Известие

Collapse
No announcement yet.

нов внос или кола от форума?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Всичко е относително, прочети в Новия Ауто Билд, където пише че 4-5 годишна кола в Дубай се смята за антика, а при нас преди 1990 масово колите бяха дърти соц кранти.
    Колата се кара и в зависимот от карането се нуждае от подръжка, при новата си си предплатил подръжката в момента на купуването, при старата пък взимаш по евтино и можеш да вкараш за подръжка, която обаче винаги е в пъти по евтина от новия.
    Познавам хора с 500 и повече хиляди км със соц коли, карани яко, тоест нямаха нищо от качеството на сегашните автомобили.
    Жалко че нямаме стандарта на Дубай...Старите соцкранти бяха прости коли, със задно предаване и никаква електроника и въпреки това собствениците си ги ремонтираха по гаражите всяка събота и неделя, та да стават за каране през седмицата, така че това за здравината им е малко преувеличено При новата предплащаш и си спестяваш НЕРВИТЕ, нещо което е по-важно от някой и друг лев в повече. Друг е въпросът дали го имаш този лев или не
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      Жалко че нямаме стандарта на Дубай... нещо което е по-важно от някой и друг лев в повече. Друг е въпросът дали го имаш този лев или не
      Приципно и аз това казвам, затова на тоя етап у нас преобладават старите коли, всъщност и в богатия запад падат ценита на нови, търсенето на стари е нарастнало, всяки скача според тоягата,
      Днес в тоя същия Аутобилд четох за покупка на старо на суперлуксозни лимузини, имаше три конкретни, всички под 16 000 лева, един ягуар доста ми хареса,
      Last edited by fred; d.m.y г., 18:34.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Е, на запад заради кризата, Паоло от Удине или Ханс от Вюртемберг няма да си сменят колата на третата година, а на петата. В резултат, гастарбайтерът Али няма да си купи 3, а 5 годишна кола. И когато въпросната машина достигне 8-10 годишна възраст, може би ще е в по-добро състояние заради първите 5 години, през които най-вероятно тя е била поддържана като по гаранция.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

На три години колата си я сменя Щефи Граф и Бербатов, а Ханс си я кара около 5-7/това се определя най вече с разни такси и често е държавна политика, иначе Ханс за да не се мине ще я кара и до гроб/Но за да печели Дитер, държавата е принудила Ханс чрез икономически лостове да си продада колата и да си купи друга, ако можеше всяка година да си купува нова най добре, ама става сложно .
          Така е и с моята е имала само един собственик, оригиналние документи за това, сега са в КАТ, аз съм я взел от Итлалия един вид.....точно това се вижда и при нея, Паоло или какъвто е там, я продава на 7 година на автокъща, където дреме една година и се продава.
          Каквато и да е, двойно да ми излезе ще е по евтино от Фабия или Дачия, да не говорим за нова АЛфа, пък като ми стане заплатата като на дядо ми отпреди 1944 ще мислим и за нова алфа, ако доживея, а иначе може да я кара и внука ми, както още се търклалят разни соц недомислия у нас.
          Както казват японците, няма минало, няма бъдеще, важен е мига, а живота ни е поредица от мигове.
          Бай и наздраве, по тая тема спирам
          Last edited by fred; d.m.y г., 09:11.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Working...
          X