Известие

Collapse
No announcement yet.

До правистите във форума!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• До правистите във форума!

Турски гражданин иска да регистрира фирма в България но не е наясно със законите,някой от вас би ли могъл да ни помогне ?
    Човека е роден в БГ и е прекарал младините си тук,но преди години цялото му семейство забягва и всички сега имат турско гражданство.
    Проблем ли е това и какво трябва да се направи за регистрация на фирма свързана с дейност в сектора на Услугите или т.е. фирма за почистване на автомобили с някакви нови и модернизирани машини?
    Ще съм благодарна за всяка информация и ще черпя по биричка
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Трябва да си наеме адвокат най добре /понеже ще правиш бизнес, ама нямаш пари за адвокат ми се види малко ...несериозно, меко казано/, зор ще види докато подаде читаво заявление в Агенцията по вписванията, за да може да бъде вписан в Търговския регистър /и за българите е зор .Има изискване за капитал и т.н./зависи каква е фирмата, АД, ООД, ЕООД и т.н., има си законови изисквания/ да гледа сайта на Агенцията по вписванията.Иначе има и фирми, които може да свършат тая работа.
    Е дано съм бил полезен, не съм адвокат
    Last edited by fred; d.m.y г., 14:50.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Абсолютно всички процедури са същите, както за български гражданин, ОБАЧЕ вместо ЕГН чуждестранния гражданин използва ЛНЧ
      sigpic

Comment

Той щом е роден в България, би следвало да има българско гражданство и ЕГН, та ептем никакви проблеми не трябва да има.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

Наистина ако е решил да прави бизнес просто не си струва да се мъчи сам - вече улесниха и процедурите и адвокат ще я извърши регистрацията за 1 ден онлайн за някакви дребни пари, ако се пробва сам като му върнат веднъж-два пъти документите за нередности третия път ще отиде при адвокат
          Мога да препоръчам адвокат, който е наясно с това.
          Иначе с гражданството няма проблеми.
          146 1.6 TS '00
          156 2.4 JTD '01

Comment

На него са му казали че трябва да осигури работни места за 10 работника ,едва тогава ще има право да развива дейността си.
            Все пак Благодаря на всички,ще му кажа просто че трябва да дойде до БГ за няколко дни и да оправи всичко.
            Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
              На него са му казали че трябва да осигури работни места за 10 работника ,едва тогава ще има право да развива дейността си.
              Все пак Благодаря на всички,ще му кажа просто че трябва да дойде до БГ за няколко дни и да оправи всичко.
              моят комшия въртеше черно такси и веднъж качил рускиня която му предложила брак за да може да врътне бизнес във варна.ожениха се без никакви взаимни ангажименти и от благодарност му кихнала няква сума пари и той си отвори магазин.а за турците с бг произход би трябвало да си имат бг гражданство,щот старите получават пенсия и от българия.

Comment

значи процедурата е лесна, стига да знаеш какво правиш

ако не знае, най-добре е да ползва услугите на фирма, който се занимава с такива неща
                мога да препоръчам една две при нужда
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Късно виждам темата, но да се включа - няма особена разлика дали български или чужд гражданин ще регистрира фирмата. Но чуждият гражданин трябва да се регистрира по Закона за Регистър БУЛСТАТ.
                  Възможно е обаче да има някаква специфика в случая, затова можете да се обърнете към адвокат, когото да запознаете в детайли.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    значи процедурата е лесна, стига да знаеш какво правиш

ако не знае, най-добре е да ползва услугите на фирма, който се занимава с такива неща
                    мога да препоръчам една две при нужда
                    Ще съм ти задължена ако ми дадеш координатите на тези фирми.
                    Благодаря ти предварително
                    Born to make me happy

Comment

Леко са се пообъркали тези, няма нищо такова
                      Довечера ще ти пратя и аз едни координати на лична бележка
                      146 1.6 TS '00
                      156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
                        Леко са се пообъркали тези, няма нищо такова
                        Довечера ще ти пратя и аз едни координати на лична бележка
                        Голямо БЛАГОДАРЯ момчета,

хубаво е че ви има
                        Born to make me happy

Comment

Ще съм ти задължена ако ми дадеш координатите на тези фирми.
                          Благодаря ти предварително
                          имаш ЛС
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

прависти е грешно , казва се юрист
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Дет съ вика, правистите са един вид юридически лица
                              146 1.6 TS '00
                              156 2.4 JTD '01

Comment

Working...
                              X