Известие

Collapse
No announcement yet.

Стандарти при светлинно регулирани кръстовища?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стандарти при светлинно регулирани кръстовища?

Въпро са ми е, има ли стандарт за времетраенето на жълтия сигнал на светофара при преминаването от червен към зелен и обратното?
    Питам, защото днес попаднах на една статия, в която се обясняваше, как в Италия някакъв служител програмирал жълтия сигнал на светофара да свети 3 сек. вместо стандартните 6 сек и така шофьорите попадали в капан - т.е. при навлизане в кръстовището на жълт сигнал, излизали от него на червен и това се регистрирало от камерите по кръстовищата, след което пък съответните водачи получавали честитки от КАТ.
    Има ли подобен стандарт и в БГ или не?
    До сега не се бях замислял по този въпрос, но ми се струва (поне в нашия град), че на различните кръстовища времетраенето на жълтия сигнал е различно.
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Снощи беше и в новините. Става дума за уволнени и подведени нод отговорност висши служители, за крупна измама със времето на жълтия сигнал и съответно за МИЛИОНИ евро печалба от актове при снимки от камерите.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Аз съм катастрофирал по подобен начин - жълтия сигнал на двата светофара на кръстовището се застъпват и аз напускам кръстовището на жълто, друг участник навлиза в кръстовището на жълто ииии - ТРЯС
      Мисля, че няма стандарт по който да се настройват светофарите, НО дори и да има - той очевидно не се спазва
      sigpic

Comment

В България стандарти...
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Аз съм катастрофирал по подобен начин - жълтия сигнал на двата светофара на кръстовището се застъпват и аз напускам кръстовището на жълто, друг участник навлиза в кръстовището на жълто ииии - ТРЯС
          Мисля, че няма стандарт по който да се настройват светофарите, НО дори и да има - той очевидно не се спазва
          Не ставаше дума за това, а че хората са разработили цяла схема как светофара да ти показва ,че имаш още време и ти влизаш в кръстовището от твойта страна където имаш още секунди на зелено, да ама камерата отчита ,че си там вече на жълт сигнал. - Много хитро.....щото ти си в нарущение за което не знаеш и не предполагаш а си отнасяш глобата. Следствието е приходи..........
          Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
            Не ставаше дума за това, а че хората са разработили цяла схема как светофара да ти показва ,че имаш още време и ти влизаш в кръстовището от твойта страна където имаш още секунди на зелено, да ама камерата отчита ,че си там вече на жълт сигнал. - Много хитро.....щото ти си в нарущение за което не знаеш и не предполагаш а си отнасяш глобата. Следствието е приходи..........
            Винаги съм казвал че италианците са живи педераси
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Винаги съм казвал че италианците са живи педераси
              Интересното е, че измамата я е открил висш полицейски шеф, но който му направило впечатление драстичното увеличение на нарушенията. Къде ги тия шефове у нас?
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                Интересното е, че измамата я е открил висш полицейски шеф, но който му направило впечатление драстичното увеличение на нарушенията. Къде ги тия шефове у нас?
                На тоя висш шеф сигурно са му отказали да го включат в схемата и им е казал: "Абе, аз що не ви е** в тесните *&^%$" и те така...
                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

В Пазарджик ми се е случвало да видя 4 секунди на таймера и настъпвам газта защото знам че г/д като изпише 1 секунда ще навлезна в кръстовището, на 0 обикновенно светва жълто. Абе бетон
                  Обаче като изписа 2 секунди светна жълто и колите чакащи за ляв завой тръгнаха да минават. Спрях с 300 зора точно в/у пешеходната пътека.

Та относно таймерите кога светва жълто ?????

3 -4 секунди когато остават или след като изтекат залените секунди ????
                  sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                    В Пазарджик ми се е случвало да видя 4 секунди на таймера и настъпвам газта защото знам че г/д като изпише 1 секунда ще навлезна в кръстовището, на 0 обикновенно светва жълто. Абе бетон
                    Обаче като изписа 2 секунди светна жълто и колите чакащи за ляв завой тръгнаха да минават. Спрях с 300 зора точно в/у пешеходната пътека.

Та относно таймерите кога светва жълто ?????

3 -4 секунди когато остават или след като изтекат залените секунди ????
                    Точно на такъв светофар, с таймер, ми писаха акт за преминаване през кръстовище, при неразрешаващ сигнал на светофарната уредба. И аз така бях решил - при 1сек оставащо време навлязох в кръстовището, а според полицаят - трябвало е да спра, а не да премина, знаейки, че след тази секунда ще светне червено. Интересното е, че тогава се обърнах за да видя колко време след изтичането на зеления сигнал ще свети жълто. Е, жълтото светна почти само за миг и веднага червено. На питащия ми поглед, полицая отвърна, че при светофарите с таймери е така. Това всъщност е случката, която провокира днешния ми въпрос, особено пък след като прочетох и гореспоменатата статия.
                    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

изводът е, че ушавите навсякъде са мошеници на дребно и яко захлебват
                      ...
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        изводът е, че ушавите навсякъде са мошеници на дребно и яко захлебват
                        ...

И в крайна сметка таймерите не са за наше улеснение ами за да могат по лесно да ни го вкарват
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Тук не става на въпрос ,че някой глупак ще те спре след кръстовището ,гледайки обратния светофар кога е светнал, и ще почне да се пазари с теб дали си минал на червено или на жълто, а за МИЛИОНИ далавера........
                          Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                            Тук не става на въпрос ,че някой глупак ще те спре след кръстовището ,гледайки обратния светофар кога е светнал, и ще почне да се пазари с теб дали си минал на червено или на жълто, а за МИЛИОНИ далавера........
                            а колко мислиш е далаверата на ушавите в България
                            некви жалки стотина лева?
                            на секунда?
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Имаше някакъв сайт безхаберието.цом алабала, та там може да си откараш цял ден в четене. Една от темите беше за яката далавера с тия таймери. Поръчват ги на по-висока цена отколкото трябва и става голямото лапане. Култовото беше, че в чужбините били доказали, че с таймери катастрофите се увеличават.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

Working...
                              X