Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за пазаруване от E-bay

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за пазаруване от E-bay

Колеги ,правя услуга на един приятел който иска да си купи една турбина за Punto GT от И-бея. Не съм наясно изобщо как става номера и търся някой да я закупи директно вместо мен ! Ще съм много благодарен ако някой свърши тая работа
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Здрасти колега,
    Би ли хвърлил едно око тук? :

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...highlight=Ebay

Виж постовете ми, обяснил съм каква е процедурата!
    УспеХ!!!
    Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Мерси колега ще го покажа това на човека. Доколкото аз разбрах всичко зависи от продавача каk ще приеме плащането ??? или нищо не съм разбрал Имам предвид ,че не е нужна кредитна карта или .... ??
      И все пак ако има някой мераклия да свърши работата по лесния начин да пише
      Моя човек ми каза ,че намерил някакъв дето му искал 150 кинта само за услугата малко множко ми се вижда.
      Last edited by mochko1; d.m.y г., 18:59.
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
        Мерси колега ще го покажа това на човека. Доколкото аз разбрах всичко зависи от продавача каk ще приеме плащането ??? или нищо не съм разбрал Имам предвид ,че не е нужна кредитна карта или .... ??
        И все пак ако има някой мераклия да свърши работата по лесния начин да пише
        Моя човек ми каза ,че намерил някакъв дето му искал 150 кинта само за услугата малко множко ми се вижда.
        как така 150 кинта само за услугата??
        тоя май не е в ред!
        е ако твоя човек има кредитна карта може
        да плати и с нея, но зависи от търговеца
        как иска... или с банков превод или с кр.карта
        Успех!
        Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Ами хората се опитват да изкарат лесни пари от нас невежите ,колко му е некой глупендер да се излъже и да кихне 150 левчета за подобна услуга !?!

Айде бе колеги няма ли някой редовен клиент на ибея да съчетаем някоя покупка с едно турбо
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
            Ами хората се опитват да изкарат лесни пари от нас невежите ,колко му е некой глупендер да се излъже и да кихне 150 левчета за подобна услуга !?!

Айде бе колеги няма ли някой редовен клиент на ибея да съчетаем някоя покупка с едно турбо
            Дай ми линк да го видя, щото ибея си остава риск, и при кофти стечение тоя дето ти го купува пие водица, така че не мога да гарантирам.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Дай ми линк да го видя, щото ибея си остава риск, и при кофти стечение тоя дето ти го купува пие водица, така че не мога да гарантирам.....
              http://cgi.ebay.co.uk/IHI-VJ35-RHF5-...3A1|240%3A1318 Ето линка колега. Благодаря ти за желанието да помогнеш
              Fiat Bravo II 1.4 90hp
              sigpic

Comment

Item location: Kobe, Japan

Member: since 08-Sep-04 in Taiwan

Много ме кефят такива. Иначе що годе стабилен изглежда продавача, доставка е "безплатна", но малко ме съмнява да не се окаже истина твърдението на един от клиентите:

Turbo not genuine garrett but a cheap copy! Poor quality.
                166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
                  Item location: Kobe, Japan

Member: since 08-Sep-04 in Taiwan

Много ме кефят такива. Иначе що годе стабилен изглежда продавача, доставка е "безплатна", но малко ме съмнява да не се окаже истина твърдението на един от клиентите:

Turbo not genuine garrett but a cheap copy! Poor quality.
                  Ако се намери кой да купи турбото ,ще се разбере какво е качеството Все пак цената е доста ниска. За рециклиране на старата искат 800 лева ,а тая е нова и поне 50-60 хиляди километра трябва да искара колкото и зле да е. Пък знам ли ,аз нищо не разбирам от турбини ,но изборът не е мой !!!
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic

Comment

Мисля че и при доставката ще трябва някакви такси да платиш на митницата
                    156 SW '02

Comment

Зависи, все пак стоката не е нова и не излиза с документ от магазина, така че може и да не се стига до митница.
                      До този момент съм си правил една поръчка от ибея, съдържаща два артикула, нови от мЕгЕзин. По пощата получих колет, в който имаше само един от артикулите. Установи се какъв е грамажа на изпратената стока и че съотвества само на един от артикулите. След консултация с продавача и разбиране от негова страна, за няколко дни пристигна и другото нещо, с пощенски разходи за тяхна сметка.
                      Доста коректни!
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Наистина не е задължително да ти спрат пратката на митница. Преди около месец купих саундкарта за 115 долара от продавач в САЩ и бях 99% убеден, че ще ми я спрат, но картата си дойде по пощата, като на разните там лепенки си пишеше истинската стойност.
                        mochko1 твоя приятел, защо не си направи собствен акаунт в ибей и пейпал,а инфо за стъпките при регистрация има много из нета, просто му трябва една Visa Electron.
                        166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
                          Наистина не е задължително да ти спрат пратката на митница. Преди около месец купих саундкарта за 115 долара от продавач в САЩ и бях 99% убеден, че ще ми я спрат, но картата си дойде по пощата, като на разните там лепенки си пишеше истинската стойност.
                          mochko1 твоя приятел, защо не си направи собствен акаунт в ибей и пейпал,а инфо за стъпките при регистрация има много из нета, просто му трябва една Visa Electron.
                          Аз подразбрах ,че пейпал не му трябва ,а ако трябва това вече става бавно
                          Fiat Bravo II 1.4 90hp
                          sigpic

Comment

100% турбината е на митницата !!! щото е над 2 кила а миналия път щеха да ми съдерат 2 кожи ако не бях искарал връзките
                            и само си мисля че тази не е оригинална за пунтото , на Него не беше ли ли 7 а не 5
                            Last edited by WhitePower; d.m.y г., 15:12.
                            Volvo S80 2.0 T5 180hp
                            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Спред мен е почти задължително да минете през PayPal! Те са ти един вид застраховка, че всичко ще е наред!
                              Аз лично иначе не бих поел риска да се разправям с продавача при евентуални проблеми, ако PayPal не стояд зад мен!
                              Акаунт в PayPal се прави лесно, после има една седмица примерно да ти излезе транзакцията за верификация по картата.. това е чакането.

А колкото до услугата за която молиш:
                              Аз не бих се наел да я направя и ще ти кажа защо!
                              Преди поръчвах разни неща за един много близък мой приятел. И всичко наред, само дето веднъж ми се наложи да ходя на митница заради негова пратка, което ми коства 3 часа загубено време (през работно време) и скоба на колата (за която съм си аз виновен де, ама не предполагах, че в митницата ще ме мотаят толкова). Та - тая турбина 100% ще е на митница и според мен!

И второ - последната такава поръчка, която направих ми отрови живота. Попаднах на некоректен продавач. Стоката се забави бая ! Той само повтаряше, че трябва да е пристигнала и нищо повече не казваше. Проблема стигна до PayPal. Там тоя пак си траеше и нищо креативно не каза! Накрая PayPal ми върнаха парите.
                              НО цялото това нещо отне 2 месеца и нещо. През това време курса на паунда падна доста... и от тази разлика бяхме на загуба с 30лв.
                              Равносметката за мен е, че два месеца потроших много нерви, ходих до пощата 5-6 пъти напразно - да проверявам дали не е пристигнала стоката. Той ме пита всяка седмица какво става и на мен ми е неудобно. И накрая той не си получи нещата, а аз трябваше да му искам и 30лв да ми покрие загубите.

Та.. всичко това може и да не се случи.. Даже на мен това ми е единствения такъв случай досега, но риск да се получи нещо такова винаги има!
                              Сам разбираш, че това не е просто "на ти тея пари да ми платиш турбината", а включва някаква ангажираност и отделено лично време! Сам прецени.
                              Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                              EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Working...
                              X