Известие

Collapse
No announcement yet.

Да се оплача какво ми се случи тази сутрин...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да се оплача какво ми се случи тази сутрин...

Тръгвам аз рано сутринта към София. Преди да тръгна проверявам дали всичко по колата е наред. Пътувам си по магистрала "Тракия" и си карам със 100-110 км/ч. Слушам си музичка и си свиркам... Наближавам Елин Пелин. Там асфалта е малко по-старичък и неравен и съответно друса малко повечко...
    Изведнъж виждам нещо червено пред очите си и осъзнавам, че това е предния ми капак... Добре, че нямаше други коли около мен!
    Започнах да гледам в пролуката между капака и двигателя и спрях по най-бързия начин.
    Резултата е: Преден капак за смяна, амортесьори на капака, предно стъкло, кора под стъклото и таван.
    Ходих при застраховател и всичко, относно ремонта е ОК, ама като знам колко време колата ми ще е в бокса, направо ми се плаче...
    Радвам се поне, че на мен нищо ми няма и не са пострадали и други хора.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
    Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
    Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
    Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Тцтц ... това на Алфата ли?
    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
      Тцтц ... това на Алфата ли?
      Да, на Алфата. Направо нямам думи.

Comment

тури си 2 шплента и няя ядове
        ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
          Тръгвам аз рано сутринта към София. Преди да тръгна проверявам дали всичко по колата е наред. Пътувам си по магистрала "Тракия" и си карам със 100-110 км/ч. Слушам си музичка и си свиркам... Наближавам Елин Пелин. Там асфалта е малко по-старичък и неравен и съответно друса малко повечко...
          Изведнъж виждам нещо червено пред очите си и осъзнавам, че това е предния ми капак... Добре, че нямаше други коли около мен!
          Започнах да гледам в пролуката между капака и двигателя и спрях по най-бързия начин.
          Резултата е: Преден капак за смяна, амортесьори на капака, предно стъкло, кора под стъклото и таван.
          Ходих при застраховател и всичко, относно ремонта е ОК, ама като знам колко време колата ми ще е в бокса, направо ми се плаче...
          Радвам се поне, че на мен нищо ми няма и не са пострадали и други хора.
          Колега, съжалявам за случилото се. Отварянето на предния капак по време на движение е конструктивен дефект при 156-ците. През 2005 година до собствениците на такива автомобили е изпращано писмо с инструкция за затварянето на капака, както и препоръка за посещение в оторизиран сервиз, за да се провери състоянието на ключалката. Така че прегледайте си ключалките. Ето и упътване как да го направите http://www.alfa156.net/tech/bonnetcatch.pdf
          Успех,
          Attached Files
          Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:49. Основание: Добавяне на файл
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от cvetelin Покажи съобщение
            Сериозно се замислям дали да не го направя.

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
            Това е конструктивен дефект. По времето, когато се е произвеждала 156-ца, е бил разпращан инфо рапид до всички собственици, като са канени в сервизите, за да се отстранява безплатно. Прегледайте си ключалките.
            Пак ще ги прегледам. Сутринта преди да тръгна два пъти проверих дали е затворен капака и всичко беше ОК.

Comment

Първоначално публикувано от cvetelin Покажи съобщение
              човекът май има достатъчно ядове вече

nblagoev, радвам се, че си добре.
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение

nblagoev, радвам се, че си добре.
                Малко съм замаян и объркан сега и още не ми се иска да повярвам че е истина.
                Радвам се обаче, че са само ламарини.

Comment

Наистина неприятна случка, но хубавото е, че няма пострадали и си успял да овладееш положението.И ако искаш направи и един курбан за здраве
                  А случката ти ми напомня за това което стана с брат ми преди 4 дни.
                  Тръгва той от Пловдив за София и решихме да му сменим поне предните гуми със зимни, защото той си пада малко заплес и ако аз не му кажа, няма да се сети да ги смени.
                  И отидохме в може би единствената(или една от малкото) работещи гумаджийници на 26ти декември.Избрахме му 2 уж хубави зимни гуми(изобщо не сме се съобрзявали с цената, търсехме добри гуми, а не евтини )
                  И ужкем всичко е ок и точно след Елин Пелин той усетил ,че нещо му шуми и веднага отбил вдясно, оказало се че дясната предна гума(току що сменена) е разкъсана на парчета.Та направихме уж добро да го подсигурим със зимни гуми ...насмалко да му коства живота.
                  Хубаво ,че и той не се е претрепал и че е успял да овладее положението....

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                  Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                    Наистина неприятна случка, но хубавото е, че няма пострадали и си успял да овладееш положението.И ако искаш направи и един курбан за здраве
                    Тръгва той от Пловдив за София и решихме да му сменим поне предните гуми със зимни, защото той си пада малко заплес и ако аз не му кажа, няма да се сети да ги смени.
                    И отидохме в може би единствената(или една от малкото) работещи гумаджийници на 26ти декември.Избрахме му 2 уж хубави зимни гуми(изобщо не сме се съобрзявали с цената, търсехме добри гуми, а не евтини )
                    И ужкем всичко е ок и точно след Елин Пелин той усетил ,че нещо му шуми и веднага отбил вдясно, оказало се че дясната предна гума(току що сменена) е разкъсана на парчета.Та направихме уж добро да го подсигурим със зимни гуми ...насмалко да му коства живота.
                    Браво, добре че се е усетил навреме и е успял да спре.
                    Гумата ли е била дефектна?

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                      Я кажи за какви точно гуми става въпрос?????
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Каквито и да са гумите, трябва да се иска обезщетение от продавача /и затова купувайте от доверени хора или от места където се издават официални документи, за да може да се оспори после покуткта при евентуални проблеми/.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 14:01.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
                          Сериозно се замислям дали да не го направя. Пак ще ги прегледам. Сутринта преди да тръгна два пъти проверих дали е затворен капака и всичко беше ОК.
                          Колега, прочети мнението ми по-горе. Добавих инструкция относно проверка на работата на ключалката
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                            Колега, прочети мнението ми по-горе. Добавих инструкция относно проверка на работата на ключалката
                            Благодаря, колега.
                            Задължително ще го прочета.

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                              че аз какво казвам .... с тях ша си реши проблема
                              ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Working...
                              X