаха с топла бира
    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
    156 2.4 JTD - ex

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
    Колеги кой ся ше сподели, я от опит я от другъде ако знае, колко литра бензинец се побира от момента в който зареждането на гориво само спре, до доливане до ръба на капачката на резервоара? под 1 литър.. 2-3 ли.. над 5 ли...?
    Съмнявам че ме цакнаха с топла бира
    винаги цакат... аз не мисля че в бг има бензиностанция която колонката и като сипеш 10 или 20 литра си сипал точно толкова или повече...винаги е надолу...
    има доста теми по темата, така да се каже, даже историята има доста спомени - прост пример - купуваш пластмасова туба 5 литра от омв и сипват в нея 6.2 литра....

MAGIC!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

че теми такива бол.. има, че цакат на ПОВЕЧЕТО места.. да. Не може да няма обаче и коректни бензиностанции , просто до ся бях уверен в тази вече 2ра година... ся не знам дали лъжат с количеството щото не знам колко литре над каталожните данни могат да се набутат в 1 кола.. За инфо- тва е Еко-то на шипченски проход: до там се добрах с макс 1-2 литра останали в резервоара (а може да са били и по малко кой знай.. ), зареждам до горе, изрично казах до капачката да напълни, резервоара ми е 58л и като махнем да кажем 1 литър който си е вътре -57, е набутаха 61,7л. та се питам дали е възможно да влезат тея литри...
      156 2.4 JTD - ex

Comment

3 литра може да влезат в тръбата
        сигурно може и повече
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

аЙЙ спокоЙен съм
          156 2.4 JTD - ex

Comment

Аз доколкото знам , има начин ( с някакъв бутон в резервоара ) да се обезвъздуши положението и да се поберат още 2-3 литра . Може и да са ме изментили
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
              Аз доколкото знам , има начин ( с някакъв бутон в резервоара ) да се обезвъздуши положението и да се поберат още 2-3 литра . Може и да са ме изментили
              Кое да се обезвъздуши, резервоарът ли? Еми пълниш до горе и се обезвъздушава кви копчета кви 5 леа
              156 2.4 JTD - ex

Comment

Точно резервоара , да не мислиш , че ако го оставиш ще прелее ? Имало си някаква чупаряга , която обезвъздушавала . Мой приятел бензинджия ми каза , на ФауВе било така . Аз не отбирам , и не споря
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Законно установения допуск на бензино(дизел) колонка е 1% на 20 литра на бързи обороти по еталонна (метрологична) мярка и 2% за бавни обороти .
                  Примерна бакалска сметка - за 50литра са +/- 0,5 литра .
                  Първоначално публикувано от tokata_pz_flex
                  Точно резервоара , да не мислиш , че ако го оставиш ще прелее ?
                  Ако пистолета е наред не може да прелее и трябва да изключи когато горивото стигне ДО тръбата .
                  Търтея е прав донякъде - могат да се съберат още 2-3 литра до капачката но там вече дебитомера е на бавни обороти и допуска е по голям т.е. още те цакат .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Работих преди години на бензиностанция, от реномираните както ги наричат, та там всяка седмица се правеха замервания на колонките с така наречената "канта", сертифициран съд от института по метрология, 20 литра, запечатан и разграфен с допустимото отклонение. Ми всеки път излизаше в нормите. За обезвъздушаването да ви светна, да има го този момент. Като доста по-интелигентни от редовия покупател на автомобил, производителя е сметнал, че е нужно пространство в резервоара, което да обира вариациите в разширението на горивото и да го държи в безопасно налягане, та оставил той видиш ли едно определено количество празно място в резервоара за което. На повечето автомобили има бутон за неразумни юроде от типа булгар, след натискането му се освобождата насубралото се налягане точно от този обезопасителен обем и резервоара побира още гориво.Това количество екстра гориво варира. Аз лично на пасат нам си коя серия съм побирал(по желание на собственикаму) 25 литра над каталожните данни за резервоара- до капачката буквално. Но всеки сам решава по какъв начин ще сложи край на живота си! Да сте чували за газовите бутилки, че се пълнят до 80% от обема, а да сте чували, че предпазителите се отстраняват, същото е и с бензина( за него имам наблюдения)

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                      Работих преди години на бензиностанция, от реномираните както ги наричат, та там всяка седмица се правеха замервания на колонките с така наречената "канта", сертифициран съд от института по метрология, 20 литра, запечатан и разграфен с допустимото отклонение. Ми всеки път излизаше в нормите. За обезвъздушаването да ви светна, да има го този момент. Като доста по-интелигентни от редовия покупател на автомобил, производителя е сметнал, че е нужно пространство в резервоара, което да обира вариациите в разширението на горивото и да го държи в безопасно налягане, та оставил той видиш ли едно определено количество празно място в резервоара за което. На повечето автомобили има бутон за неразумни юроде от типа булгар, след натискането му се освобождата насубралото се налягане точно от този обезопасителен обем и резервоара побира още гориво.Това количество екстра гориво варира. Аз лично на пасат нам си коя серия съм побирал(по желание на собственикаму) 25 литра над каталожните данни за резервоара- до капачката буквално. Но всеки сам решава по какъв начин ще сложи край на живота си! Да сте чували за газовите бутилки, че се пълнят до 80% от обема, а да сте чували, че предпазителите се отстраняват, същото е и с бензина( за него имам наблюдения)
                      А така бивш колега,напълно си прав.Стига с тея съмнения и глупости,че видите ли все някой ви набутва.
                      Като се съмнявате за колонката на дадена бензиностанция,искайте да се провери пред вас.Проверката е в 20л канта.Толкова пъти съм правил метрология за 4г,че ушите са ми пукали и нито веднъж не е сипвано по-малко,даже имало случаи повече.Колкото до тубата от пластмаса 5л,ами не е толкова,повече е нарочно заради лятото,за да си се раздува.Пробвай я с няква друга течност и ще видиш,че е над 5л поне с 1л.
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                      Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
                        А така бивш колега,напълно си прав.Стига с тея съмнения и глупости,че видите ли все някой ви набутва.
                        Като се съмнявате за колонката на дадена бензиностанция,искайте да се провери пред вас.Проверката е в 20л канта.Толкова пъти съм правил метрология за 4г,че ушите са ми пукали и нито веднъж не е сипвано по-малко,даже имало случаи повече.Колкото до тубата от пластмаса 5л,ами не е толкова,повече е нарочно заради лятото,за да си се раздува.Пробвай я с няква друга течност и ще видиш,че е над 5л поне с 1л.
                        Напъпно сте прави,има обезвъздушителен бутон на пове4ето дизелови автомобили,пък и дизела се пени в баката.
                        Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

На алфите конкретно има ли такъв бутон? А и попринцип къде се намира?
                          156 2.4 JTD - ex

Comment

А нафтата... много се пени и самата пяна удря прекъсвача на пистолета от колонката, като го опре.
                            От там е и заблудата малко.
                            Аз от цъкване на прекъсвача до.. виждането на нафтата в течно състояние буквално в гърлото... бая литри съм наливал. С много изчакване и на пресекулки обаче.
                            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                            sigpic
                            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

И на алфата и на Ланчата - около 2,5-3 литра след като изключи докато стигне преливане.
                              Аз само така си наливам де
                              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                              X