If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някой има ли представа какво се случва, когато катаджия ти напише акт за нарушение, но ти сбърка името в самия акт?
И съвет как мога да постъпя в случая.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Е да де, ама какво трябва да се направи?!
КАТ ще си издадат предполагам наказателно постановление на сбърканото име.. а аз как ще си взема талона ?
Трябва да се мине през някаква разправия. Въпроса е как и къде ?
В акта ти са записани и ЕГН и номер на СУМПС така, че акта си е валиден, ако и те са сгрешени тогава вече може да се успорва, иначе просто ще си мине по каналния ред, защото решението се пише по Номер на СУМПС и така ти се отнемат точки(ако е по такъв член)!!!
Абе според мен, просто като ти излезе акта, го обжалвай и би трябвало да падне.
Абе, ако не са сгрешени другите данни, определено няма да падне, те точно затова пишат и ЕГН, и СУМПС, за да може дори нещо да е сгрешено, да си мине актчето и да си земат паричките(ще кажат че е просто правописна грешка), както казах при всички такива неща се гледат първо цифровите данни, защото не само едно магаре се казва Марко, а ЕГНто и Номера на книжката са единствени за всеки човек, а пък и дори на акта името да е сгрешено, на контролния талон го има и с тия жалби само ще си изгуби времето колегата!!!
Излиза НП > Подаваш жалба и го обжалваш го пред Съда > Отиваш на дело, задължително с адвокат > В 99% от случаите НП се обявява за нищожно > Имаш да черпиш
Няма за какво да се заядат А иначе и на мен ми се е случвало да ми сбъркат името обаче акта остава валиден защото както каза колегата ти имат другите данни и трудно ще ти го анулират заради 1 грешка в името Ама така е бъркат защото... няма да коментирам какви са знаем си ги
Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе
Някой има ли представа какво се случва, когато катаджия ти напише акт за нарушение, но ти сбърка името в самия акт?
И съвет как мога да постъпя в случая.
В допълнение на казаното от Kuku -aкта е невалиден съобразно закона за Административние нарушения или производство, нарушения или както му е там името - трябва да се атакува в градския съд, стига да не е под определена сума /аз съм обжалвал и печелил без адвокат,нъплно редовен акт и падна доста лесно, нямаше доказатлества за твърденията на акта прост/ както си решиш ти,/Все пак не съм юрист и за да си по сигурен направи консултация, но ако обжалваш нищо не губиш или ще го потвърдят или ще го отменят
Ако си заслужава да се обжалва пробвай 99% ще спечелиш до колкото помня трябва да е над 50лв за да имаш право да обжалваш ако ти се занимава пробвай се
Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе
Ако си заслужава да се обжалва пробвай 99% ще спечелиш до колкото помня трябва да е над 50лв за да имаш право да обжалваш ако ти се занимава пробвай се
Това е само ако се обжалва по същество, т.е. имало ли е нарушение. При искане на прогласяване на нищожност не би трябвало да важи, защото с нищожен акт не могат да те наказват, ако ще и 50 стишки да е. Така че, Мите, изчакай си постановлението и обжалвай. Ако съдът преценява обективно, актът трябва да падне.
Утре ще ви цитирам точните текстове в ЗАНН, че сега ме мързи.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment