Известие

Collapse
No announcement yet.

DVD записвачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• DVD записвачка

Здвавейте колеги

онзи ден си купих нова записвачка защото старата здаде багажа след 3год. вярна служба свалям аз старата записвачка,слагам новата,вкючвам компютара и...ШАХ Линдолса не зарежда а вместо това ми изписва текста от снимкатаПитах един уж разбирач и той ми каза,че от магазина трябвало да ми дадът някаква дискета и тн. и тн. Отивам аз в Техномаркет с нагласата да им се карам на тия що не са ми я дали въпросната дискета да де ма момчето ми каза,че нямало такива дискети и няма причина да не тръгва знам,че има компетентни в тая област и ще ви помоля за малко помощ и разяснение че не съм и много на ти с тези неща
    Attached Files
    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
    sigpic

Защо не пробваш да си направиш първо харда да чете,ти сигурно си с първо диска,но понеже не го разпознава и за това да се шашка.Иначе става от Биоса в Boot system.
    Там ще видиш 1.Цд 2.Хард и тн,направи го 1.Хард 2.Цд.
    Пробвай,може и да греша,но от проба няма страшно.
    Иначе съм сменял ДВД записв. без проблем.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
    Alfa Romeo 33

Comment

Новата ти записвачка и харда на един кабел (към дъното) ли са вързани? Ако да, то тогава си сложи записвачвакта на "Slave" режим.
      Aко са на отделни кабели погледни да не си извадил кабела от HDD без да искаш

Под Slave рижим разбирай, че трябва да преместиш едно джъмперче отзад на записвачката на Slave.

HDD трябва да ти е на Master , а DVD-то на Slave
      Last edited by Walker; d.m.y г., 19:45.
      --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
        ...
        Там ще видиш 1.Цд 2.Хард и тн,направи го 1.Хард 2.Цд.
        ...
        това беше първото нещо което направих

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
        Новата ти записвачка и харда на един кабел (към дъното) ли са вързани? Ако да, то тогава си сложи записвачвакта на "Slave" режим.
        Aко са на отделни кабели погледни да не си извадил кабела от HDD без да искаш

Под Slave рижим разбирай, че трябва да преместиш едно джъмперче отзад на записвачката на Slave.

HDD трябва да ти е на Master , а DVD-то на Slave
        да,на един кабел са
        само проблема е,че нямам такива Slave-Master букси
        Attached Files
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
          това беше първото нещо което направих

да,на един кабел са
          само проблема е,че нямам такива Slave-Master букси
          Много ти е чиста кутията

Няма начин да нямат. Погледни хубаво задните части на диска и dvd - записвачката.
          sigpic

Comment

...вкючвам компютЪра и...ШАХ Линдолса не зарежда...
            включих компютъра и....МАТ Линдолса зареди и всичко си дойде на мястото ник'ва идея какво може да е било абсурд е да е била излезнала някоя букса слагам старата записвачка компа зарежда слагам новата не зарежда....сега зареди,остава само да я вида дали ще записва...

Walker няма ги тези букси за които говориш

имате ли представа защо така стана тоя номер
            sigpic

Comment

то не е точно букса това. Едно такова мъничко е, да кажем 2 на 5 мм. Трябва да има, ако си на паралелни IDE.
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

да не говориш за това колега хаха не бях схванал че Walker ми говори за него...сега загрях и защо му вика джъмперче ами да това е бил проблема преместих го посредата и всичко е ОК благодаря ви много
                Attached Files
                sigpic

Comment

да не говориш за това колега хаха не бях схванал че Walker ми говори за него...сега загрях и защо му вика джъмперче ами да това е бил проблема преместих го посредата и всичко е ОК благодаря ви много
                  Ами аз заради това сложих картинка, ама няма кой да я види :P
                  sigpic

Comment

Значи да знаеш за следващия път. След като го купиш ново by deffault CD-тата са на Slave а хардовете са на Master. На картинката както си ги свързал CD-то е Master по кабела а харда е Slave. И понеже не можеш да имаш 2 синджира роби на 1 кабел за това се е збозила работата . На 2-рата картинка вече писачката ти е Master (по джъмпер) а харда следователно Slave.

EDIT: И само 1 въпросче. Как се държи AMD-то на това дъно? В смисал доволен ли си като машинка?
                    Last edited by Wishmaster; d.m.y г., 11:40.

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                      Ами аз заради това сложих картинка, ама няма кой да я види :P
                      аз гледам ма като не разбрам гледам няк'ви буксички и си мисля,че трябва да закача някакво кабелче

Wishmaster ами доволен съм но вече поостаря и трябва да му се правят някакви подобрения

Благодаря отново на всички
                      sigpic

Comment

А да попитам експертите тук във форума, защо не е препоръчително при използване на IDE интерфейс на един канал да се закача диск и ЦД/ДВД?
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Заради различните им скорости и типове на връзката - като са на 1 канал/кабел контролера се бави от по-бавното устройство.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Умно бреййй,
                            Да те препоръчам за SAN тиима ?
                            А защо никой не сети да каже на колегата?
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Никога не е късно да се научи нещо ново, дори и САН да е
                              Иначе какво да му казвам, от де да знам колко и какво има в тоя комп. - а за джъмперите вече му бяха обяснили.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X