If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз не съм ревностен потребител на кредитни карти, но също заставам твърдо зад Транскард. Като се има предвид средния стандарт на българина, няма по-изгодна кредитна карта от нея. Всичко друго е наистина чисто и просто гъзария. Не виждам защо трябва да плащам по 50лв за поддръжка и 20% лихви за едно нещо, при положение че за абсолютно същото (поне в рамките на БГ) мога да плащам точно наполовина. Иначе и аз исках кредитна карта на Виза и почти бях подготвил документите, но ... като сравних условията, се отказах набързо.
Иначе колежката milenamr е много права - с Транскард имате възможността да си платите всичко само с цената на няколко щраквания с мишката за 5 мин в интернет. А като сложим и гратисния период от 40 дена за безлихвено възстановяване на сумата, какво повече... Колкото до приемането на Транскард в магазини и ресторанти - мисля че всички са забелязали на колко много магазини и заведения стои логото на тази карта.
Другто, което много ми харесва в нея е възможността "Cashback" - т.е. колкото повече пазарувате с кредитната си карта, толкова повече отстъпки получавате, които в края на годината ви се връщат като пари.
Това е моето скромно мнение - ако нещо съм пропуснал, моля да ме извините. Но наистина колегата трябва добре да си прецени. Да вземе документи от няколко компании и да сравни условията (най-вче ония с малките букви на дъното на страниците от договора/офертата ... щот там са най-многото подводни камъни
тия работи за траскард аз ги права с най еументарната ми дебитна карта - таа нещо ми се губи далаверата
Да сещам се за какво гоевориш относно еументарната дебитна карта(имам ги тамън 3 такива),но нещата съвсем не са същите.Първо защото дебитна карта означава едно,а кредитна съвсем друго.Те просто не са конкурентни по никакъв параграф,просто са различен вид клиентски карти.Може би щото на скоро бях на една групова дискусия точноз а кредитни и дебитни карти и за това така се въодушевих от тая темаТа ,с кредитната карта можеш да излизаш на минусдокато с дебитната само квото сложиш(или ти сложат,както в моя случай заплата),това ще ползваш.Освен ,ако не си теглил някакъв овърдрафт с който плащаш горе долу 1/5 от размера му под формата на Уихва..Освен това някои банки напоследък (от месец насам)спряха да пддържат тия услуги за интернет плащане ,а също и мнгоо банкомати нямат вече такава опция.Но все пак дебитна карта си е едно ,а кредитна съвсем друго.Така ,че няма лошо човек да има и от дветеКолкото повече ,толкова повече)( е тва е вече мотото на Виндовс)
че аз си ползвам овъдрафт към дебитната вече повече от половин година и нема проблеми... тънкия момент е че там нямам лихва тай че търтея има право....
а колежката си е права за себе си, това ми трябва и на мен , една пресметлива жена която да знае къде са ми парите )))))
Колега не знам ,може би не си наясно или аз не съм се изразила правилно,но вече трета година ползвам овърдрафт и там определно има такса за тази услуга,която мис е струва доста висока.Може да не се нарича лихва и умишлено да не се споменава за нея при подписването на договора за оърдрафта (както установих че голяма част от познатите ми не знаят изобщо за тази удръжка да я наречем)Не съм банков специалист и не знам какъв е нейния размер в различните банки и в зависимост от различната сума,но мога да дам един пример.Значи за овърдрафт от скромната сума 400 лв се удържат по 5 лв месечно.Което прави точно 60 лв годишнолеко и безавариино се източват от картовата сметка и като сложиш и таксите за теглене,които са около 40 ст на транзакция и се събират общо някъде към 70-80 лв стопяващи се от картата.А това прави около 20 % на скромната сума от 400 лв)и то само за 1 година.....Така ,че независимо дали носят думата-лихва ,или пък изобщо не знаете за тях- набутванията са си набутвания.Все пак , когато човек е на зор -помагат))
Тънкия момент при кредитните карти, който забравих да спомена е, че разходите ти се увеличават значително. Колкото приятели си взеха транскарти, визи и т.н. всичките почнаха да пазаруват глупости, защото като не даваш кеш е доста по-лесно да се разделиш с някой друг лев
Тънкия момент при кредитните карти, който забравих да спомена е, че разходите ти се увеличават значително. Колкото приятели си взеха транскарти, визи и т.н. всичките почнаха да пазаруват глупости, защото като не даваш кеш е доста по-лесно да се разделиш с някой друг лев
Напълно съм съгласна с теб (за съжаление)много по лесно е)защото малко наподобява на компютърна игра,само с тая разлика ,че в реалния живот имаш само един живот и парите са реални и една малка грешчица може да се окаже фатална.И аз уж дето се барам на специалист при първия ми досег с интернет разплащане с кредитната ми карта - тук щракни,там щракни ,мнгоо интересно ми стана)Умрях от кеф ,че с няколко щраквания си спестих часове и дни разкарванияНо пък в крайна сметка установих ,че половината от сумата в картата ми вече я няма )Нащракала съм я с лекота самоз а 5-10 мин
Значи много ви благодаря за инфото но ще ми се налага да пътувам и транса няма да ми е много от полза на вън.
Доколкото разбрах май ще се обърна към услугите на мастер кард.
Мисля Насо каза че са по-добри. Пък и през първата година нямат такса за обслужване. Благодаря на всички Ви.
Абе да ви кажа-аз съм си пуснал овърдрафт за 3000 лева и не е въобще скъпо - ако не теглиш от овърдрафта няма абсолютно никакви лихви и такси, ако теглиш от него се начислява лихва в размер на 1% месечно, но като се има впредвид че олихваяването е с проста лихва на база минуса от овърдрафта всеки ден демек дневана лихва 1% делено на 30дни. То лихвата която плащам годишно ми се вързва колкото потребителски кредит със сложна лихва за около 11-11,5% само дето не ми вземат такса за обслужване на кредита и не дължа всеки месец фиксирана вноска, а колкото си преценя-другия тънак момент е че като ми постъпят средства, лихвата автоматично спира да тече като го покрия и няма наказателна лихва за предсрочно погасяване , а си разполагаш с парите от овърдрафта когато пак ти потрябват без никакви допълнителни такси и лихва(освен тези за картата и 20ст като теглиш от банкомат)Та за суми под 3-5хил лв е по изгодно да имам такъв овърдрафт отколкото потребителски кредит. Та като сметна крайния резултат за измионалата година излиза че през цялата година съм разполагал с 3хил и съм ползвал от тях колкото преценя, включително и до 2900 и понеже все пак има и постъпления и понякога го пълня и спира да тече лихва - за цялата година това ми е струвало около 150 лева (винаги е на минус 1000 поне) което си е 5% а парите са си в мен. Та по тази причина не съм проучвал кредитните карти на транскард-мисля че не излиза по ефтино от 11% годишно. Ама това дето казва милена че и вземат по 4 лева на месец е така само ако си на минус 400 постоянно иначе не ти вземат нищо-колкоо ти вземат като купиш нещо за 400 с кредитната карта и не покриваш за един месец
П.П. Не знам дали тези условия не са някакви по специални за нашта институция, ама ми се струва по ефтино от Транскарт с лимит 3000 лв
Comment