Известие

Collapse
No announcement yet.

Батерия лаптоп?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Батерия лаптоп?

Някой наясно ли е с батериите за лаптопи, за да ми обясни как изведнъж се прееба моята? Както си държеше по 2 часа, в рамките на 2-3 месеца почна все по малко да държи и в момента и 10 мин са й много да издържа. А аз не съм я ползвал толкова много, защото предимно в нас си го ползвам лаптопа.
    Lexus IS200

Ако е гаранционен,бегай да ти я сменятако не си купувай нова,има възможност за рециклиране,но незнам колкмо издържа после
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ами точно в това ти е проблема батерията трябва да се разрейда от време на време до край и после да се заржда а на теб ти е бил нон стоп в зарядното и за тва . хайде весела коледа
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD `99 ex, new GTV 2.0 '97

Comment

Първоначално публикувано от t0ny Покажи съобщение
        ами точно в това ти е проблема батерията трябва да се разрейда от време на време до край и после да се заржда а на теб ти е бил нон стоп в зарядното и за тва . хайде весела коледа
        Нали уж литиево йонните нямат такива проблеми.. Пък и все пак по 1-2 пъти в месеца съм я разреждал и зареждал. Любопитно ми е защо така се получава просто. А в момента за около 20 мин се зарежда батерията, което не е нормално, явно от там и не издържа много. А иначе за гаранцията мисля, че батерията не влиза в нея или поне гаранционният и период е по кратък отколкото на самия лап топ, моя е на почти 2 години, а гаранцията му е 3. Ако си намеря гаранционната карта ще проверя
        Lexus IS200

Comment

И моята ми държи 1ч30мин и избеснявам...един филм не мога да изгледам...а дадох 1500лв за тоя лаптРоп!
          Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            Нали уж литиево йонните нямат такива проблеми.. Пък и все пак по 1-2 пъти в месеца съм я разреждал и зареждал. Любопитно ми е защо така се получава просто. А в момента за около 20 мин се зарежда батерията, което не е нормално, явно от там и не издържа много. А иначе за гаранцията мисля, че батерията не влиза в нея или поне гаранционният и период е по кратък отколкото на самия лап топ, моя е на почти 2 години, а гаранцията му е 3. Ако си намеря гаранционната карта ще проверя
            В гаранцията на НР влиза и батерията.
            По принцип съм правил и двете - разреждал съм всеки път и не съм се съобразявал. И в двата случая батериите издържаха без проблем х 2 години.
            И двете машини бяха НР
            sigpic

Comment

моята седи свалена.... когато е на зарядното
              от време на време само я слагам разреждам и зареждам
              да речем 2-ва пъти в месеца
              държи си все едно и също от както съм я купил ...
              ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Аз не я свалям но е разреждам от време на време.Засега дьржи
                0888515205

Comment

колега ти що не каза че е на почти 2 г ми нормално е да се сдуха , гаранцията на батерийте е 1г не си търси гаранцията няма смисъл
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD `99 ex, new GTV 2.0 '97

Comment

Първоначално публикувано от t0ny Покажи съобщение
                    колега ти що не каза че е на почти 2 г ми нормално е да се сдуха , гаранцията на батерийте е 1г не си търси гаранцията няма смисъл
                    Добре де, и аз така съм чувал, ама на телефона ми батерията как не се преебава за 2 години? Баща ми има даже една нокиа 7110 дето е на 6-7 години и батерията държи прилично много... каква е разликата?
                    Lexus IS200

Comment

Добре де, и аз така съм чувал, ама на телефона ми батерията как не се преебава за 2 години? Баща ми има даже една нокиа 7110 дето е на 6-7 години и батерията държи прилично много... каква е разликата?
                      ма та батерия не седи нон стоп на зарядното нали ?
                      а се разрежда и зарежда
                      на това хората му казват правилна екплоатация ... така че ...
                      ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                        В гаранцията на НР влиза и батерията.
                        По принцип съм правил и двете - разреждал съм всеки път и не съм се съобразявал. И в двата случая батериите издържаха без проблем х 2 години.
                        И двете машини бяха НР
                        батерията влиза в гаранцията, ама само за едина година, дори лаптопа да има 3 години гаранция... така е при НР.
                        Иначе и да я махате и да я държите на компютъра е еднакво. Даже ако я махате и не се пуска от време на време, може заряда й да падне под минимум и да стане за кофата.
                        Друго което се е случило за времето на работа на батерия - щом толкова рязко се е променило към 10мин, значи някоя клетка е сдала и батерията е за смяна. Има някакви дето уж рециклират, но никога не съм пробвал такова нещо!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                          батерията влиза в гаранцията, ама само за едина година, дори лаптопа да има 3 години гаранция... така е при НР.
                          Иначе и да я махате и да я държите на компютъра е еднакво. Даже ако я махате и не се пуска от време на време, може заряда й да падне под минимум и да стане за кофата.
                          Друго което се е случило за времето на работа на батерия - щом толкова рязко се е променило към 10мин, значи някоя клетка е сдала и батерията е за смяна. Има някакви дето уж рециклират, но никога не съм пробвал такова нещо!
                          Еми аз какво да кажа!!!Това работя от 8 години вече (сервизен техник в PC фирма) Батериите на много лаптопи се скапват от неправилно ползване!!На други се скапват от факта ,че са 3 елементни на трети защото един от елементите вътре е с понижено напрежение!На четвърти в самата батериа има таимер които брои колко пъти е разреждана и зареждана и след като мине определен брои цикли...
                          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Лаптопът ми е 4 годишен, в момента батерията му кара по над 1 час без да падне ( не на стенд-бай, а при умерена експлоатация). Винаги, когато съм извън офиса, го ползвам на батерия,а в офиса е на зарядното. Така съм го ползвал от самото начало.
                            На колегата лаптопът е с половин година по-нов. При същите условия на работа, на него му умря батерията на малко над 1 година, както се и случва при повечето батерии на преносими компютри.
                            Чист късмет си е колко време ше живее акумулаторчето
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Само за първоначалните първи , втори , трети заряд - разряда никой не каза нищо , а те са най важните за дългата експлоатация на батерията . Батерията се скапва заради неправилна екплоатация . В офиса имаме DELL който е на повече от 4 години и батерията си му държи над час и половина а се ползва постоянно в движение и всякакви климатични условия за диагностика и настройка на Wi-Fi системи.
                              Който иска лаптопа му да си стои на бюрото на зарядното да си ползва стационарен компютър .
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                              X