Интересува ме как се процедира във следния случай......Роден в България, българин(щото може и да не е), има френски, немски или мозамбишки паспорт и гражданство, както и шоферска книжка от съответната страна.....има и ЛК от БГ......спират го куките - той дава БГ ЛК и чужда книжка - няма българска......направил е нарушение......Какво прави куката????? (варианта с подкуп отпада)
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нещо като казус за мнения и обяснение?!?!?!?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеЕдин приятел има английска ШК, както и БГ таква. БГ книката му я взеха и сега като е в БГ си кара с английската и им казва пишете акт ето ви данни на книжката и това е. Защото по законодателство ШК се води документ за самоличност
Comment
-
Добре де, защо тогава у нас не процъфтява бизнеса с македонски, албански и прочее ШК-та, щото по тая система, ако ще и с 200 да си превишил скороста, не мое да ти вземат книжката......пък иначе глобите все още не съществува реален начин да ги сдъбират на 100%, плюс това не мога да се сетя те, или и още нещо в данъчните имаха давност....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеДобре де, защо тогава у нас не процъфтява бизнеса с македонски, албански и прочее ШК-та, щото по тая система, ако ще и с 200 да си превишил скороста, не мое да ти вземат книжката......пък иначе глобите все още не съществува реален начин да ги сдъбират на 100%, плюс това не мога да се сетя те, или и още нещо в данъчните имаха давност.....
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеСега мислят да въведат нов закон в ЕС при който ако направиш нарушение в БГ и те снимат с камера, а ти си с немски номер, направо ти изпращат глобата в германия и те друсат по немското законодателство, ма не знам дали ще стане това."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Добре де, защо да му иска лична карта и да му джаса акт на нея, като човека се легитимира с шофьорската си книжка?
Тя е документ за самоличност, удостоверява ли самоличността му - удостоверява! Има ли СУМПС - има!
Каква лична карта, като той може изобщо да не е български гражданинsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеДобре де, защо да му иска лична карта и да му джаса акт на нея, като човека се легитимира с шофьорската си книжка?
Тя е документ за самоличност, удостоверява ли самоличността му - удостоверява! Има ли СУМПС - има!
Каква лична карта, като той може изобщо да не е български гражданин
Прав ли съм или нещо логиката ми куца....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Половината ми приятели, които са учили в Англия си извадиха книжки от там.
НО!!! при ваденето ти ВЗИМАТ Българската книжка. Редно било да имаш само една валидна Европейска книжка. НА книжката си пише, че е Българин обаче.
Проблема е именно, че май им се разминават редовите глоби....
Те пращат АКТ-та там където той се води на отчет като водач....поне така се твърди.
Те си карат тука така и досега не съм чул някой нещо да е платил...принципно се пращало там......ама дали стигааа.....като си ходят там, никой не ги е търсил за глоби..... факт е, че си карат спокойно и умишлено определено са го направили това със замяната.
Рано или късно и това ще се оправи де.Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеАбе интересна е психологията на българина."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Аз имам приятел също в Англия...То в днешно време кой ли няма такива познати/приятели...
Та и той е само с англ. шоф. книжка.. В Бг му се случиха няколко дребни нарушения- излизане от бензиностанция от входа, навлизане в забранена улица....и някакво превишение на скоростта имаше-15-20км градско...Той е от Бургас...
Та вече мина почти една година и не е получил нито акт, нито глоба в Англия нито нищо....
Доколкото съм чувал- логиката е такава, че за дребните нарушения за малко пари не се пращат глоби, защото разходите по изпращането на тези актове и глоби до Англия в конкретния случай са по-големи от самата глоба... Реално незнам дали е така или просто мърлявата" ни администрация не и се занимава да разпраща глоби из ЕС (което предполагам се изисква доста време и разлчни документи), вместо да си пият кафенцето...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
Comment