Известие

Collapse
No announcement yet.

Нещо като казус за мнения и обяснение?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нещо като казус за мнения и обяснение?!?!?!?

Интересува ме как се процедира във следния случай......Роден в България, българин(щото може и да не е), има френски, немски или мозамбишки паспорт и гражданство, както и шоферска книжка от съответната страна.....има и ЛК от БГ......спират го куките - той дава БГ ЛК и чужда книжка - няма българска......направил е нарушение......Какво прави куката????? (варианта с подкуп отпада)
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

е много сложно , пише му акт по данните от личната карта

Comment

Точки мочки?
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Един приятел има английска ШК, както и БГ таква. БГ книката му я взеха и сега като е в БГ си кара с английската и им казва пишете акт ето ви данни на книжката и това е. Защото по законодателство ШК се води документ за самоличност

Comment

Само пари - няма от какво да му вземе точки
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
            Един приятел има английска ШК, както и БГ таква. БГ книката му я взеха и сега като е в БГ си кара с английската и им казва пишете акт ето ви данни на книжката и това е. Защото по законодателство ШК се води документ за самоличност
            приятелят ти е имал късмет че е попаднал на да не казвам какви полицаи . точно в неговият случай един малко над средното интелигентен полицай ще му поиска лична карта и ще му напише акт.

Comment

Добре де, защо тогава у нас не процъфтява бизнеса с македонски, албански и прочее ШК-та, щото по тая система, ако ще и с 200 да си превишил скороста, не мое да ти вземат книжката......пък иначе глобите все още не съществува реален начин да ги сдъбират на 100%, плюс това не мога да се сетя те, или и още нещо в данъчните имаха давност.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Добре де, защо тогава у нас не процъфтява бизнеса с македонски, албански и прочее ШК-та, щото по тая система, ако ще и с 200 да си превишил скороста, не мое да ти вземат книжката......пък иначе глобите все още не съществува реален начин да ги сдъбират на 100%, плюс това не мога да се сетя те, или и още нещо в данъчните имаха давност.....
                Сега мислят да въведат нов закон в ЕС при който ако направиш нарушение в БГ и те снимат с камера, а ти си с немски номер, направо ти изпращат глобата в германия и те друсат по немското законодателство, ма не знам дали ще стане това.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                  Сега мислят да въведат нов закон в ЕС при който ако направиш нарушение в БГ и те снимат с камера, а ти си с немски номер, направо ти изпращат глобата в германия и те друсат по немското законодателство, ма не знам дали ще стане това.
                  Не - няма да стане.......

Comment

Добре де, защо да му иска лична карта и да му джаса акт на нея, като човека се легитимира с шофьорската си книжка?
                    Тя е документ за самоличност, удостоверява ли самоличността му - удостоверява! Има ли СУМПС - има!
                    Каква лична карта, като той може изобщо да не е български гражданин
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Добре де, защо да му иска лична карта и да му джаса акт на нея, като човека се легитимира с шофьорската си книжка?
                      Тя е документ за самоличност, удостоверява ли самоличността му - удостоверява! Има ли СУМПС - има!
                      Каква лична карта, като той може изобщо да не е български гражданин
                      Ми нали уж може да иска да я види, имал уж това право.....макар че това е малко тънка материя, на теория ако аз съм от зимбабве, но имам БГ книжка, ако той ми иска лична карта, аз мога да му кажа че нямам, щото имам зимбабвииски паспорт, а той може да няма право да ми го иска, щото аз все пак съм се легитимирал с ШК......
                      Прав ли съм или нещо логиката ми куца.....

Comment

Половината ми приятели, които са учили в Англия си извадиха книжки от там.
                        НО!!! при ваденето ти ВЗИМАТ Българската книжка. Редно било да имаш само една валидна Европейска книжка. НА книжката си пише, че е Българин обаче.
                        Проблема е именно, че май им се разминават редовите глоби....
                        Те пращат АКТ-та там където той се води на отчет като водач....поне така се твърди.
                        Те си карат тука така и досега не съм чул някой нещо да е платил...принципно се пращало там......ама дали стигааа.....като си ходят там, никой не ги е търсил за глоби..... факт е, че си карат спокойно и умишлено определено са го направили това със замяната.
                        Рано или късно и това ще се оправи де.
                        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Абе интересна е психологията на българина. Не знам защо някои хора губят толкова много време и усилия за да измислят начини за заобикаляне на закона. Абе не е ли по лесно да си караш по законния ред и да ти е мирна главата.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                            Абе интересна е психологията на българина.
                            Такава му е наложена......най - лесния начин да създадеш чуство за беззаконие е да създадеш маса закони който са неприложими, и всеки има усещането че закона е едва ли не нещо което не се спазва.....още по интересно става когато ги изкове някой който направи толкова много вратички в него.....

Comment

Аз имам приятел също в Англия...То в днешно време кой ли няма такива познати/приятели...

Та и той е само с англ. шоф. книжка.. В Бг му се случиха няколко дребни нарушения- излизане от бензиностанция от входа, навлизане в забранена улица....и някакво превишение на скоростта имаше-15-20км градско...Той е от Бургас...

Та вече мина почти една година и не е получил нито акт, нито глоба в Англия нито нищо....

Доколкото съм чувал- логиката е такава, че за дребните нарушения за малко пари не се пращат глоби, защото разходите по изпращането на тези актове и глоби до Англия в конкретния случай са по-големи от самата глоба... Реално незнам дали е така или просто мърлявата" ни администрация не и се занимава да разпраща глоби из ЕС (което предполагам се изисква доста време и разлчни документи), вместо да си пият кафенцето...
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X