Известие

Collapse
No announcement yet.

Акт за нарушение със сгрешено име

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Акт за нарушение със сгрешено име

Някой има ли представа какво се случва, когато катаджия ти напише акт за нарушение, но ти сбърка името в самия акт?
    И съвет как мога да постъпя в случая.
    Last edited by Bodom; d.m.y г., 17:32.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
    EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Актът е нищожен.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Актът е нищожен.
      какво ще рече това ?

Comment

Че няма правно действие. Т.е. все едно актът не е създаден в този случай.
        Честито!!!
        Last edited by soldier; d.m.y г., 19:45.

Comment

Е да де, ама какво трябва да се направи?!
          КАТ ще си издадат предполагам наказателно постановление на сбърканото име.. а аз как ще си взема талона ?
          Трябва да се мине през някаква разправия. Въпроса е как и къде ?

Comment

В акта ти са записани и ЕГН и номер на СУМПС така, че акта си е валиден, ако и те са сгрешени тогава вече може да се успорва, иначе просто ще си мине по каналния ред, защото решението се пише по Номер на СУМПС и така ти се отнемат точки(ако е по такъв член)!!!

Comment

Абе според мен, просто като ти излезе актът, го обжалвай и би трябвало да падне.
              Last edited by soldier; d.m.y г., 19:45.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                Абе според мен, просто като ти излезе акта, го обжалвай и би трябвало да падне.
                Абе, ако не са сгрешени другите данни, определено няма да падне, те точно затова пишат и ЕГН, и СУМПС, за да може дори нещо да е сгрешено, да си мине актчето и да си земат паричките(ще кажат че е просто правописна грешка), както казах при всички такива неща се гледат първо цифровите данни, защото не само едно магаре се казва Марко, а ЕГНто и Номера на книжката са единствени за всеки човек, а пък и дори на акта името да е сгрешено, на контролния талон го има и с тия жалби само ще си изгуби времето колегата!!!

Comment

А дали не могат да ми се заядат утре ако ме спрат за проверка и видят, че името на акта не е моето ?!
                  Чисто теоритично

Comment

Излиза НП > Подаваш жалба и го обжалваш го пред Съда > Отиваш на дело, задължително с адвокат > В 99% от случаите НП се обявява за нищожно > Имаш да черпиш
                    sigpic

Comment

Няма за какво да се заядат А иначе и на мен ми се е случвало да ми сбъркат името обаче акта остава валиден защото както каза колегата ти имат другите данни и трудно ще ти го анулират заради 1 грешка в името Ама така е бъркат защото... няма да коментирам какви са знаем си ги
                      Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе

Comment

Първоначално публикувано от Bodom Покажи съобщение
                        Някой има ли представа какво се случва, когато катаджия ти напише акт за нарушение, но ти сбърка името в самия акт?
                        И съвет как мога да постъпя в случая.
                        В допълнение на казаното от Kuku -aкта е невалиден съобразно закона за Административние нарушения или производство, нарушения или както му е там името - трябва да се атакува в градския съд, стига да не е под определена сума /аз съм обжалвал и печелил без адвокат,нъплно редовен акт и падна доста лесно, нямаше доказатлества за твърденията на акта прост/ както си решиш ти,/Все пак не съм юрист и за да си по сигурен направи консултация, но ако обжалваш нищо не губиш или ще го потвърдят или ще го отменят
                        Last edited by fred; d.m.y г., 19:05.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Ако си заслужава да се обжалва пробвай 99% ще спечелиш до колкото помня трябва да е над 50лв за да имаш право да обжалваш ако ти се занимава пробвай се
                          Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе

Comment

Ако е за нещо по сериозно акта тогава го обжалвай, иначе в противен случай дори може да излезе че си на загуба с тия дела

Comment

Първоначално публикувано от EH4464 Покажи съобщение
                              Ако си заслужава да се обжалва пробвай 99% ще спечелиш до колкото помня трябва да е над 50лв за да имаш право да обжалваш ако ти се занимава пробвай се
                              Това е само ако се обжалва по същество, т.е. имало ли е нарушение. При искане на прогласяване на нищожност не би трябвало да важи, защото с нищожен акт не могат да те наказват, ако ще и 50 стишки да е. Така че, Мите, изчакай си постановлението и обжалвай. Ако съдът преценява обективно, актът трябва да падне.
                              Утре ще ви цитирам точните текстове в ЗАНН, че сега ме мързи.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                              X