Известие

Collapse
No announcement yet.

Тия гуми свършиха от раз ..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тия гуми свършиха от раз ..

Много лошо се завъртях с машината ония ден на един гаден балкански завой. Гумите са Барум на 30 000км. и след тая случка колата взе да занася буквално на всеки 2-ри завой а имат още грайфер. Направо имам усещането, че изведнъж им свърши "месото" и се показа "дървото" баси случая аз на такива гуми за пръв път попадам .. За малко да се хвърля в канавката, обирам в ляв завой с десен волан след това камшик на задницата в обратна посока - ляв волан и след 30м суркане най-сетне спрях напреко на пътя - баси филма не го пожелавам на никой.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Много лошо се завъртях с машината ония ден на един гаден балкански завой. Гумите са Барум на 30 000км. и след тая случка колата взе да занася буквално на всеки 2-ри завой а имат още грайфер. Направо имам усещането, че изведнъж им свърши "месото" и се показа "дървото" баси случая аз на такива гуми за пръв път попадам .. За малко да се хвърля в канавката, убирам в ляв завой с десен волан след това камшик на задницата в обратна посока - ляв волан и след 30м суркане най-сетне спрях напреко на пътя - баси филма не го пожелавам на никой.
    Марката отговаря на въпроса ти
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Много лошо се завъртях с машината ония ден на един гаден балкански завой. Гумите са Барум на 30 000км. и след тая случка колата взе да занася буквално на всеки 2-ри завой а имат още грайфер. Направо имам усещането, че изведнъж им свърши "месото" и се показа "дървото" баси случая аз на такива гуми за пръв път попадам .. За малко да се хвърля в канавката, обирам в ляв завой с десен волан след това камшик на задницата в обратна посока - ляв волан и след 30м суркане най-сетне спрях напреко на пътя - баси филма не го пожелавам на никой.
      Да не се е изметнала гумата след първото занасяне.
      Затова мразя новите ментерливи гуми, уж нова пък тя е по зле от някоя маркова на 3 години примерно.
      sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

С Барум, Дебика, Сава и т.н. се получават такива неща. В началото държат относително добре и от веднъж скапват.
        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

30000 добре, а кога са произведени? И става дума за зимни или?
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Затова мразя новите ментерливи гуми, уж нова пък тя е по зле от някоя маркова на 3 години примерно
            Мнооо правилно
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

С такива мизерни гуми ми беше колата, когато си я купих.Като завалеше малко и нямаше спиране (за летни става въпрос).Беше отвратително като завали и аз карам по светофарите и няма спиранката.Миналото лято си сложих летни Kleber и съм повече от доволен.Разликата е огромна в положителна насока, в сравнение с барума.
              sigpic
              Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
              BMW E30
              BMW E36

Comment

Добре , аз що мойте коли ги карам само с Барум ? Щото са гадни сигурно , незнам . А не е като да не карам ... 50-60 000 км. годишно . Така се е случило . Що плюете Барума сега ?
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Според мен гумите нямат нищо общо със подхлъзването, не отчитате , че има много луга, пясък и кал по улиците както в града, така и извън него. Аз неделя ходих до Варна и същата работа, по завоите изневиделица хоп на разкалян участък и ахааа да се врътне, а подам ли газ, върти яко гуми. Зимата разказват играта на цялата пътна мрежа с тоя кален пясък който хвърлят по пътищата, нали така им е по-ефтино, препаратите против заледяване са скъпи..........трябва да остават повече бюджетни парички за управниците.....

Comment

Аз пък мога да кажа че барум не е изобщо лошо гума.всичко си е до начина на шофиране и пътната настилка.
                    П.П KLEBER не е по добра гума от бАрУм бъди сигурен.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                      Аз пък мога да кажа че барум не е изобщо лошо гума.всичко си е до начина на шофиране и пътната настилка.
                      Напротив!
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                        Аз карах Ланчата Капа с Барум Бравурис (апропо, бяха произведени във Франция) и съм страхотно доволен. Преди това колата беше с Goodyear Eagle F1, които според мен са абсолютен боклук - и на сухо, и на мокро. Единственото им предимство бе, че изглеждат добре.

Иначе с Бравуриса Капата спираше, стоеше на пътя перфектно, возеше мекичко. Определено Бравуриса бе много по-добър от скапания Гудиър. С една дума - чудесна гума, без никакво колебание бих си купил пак.
                        Last edited by pinko; d.m.y г., 22:26.
                        Volvo XC90 D5 '06
                        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Колеги, нека спрем до тук
                          "Клебер" е по-висок клас гума от "Барум", съответно е по-качествен и логично е по-скъп, т.е. "Клебер" е по-добра гума.
                          Освен това, "Барум" е "Континентал-Груп", а "Клебер" е "Мишелин-Груп", което също има знение.
                          За цената си "Барум" предлага добро качество и точно в това си крие идеята на този нисък клас гума
                          Не може да очаквате "Барум" да се държи като "Мишелин", особено, когато провокирате максимално възможностите на гумата, както в конкретния случай на колегата.
                          И запомнете едно нещо от мен - ВИНАГИ е по-добре да си купите нова (прясна) гума, вместо някоя употребявана от кварталната гумаджийница!
                          Много са редки случаите, в които употребяваната гума е достатъчно прясна и запазена, за да е по-добра от новите в магазина, нищо, че са по-нисък клас!
                          sigpic

Comment

И аз съм с Барум на Ровъра... вече втора Зима...
                            Не са ме предавали. Доволен съм
                            Пак се почна.. по-по-най...
                            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                            sigpic
                            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Точно както каза Пинко ... бях с 4 Бриджстоун Туранца ... на 2 им направих жаби , 2 са в избата ... Бравуриса излезе много по-здрав . Колата стои по добре на пътя , на мокро се държи добре ... Щом от дупка счупих джантата , а гумата оцеля , няма как да се оплача .
                              145 1.6 ТС '97 ех.
                              145 1.9 JTD '00
                              307 CC 2.0 '04

Comment

Working...
                              X