Първоначално публикувано от Kuku
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нови радари
Collapse
X
-
Аз съм твърдо за глобите за джигити. Яки при това.
Но Кики е прав за инфраструктурата.....тя трябва да е приоритет, но...
Ако апаратите (по скоро системата) са от същите, ще е голям смях .......
http://dnes.dir.bg/2009/02/23/news4044550.html
Коли с BG номера - неуловими в Италия
23 февруари 2009 / News.dir.bg
Някои европейски страни не могат да засичат регистрационните номера на българските автомобили и така не са в състояние да им налагат глоби.
В Рим например колите с български номера влизат безпроблемно в ограничената за нормални автомобили централна зона, предаде btv.
Българските регистрации имат "привилегията" да не бъдат разчетени от компютърната система на Италия, която е една от най-модерните в Европа. Системата чете номерата и формира автоматично глобата, която се изпраща на нарушителя.
Българските номера се разчитат, но не могат да се идентифицират от регистъра в повечето случаи, заяви за bTV представител на фирмата производител на софтуера. Системата за засичане на скоростта на италианските магистрали е последна дума на технологията. Тя е в състояние да отчита средната скорост в различни участъци, да определя кога и с колко се надвишава допустимото. Работи със специални магнитни, ултравиолетови клетки, проследяващи превозното средство десетки километри напред.
Системата, наречена "Тютор", е несъвместима за момента с българския национален регистър. От този факт се възползват масово румънци, които са в хиляди повече от българите и е въпрос на време проблемът да намери разрешение.
Last edited by proper; d.m.y г., 20:34.Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Всеки стационарен радар струва около 30 хил. евро, а парите за модерната техника идват от Гаранционния фонд на застраховките "Гражданска отговорност". Според предварителни данни за тази година 5-те процента за техника ще са около 1 200 000 лв., с които
направо съм без думи....
стадооооооsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Смятам скоро да не ми дреме..Ще си купя лада нива... хем няма да ме интересуват пътищата, хем няма да мога да превишавам....
И наистина бях пропуснал с част за 30хил евро за камера с радар...Ебаси ние ще имаме най-модерните техники в ЦЕЛИЯ свят...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеСмятам скоро да не ми дреме..Ще си купя лада нива... хем няма да ме интересуват пътищата, хем няма да мога да превишавам....
И наистина бях пропуснал с част за 30хил евро за камера с радар...Ебаси ние ще имаме най-модерните техники в ЦЕЛИЯ свят...
Все повече и повече заглеждам офф роудърите
Иначе парите от МИНЕТКИТЕ утиват за камери , за знаци , за някакви други глупости, ама не и за АСФАЛТ.
АВТОМАГИСТРАЛА ТРАКИЯ на някой места НЕ МОЖЕ да се кара в средната лента.
И сега след зимния период има и гадни и дълбоки дупкиsigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеКогато засича той работи постоянно - дори и в режим готовност тизлъчва сигнал който детекторите фащат....
иначе парите са от фонд гражданска отговорност, не от винетки, ма тоя фонд незнам някой, който му се е наложило да го позлва, да взел пари....фондът е за щети при които виновният е избягал и са пари събирани от нашите граждански отговорности...Last edited by Furious 155; d.m.y г., 23:14.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеа на какви обхвати са, даимш идея? тия наще обикновените дали ще вдяват? питам защото знам че имаш валнетинче - а то е дъ бест радар детектор и сигурно ще ги лови!"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМи чесно казано не знам, преди едно аверче който също има Valentine One ми го настрой да хваща само Х банда, тъй като в БГ са само с такива, но съм го помолил ако изкочат промени като тия евентуално да ми обади - а той ги следи, щото е редовно в нарушение......имаше и някакъв сайт дето се описваше в коя държава какви системи засичат и в кой банд са, но пак него трябва да питам......., обаче има вече К или Ка ли са... но новия ми ги хваща и тях....трябва да започна да го нося по-често...
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Само Х банд са, или поне тия дето ги носят по пътищата......Има обаче някакво време на реакция, което по простите радари не го хващат и не пискат, Валю писка, но по тоя метод няма как да те спаси, никой радар не може......готиното е че 90% от куките карат по мързеливия метод....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеХммм интересно нощно време дали ще могат да заснемат.
Comment
Comment