та кои са наи добрите и сравнително евтини антирадари? предлгаха ми руски за по 30 лв
Известие
Collapse
No announcement yet.
Радар Детектори
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Spokzта кои са наи добрите и сравнително евтини антирадари? предлгаха ми руски за по 30 лвНа кобра и уистлър който и модел над 100 -110 лв. да взвемеш, се ще ти върши работа.
Audi A6 & Alfa GTV
Comment
-
1. тва са честоти, дето засичат различните радари на полицията, но доколкото знам, те в БГ и най-евтините засичат радарите на кат.
2. Гледай за две неща - марката и да засичат Лазар на 360 градуса.
3. От метро каквато и техника да сам си купил съм се оклел 100 пъти.
4. Прочети цялата тема, те тия неща ги обсъдихме вече (без тва за метро)
Audi A6 & Alfa GTV
Comment
-
Такова животно дето да хваща лазер на 360 няма...вервай ми...
Още по темата тия дни, че сега ми е се спи...sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Има и някакъв мит за компактдиск или станиол, фолио и тем подобни закачени на стъклото, че лъжели радарите? Някой имал ли е наблюдения.
Що се отнася до Детекторите избирайте от 6 канала нагоре и функция "Instant ON " Не разбирам много но имах възможност да сравня това онова97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Аз съм го мислил достатачно, пич
Иначе:
Да разсея няколко мита:
Такова чудо като 6, 11 или 15 бандови няма...това е единственно търговски трик на Кобра.
Чистотите които се ползват са само 4ри:
1. Х-банд 10.500 - 10.550 GHz коята се ползва в България...и е най-лесната чистота за "откриване"...това е и най-старата чистота ползвана за радари за скорост. В САЩ това е най-често използваната честота за отваряне на автоматични врати!!! поради което Х-банд се ползва само в няколко щата.
2. Кu- банд 13.400 - 13.500 GHz...коята много малко модели детектори я имат. Кобра мисля, че нямат модел с тази чистотя. Честотата се ползва само в няколко държави по света...но я има в съседна Гърция както и в Унгария.
3. К-банд 24.050 - 24.250 GHz не се ползва в България...на нея работят почти всички детектори за отваряне на врати (в България), за това като минете покрай бензиностанция и детектора ви пищи.
4. Ка-Банд 33.400 - 36.000 GHz Това за сега е последната и най-трудно откриваема чистота. Не се ползва в България за сега, но предполгам скоро и това ще стане.
Всички тези чистото може да се ползват от дадения радар, както в нормален автоматичен режим така и в пулсов режим Instant-On.
Освен радио чистотите има и Лазер toest LIDAR. Приетата чистота на светлината е 820 - 950 нанометра.
пс: това с компатк дисковете е само мит...не върши никаква работа...за да може да "прецакаш" дадения радар трябва Активен джамер...тоест нещо което излъчва.
При лазерните радари е малко по различно, там някакъв частичен ефект може да се постигне и с разни мазила и фолио...но само частичен...тоест колкото да имаш някакво време да отреагираш ако ползваш някой от най-добрите детектори. Новите Алфи са облагодеталствани в това отношение, защото са им криви номерата и са отстрани тоест не рефликтират светлината обратно в права посока ами я отклоняват настрани...а Лазерните радари работят само като полицая се прицели в фаровета на колата или номера...
но за това повече по-натам.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderС други думи, дай акъл какво и за какви пари има смисъл да си купим, щото доста съм я закъсал от към точки!97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
Comment
-
Аз винаги съм твърдял, че и руските вършат работа за БГ...защото са само на Х-банд...тоест единия им модел.
Иначе от по-скъпите...ще питам Пламен с кой модел на Кобра е...това за България.
Излизаш ли извън БГрия.
Валентине1, Ескорт Паспорт и топ Модела на БелТроникс...цените са им от 300 до 400$ в САЩ.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBАз винаги съм твърдял, че и руските вършат работа за БГ...защото са само на Х-банд...тоест единия им модел.
Иначе от по-скъпите...ще питам Пламен с кой модел на Кобра е...това за България.
Излизаш ли извън БГрия.
Валентине1, Ескорт Паспорт и топ Модела на БелТроникс...цените са им от 300 до 400$ в САЩ.97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
Comment
-
Аз съм с Валентинче и съм
Ето един списък:
1) Hungary (many tnx to T-T)
Radars: Ka Narrow band (34.3GHz), K band (24.125GHz), Ku band (13.450GHz).
Lidars: ProLaserII, ProLaserIII.
Here isn't any fixed speed trap, RD and laser jammers are legal.
2) Greece (many tnx to sakoylini)
Radars:K band (24.125GHz), Ku band (13.450GHz).
Lidars: ProLaserII,Traffic Patrol,Ultralyte LR.
Fixed speed trap,Gatso ,Traffipax Speedophot K band(24.125GHZ)
Radar Detectors legal, laser jammers ilegal.
3) England
Ku-band 13.45
K-band 24.150
4) Austria
K-band 24.125
X-band 9.9
Ka-band 34.36
5) Belgium
X-band 9.41
X-band 10.525
K-band 24.125
Ka-band 34.36
6) Bulgбria
X-band 10.525
7) Czech Republic
Ka-band 34.0
Ka-band 34.36
8 ) Denmark
K-band 24.125
Ka-band34.36
9) France
X-band 9.9
X-band 10.6
K-band 24.125
10) Greece
Ku-band 13.45
K-band 24.125
Ka-band 34.36
11) Holland
K: 24.125
Ka: 34.36
Radar:
Gatso 24,125 fixed pols, build in cars (static), trashbins.
Gatso induction loops in de road, mostly for red light and speed at intersections.
Multanova 6F on only highways (34.3)
In some places a Mesta 206 24,125 (France product)
Laser: Jenoptik LaserPatrol, ProLaserIII and LTI LR100.
Optics: Optospeed.
12) Hungary
Ku-band 13.45
K-band 24.125
Ka-band 34.36
13) Germany
Ku-band 13.45
K-band 24.125
Ka-band 34.36
14) Norway
X-band 10.525
K-band 24.15
15) Italy
X-band 10.525
K-band 24.15
Ka-band 34.36
16) Romania
K-band 24.150
17) Spain
Ku-band 13.45
K-band 24.15
Ka-band 34.36
18 ) Switzerland
X-band 10.6
K-band 24.15
Ka-band 34.36
19) Sweden
K-band 24.15
Ka-band 34.36
20) Slovakia
Ka-band 34
Ka-band 34.36
21) Serbja
Ku-band 13.45
+ Laser
22)Slovenia
Radar:
- Ka 34.36 GHz (Multanova 6F)
- Ka 34.0, 34.3 GHz (Ramet AD9)
- K 24.125 (Gatso Radar 24)
Lidar:
- Riegl LR90/235
- Robot Traffipatrol
- Robot Traffipatrol-V (stationary photo speedtrap)
Other:
- Provida 2000 equipped cars (keep your eyes OPEN, detector will not go off)
23) Poland
X-band (10GHz) radar guns (mobile)
Heard about 24GHz near cities but never spotted them..
Use of radardetectors is illegal.
I saw in Elblaw also Gatso fixed 24 Ghz poles, also some local type of fixed camera's based on a 24 Ghz source elsewhere, like on the road from Katowice to Wisla, this system is also on a tripod.
24) Finland
Radar
k band ,kustom
ka superwideband, stalker dual
Laser, pro laser II
And higway police use Spectre I and II version.
25) Estoniasigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от KGB...а Лазерните радари работят само като полицая се прицели в фаровета на колата или номера...Audi A6 & Alfa GTV
Comment
-
1. Лазерен детектор...ако имаш на в предвид с LIDAR тоест лазерен радар...отговора е НЕ...защото с ЛИДАР оператора на радара трябва да се прицели в фаровете или номера на колата.
Иначе има една система в Италия и разни други държави...където се слагат 2 фото-клетки (те са пак с лазерен лъч)...на разстояние от няколко метра една от друга и има статив с камера. Системата е напълно автоматична и изчислява скоростта на движение от това за колко време стигнеш от едната до другата фотоклетка и от там ти прави снимка...Време за рякция нямаш, защото фотоклетките са на няколко метра една от друга...Радар детекторите не го ловят, защото няма какво да засечат като сигнал. Единствено ако ги видиш да седят отдясно куките тогава имаш шанс....Но ня някой места са маскирани тези фотоклетки като боклуджийски кофи...там на помощ идва ГПС навигацията. Абре гадна работа са.
2. Ако въпроса ти е пак за Лазарен Радар...тоест ЛИДАР...ами грубо според условията около 20-30стотни...тоест нямаш никакво време за реакция.
Лазерния радар ЛИДАР си е гадна работа. Но и за него има лек...sigpic
Comment
Comment