Първоначално публикувано от fnt
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
нов внос или кола от форума?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеЗабрави тоя филм, всеки скача на нов внос, особено ако е с 1000-1500 лева по-евтина от форумна на същата възраст...А точно на този модел не е от най-евтините
Ако някой реши да взима кола от форума може да проследи някои работи за колата, или най малкото да разбере какъв е собственика.
sigpic
SCUDERIA ITALIA
BMW 5-er
BMW 7-er
Fiat GP
-
Това че колата изглежда добре отвън не значи нищо.Ако трябваше сега да избирам дали да си взема кола от некоя обява в мобилето или от обява във форума бих избрал второто без колебание, нищо че ще ми се върже повече кинти.Щото и аз така гледах оферти от мобилето и си харесах една лачена ама после като я взех кво стана.....не ми се говори.Alfa Romeo 156 1.8 TS'98
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеКакто и да изглежда, ще си купиш кола на 10 години. Просто няма такъв филм кола на тези години да е читаваАко ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Аз въпреки че досега две имам от мобилето, просто изкарах бесен късмет, че фърлих пари повече от мерак, отколкото по нужда.....но повече нов внос - никога...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
ЛИчно аз съм за нов внос, с нЕкои изключения тук, форума които се продават, над 90% от колите на старо у нас са от нов внос, това е истината, имаше и анкета преди време, който не го мързи да рови.
Видях бая кенефи и на 4 години, а за един на 5 просто се чудех, то като че ли е било такси на циганин, как не го е срам да му иска цената, а беше подържано "в едни сервиз в центъра"/АЛ Ауто така заяви важно собственика му/ та така, всеки си има мнение,,,с две думи предпочитам като цяло новия внос, ако човека се съгласи на диагностика, където ти му кажеш, значи не е поне с нечестни намерения, а гаранция има ако си купиш нова, друга гаранция търси във ФранцияLast edited by fred; d.m.y г., 20:08.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Преди 2 дена ме викна едно аверче в Сливен да видим една 156 само да видя с Алфадиага какви отчитания ще дадат разните боклуци там, преди да я кара да я гледат отдолу - двойка, бензин, 2000 година, имаше 18!!! грешки записани....бях виждал най много 8, но тая ме разби......иначе уж всичко си отчиташе в поносимите норми, а после ми каза че въпреки че нещо потропвало, колата вървяла като луда.....Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 20:23."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЛИчно аз съм за нов внос, с нЕкои изключения тук, форума които се продават, над 90% от колите на старо у нас са от нов внос, това е истината, имаше и анкета преди време, който не го мързи да рови.
Видях бая кенефи и на 4 години, а за един на 5 просто се чудех, то като че ли е било такси на циганин, как не го е срам да му иска цената, а беше подържано "в едни сервиз в центъра"/АЛ Ауто така заяви важно собственика му/ та така, всеки си има мнение,,,с две думи предпочитам като цяло новия внос, ако човека се съгласи на диагностика, където ти му кажеш, значи не е поне с нечестни намерения, а гаранция има ако си купиш нова, друга гаранция търси във ФранцияGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
преди години бях харесал една 156-ца в мобилето, снимките бяха много яки, колата изглеждаше супер, а цената беше с 1500-2000 лв по-евтино от останалите в момента.
колата беше в София, хванах пътя и отидох да я видя, на живо нещата бяха съвсем друга работа, дори не поисках да я запалят, беше пълен кенеф, а на снимките лъсната избръсната
разгледах други алфи из София и така и не ми хванаха око, след като се върнах в Поморие видях пак в мобилето друга в Белене, хайде на другия ден в Свищов, на снимките пак беше ОК на живо друга картинка
прибрах се и пак в мобилето и пак в София, е тоя път вече се върнах с кола, има коли които те грабват
е за това говоря, отиди виж на живо и прецени на място, кола по снимки не се купува
Comment
-
Първоначално публикувано от raffaello Покажи съобщение....хванах пътя и отидох да я видя, на живо нещата бяха съвсем друга работа, дори не поисках да я запалят
Колега lyuboo, именно затова колата се гледа на място и ако не си достатъчно подготвен трябва задължително да си с човек, който разбира и има представа от марката и модела, независимо дали ще я караш на диагностика. Kогато се купува кола втора ръка (особено пък от Горубляне или друга автоборса), ходенето на диагностика е задължително и то трябва да предвидиш пълна диагностика, тоест ходова част и двигател, защото това ще ти спести много неприятни изненади и ще ти даде възможност да си направиш сметка колко пари реално ще ти струва. Все пак и от джамбазите се намира някой и друг, който е добронамерен и може да се съгласи да отидете на диагностика в посочен от теб сервиз. Избягвай да ходиш във Ванто или друг близък до борсата сервиз, защото 99% е сигурно, че джамбазина се познава с тях. Разбира се диагностиката също не може да ти гарантира на 100%, че примерно всичко е на 6 с мотора, защото съществуват методи някои неща да се прикрият умело за известно време, но часовника на бомбата цъка неумолимо и след определен период от време, гризваш дръвцето - има за такива случаи писано във форума. Така, че покупката на кола втора ръка е преди всичко късмет.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеЗначи си решил да си караш 11 годишната Алфа докато я върнеш за скрап, или ще си купуваш и по-нови докато събереш цял музей? Така излиза поне по твоята логикаДоскоро търкалях една много дърта шкода на баща ми, която беше на 31 години и нямаше кой знае какви проблеми, тая ми е само за кеф./моята я взех на 9 години, на 11 ще стане живот и здраве през септември/
Преди време един колега се върна от Швейцария където видял някакъв дърт кадет и много беше впечатлен, как се карало такава кола...Last edited by fred; d.m.y г., 11:17.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Аз пък карам доста, дето се казва и до тоалетната ходя с кола, и не мога да си позволя да разчитам на случайността един 10 годишен автомобил да се окаже що годе читав. Опита ми е показал че това никога не е така, а така нареченият "нов внос" на 10-15 годишни автомобили е най-сигурната рецепта за финансова катастрофаGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Всичко е относително, прочети в новия Ауто Билд, където пише че 4-5 годишна кола в Дубай се смята за антика, а при нас преди 1990 масово колите бяха дърти соц кранти.
И в момента над 50-60% от колите са над 20 години, но броя на катастрофи поради техническото състояние у нас е под 1%.
Колата в зависимот от карането се нуждае от подръжка, при новата си си предплатил подръжката в момента на купуването, при старата пък взимаш по евтино и можеш да вкараш за подръжка, която обаче винаги е в пъти по евтина от новата.В Европа имат по големи доходи, отделно се стимулират за купуват нови продукти, за да върви икономиката, да не говорим това за потребителско общество в САЩ.Старата кола е нещо практично и удобно за страни като нашата с ниски доходи.
Познавам хора с 500 и повече хиляди км със соц коли, карани яко, тоест нямаха нищо от качеството на сегашните автомобили, възрастта не е порок, с други думи
И в този аспект, пак в този брой има тест на Алфа 159 след 100 хил км-е всичко е в супер форма след този пробег.Моята е на 121 хил км я взех, потвърденно от виден спец от алфистите, е какво като е на 10години.., ако имах излишни 100 -200 хиляди, щях да дам 50-60 х. за нова, иначе никогаLast edited by fred; d.m.y г., 13:52.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеПреди 2 дена ме викна едно аверче в Сливен да видим една 156 само да видя с Алфадиага какви отчитания ще дадат разните боклуци там, преди да я кара да я гледат отдолу - двойка, бензин, 2000 година, имаше 18!!! грешки записани....бях виждал най много 8, но тая ме разби......иначе уж всичко си отчиташе в поносимите норми, а после ми каза че въпреки че нещо потропвало, колата вървяла като луда.....sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
Comment