Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли по-тъпа банка от ОББ ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли по-тъпа банка от ОББ ???

Колеги, бяс ме хваща само като си помисля за какво иде реч. Но нека ви въведа в историята...
    Значи преди 4 месеца вземам една скъпичка стока на изплащане от Германос. За мое (както се разбра после) нещастие, лизинга на споменатия магазин минава през кредитна карта на банка ОББ. ОК, взех аз стоката, обаче след месец изскача спънка - ОББ въвежда някаква "крайно интелигентна система за облекчаване на своите клиенти", която за жалост (и поне според мен) е пълен провал. Не знам дали се сещате за какво става дума - банката въведе система с билетчета с номера като на томбола - и според услугата, за която се надявате да ви обслужат, ви излиза (евентуално) късмета. Говоря така, защото аз (а и мои колеги) не са имали щастието да бъдат обслужени за по-малко от 30-40 мин, което си е абсолютна загуба на ценно време, особено като се има предвид, че банката е с по-късо работно време от нашето... Но както и да е.
    Моя милост решава, че няма вече да внася вноските на ръка, а ще се възползва от услугите на добрата банка, която да си взима паричките по електронен път. Пуснах си молбата, за което ме одръстиха със 7 лв (за един лист с два реда...) и щастлив излязох на въздух след 50-минутно чакане.
    И се започна ходенето по мъките. Вноската за следващия месец не ми беше удържана. Не знам защо. Беше ми наичслена наказателна лихва в размер на 10лв, която после отказаха да сторнират, макар вината да беше абсолютно и само тяхна - оказа се че служителят "Х" забравил да щракне два пъти с мишката и да свърже разплащателната сметка по кредита ми с дебитната ми карта. Нейсе, внесох парите на ръка с уверението че всичко вече е наред.
    Обаче познайте какво - този месец пари също не ми бяха удържани. Днес прекарах нови 50 мин във висене в банката с плахата надежда най-сетне да разбера какво по дяволите става. И разбрах... което не ме прави по-щастлив. По неведоми пътища банката решава, че националната дебитна карта, която повечето от вас сигурно имат, вече не може да се използва за разплащане по сметки, А САМО ЗА ТЕГЛЕНЕ В БРОЙ ОТ БАНКОМАТ... и това ако не е малоумие вече, не знам. Сега ме набутаха с нови пари, за да ми преиздадат дебитната карта, която вече е международна (три пъти УРА!!!) и може да се използва за плащане между банки и по сметки (още три пъти УРА!!!). Сега с трепет очаквам следващата изцепка... защото вече ми се изчерпа фантазията какво още могат да измислят.
    Не знам вие какво мислите по този въпрос, но това за мен е абсолютна гавра с българина на прага на европейския съюз (дето май нема да го видиме по тоя начин). Оказва се, че по времето на пускането на молбата за прехвърляне на разплащането, се е знаело, че националните дебитни карти са щели да бъдат блокирани за такива плащания. Но защо да не вземем паричките на хората за обработка на документи ... а защо пък и да не им натресем няколко наказателни лихвички задето не знаят какво става ... Само цветисти и много срамни изрази ми идват на главата като мисля за това. За вас не знам...
    47
    Да, ползвам ги и съм доволен/на
    23.40%
    11
    Да, ползвам ги, но не съм доволен/на
    12.77%
    6
    Не, не ги ползвам
    40.43%
    19
    Ползвал съм ги и не искам и да чувам повече за ОББ
    23.40%
    11
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Не знам дали ще помогне:

http://www.ktzp.bg/index.php
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

колега, много съжалявам за негативния ти опит с ОББ... и аз работя с тях, вярно е че са туткави и че системата им не е много гъвкава... но се опитват.
      аз лично съм доволен от тях защото имам доста сметки и допълнителни преференции за кредити и тн... общо взето колкото си по-обвързан с една банка толкова по-добре....

а сега 7те лева тук, преиздаването на дебитната.... неща неизбежни в ежедневието ни..... не трябва да им обръщаме голямо значение, ако пък е така, смени банката
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Aбе и ДСК са едни смотаняци-аз така се ядосах че покрих заема при тях(рефинансирах гоІ с такъв от Райфайзен-макар че служебната ми дебитна карта е в ДСК и сега нямам проблеми с Райфайзен-та ако много те ядосват рефинансираш си задълженията с заем от друга банка и вазираш от ОББ - е вярно че ще платиш наказателна лихва за предсрочно погасяване , ама пък ми писна и направих точно това. То тази наказателна лихва трябва да отпадне-това е някаква глупост на наште "бакали" - това за мен не са банкери.
        Много добро обслужване имат ПИМБ-само два пъти съм ги ползвал, обаче съм с много добри впечетления. Добри са и БАКБ -БългароАмериканскаКредитнаБанка - ама те са само за големи клиенти и там нямаме шанс - за сега
        Опс Хеброс бяха много зле преди година - сега не знам как са-ама като им гледам разпечатките представени ми служебно-софтуера все още е ужасен
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Системата с билетчетата на ОББ вече е станала прословута
          А иначе - да, има по-тъпа банка от ОББ (и то не е една). Също има и несравнимо по-културна такава (този път визирам само една, на която съм дългогодишен клиент). Без имена е малко суховато, ама да не прайм ПР-и...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
            Много добро обслужване имат ПИМБ
            !?!?!?!?! Сигурен ли си за името (абревиатурата)?

Comment

Първоначално публикувано от bass
              Много добро обслужване имат ПИМБ
              !?!?!?!?! Сигурен ли си за името (абревиатурата)?
              име предвид
              Интернешънъл асет банк АД (бивша Унибанк и Първа източна международна банка)
              www.feibbank.com

^^^^^
              имаха чудесни мерцедеси на времето - сф филибето 30 мин като карам аз
              с техния шафер по-малко
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от bass
                Системата с билетчетата на ОББ вече е станала прословута
                А иначе - да, има по-тъпа банка от ОББ (и то не е една). Също има и несравнимо по-културна такава (този път визирам само една, на която съм дългогодишен клиент). Без имена е малко суховато, ама да не прайм ПР-и...
                Абе кажи от коя си доволен - може да помогнеш на някого - да не бере ядове после - все пак не сме ИнвесторБГ за да се счете за ПР.
                Ще спестиш на някого пари и нерви - да не прави като мен, да дига скандал в клона, да се вика шефа и да му обяснявам основи на маркетинга в банката и в крайна сметка да отива в друга банка и това да му струва наказателна лихва
                ОПС - ползавал съм старото име
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Скоро ми изтече срока на една дебитна карта на ОББ и ми дадоха две нови без никакви такси Странно, може би си попаднал на кофти служители, такива има навсякъде ...
                  147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от lazy
                    Скоро ми изтече срока на една дебитна карта на ОББ и ми дадоха две нови без никакви такси Странно, може би си попаднал на кофти служители, такива има навсякъде ...
                    Е това също е до голяма степен вярно - понякога един служител(или клон) може да ти създаде лошо впечетление за иначе добра банка, както и обратното-добро впечетление и да те спечели като клиент.

Comment

ОПС - ползавал съм старото име
                      Туй не е проблем, на мен впечатленията ми са точно от това време - преди да си смени името два пъти за една година

Comment

Моя съвет е този случей да го разпратиш по емаил до всички голями вестници..както и да опоменеш точно в кой клон и кога се е случило това...както си пусни и жалба към шефа на клона и централния клон или там какво го водят. Искай да ти се възстановят тези такси, плюс транспортните разходи до банката и пропуснатите ползи от времето което си прекарал там.

12х7лв=84лв+бензин+загуба на време тоест пари.... за една година за глупости...
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Моят опит е с друга банка.Първа Инвестиционна.Но и там има простотии.Ако не от самата банка,то веднага ще се намери някой"печен" служител/ка да ти скапе настроението и не само

Comment

При мен се случи нещо още по-нелепо.Имах повече свободни пари и решиш вместо една месечна вноска по кредита си да платя 4.Изръсих се и си тръгнах с убеждението,че следващите 3 месеца нямам ангажименти към банката.Да,ама Не!Следващият месец ,след като е изтекъл срока за месечната вноска ми се обади тяхна служителка и ме уведоми,че имам непогасена вноска и съответно глоба за това в размер на 10 лева.Обясних и какво съм направила надълго и нашироко,как съм внесла предварително повече пари и т.н ,ноооооо!Нямало значение !Тези пари ми се приспадали от общото задължение,но аз така или иначе трябвало да си внасям всеки месец сумите,защото програмата не го отчитала !Немога да проумея що за политика е това !Да не говорим,че имах в тази банка няколко валутни сметки,но за тях понятието добър клиент явно е невалидно.Та накратко да обобщя-възмутена съм !
                            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от lenda
                              При мен се случи нещо още по-нелепо.Имах повече свободни пари и решиш вместо една месечна вноска по кредита си да платя 4.Изръсих се и си тръгнах с убеждението,че следващите 3 месеца нямам ангажименти към банката.Да,ама Не!Следващият месец ,след като е изтекъл срока за месечната вноска ми се обади тяхна служителка и ме уведоми,че имам непогасена вноска и съответно глоба за това в размер на 10 лева.Обясних и какво съм направила надълго и нашироко,как съм внесла предварително повече пари и т.н ,ноооооо!Нямало значение !Тези пари ми се приспадали от общото задължение,но аз така или иначе трябвало да си внасям всеки месец сумите,защото програмата не го отчитала !Немога да проумея що за политика е това !Да не говорим,че имах в тази банка няколко валутни сметки,но за тях понятието добър клиент явно е невалидно.Та накратко да обобщя-възмутена съм !
                              Ха,ха!Колко познато! Да не става дума за Пощенска банка?

Comment

Working...
                              X