Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога за последно отваряхте предния капак и защо?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Знам,че някои няма да ми вярват , но и аз вчера си прегледах течностите и маслото, без да има нужда от доливане .
    Отскоро съм алфист и това , че при повечето колеги е така , ме обнадеждава !
    ALFA 156 1.9 JTD `98г.

Comment

аз отварях да доливам течност за чистачките преди 1 седмица, а преди 2 дни да видя маслото..

sigpic
      Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
      http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Бе да видя какво има там,та се чупят толкоз тез талянки.
        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Днес след като прочетох тази тема.... отидох да "разгледам, че ми е любопитно какво има вътре"... ъъъ всичко си има... и забравих да проверя дали има масло
          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Аз за последно го отварях оня ден, чистих двигателчето !

Comment

Да вида дали има антифриз и течове
              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
              Ramstein - Benzin
              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Аз пък даже не знам как се отваря има кой да го прави вместо мен. Що да си цапам ръцете. Ама то заради това на магистралата ми свърши течността за чистачките. Нищо де - пак няма да го отварям.
                Alfa Romeo 155 Super
                2.0 16V TS

Comment

Редовно си го отварям, че доливам към 2литра за 10000км. Ама съм сигурен, че сега някой като го прочете ще почне да се притеснява повече и от мен. Нека харчи бе, дреме ми.
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Проверих маслото днес, че на 2-ри го смених и да видя в гаража дали не трябва да се долива.
                    Утре ще долея и течност за чистачките и антифриз, че сутринта нямаше време

Като цяло не отварям за да правя ремонти (просто не мога) и не искам да се науча да мога. Има си хора за това.
                    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                    Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                      Като цяло не отварям за да правя ремонти (просто не мога) и не искам да се науча да мога. Има си хора за това.
                      Идеята ми беше да споделим КОГА, а не толкова кой е отварял капака и съответната причина
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                        Идеята ми беше да споделим КОГА, а не толкова кой е отварял капака и съответната причина
                        Щом е кога - в началото на Февруари. Счупи се помпата на съединителя (тази при скоростите) и смених накладките.
                        Като цяло има няма на 3-4 месеца по веднъж. Абе винаги има какво да се прави.
                        Мисля като се позатопли още малко да си оправя предницата, че за 80 000 км се разтропа вече и трябва да се прави, а и ме дразни
                        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                        Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                          Щом е кога - в началото на Февруари. Счупи се помпата на съединителя (тази при скоростите) и смених накладките.
                          Като цяло има няма на 3-4 месеца по веднъж. Абе винаги има какво да се прави.
                          Мисля като се позатопли още малко да си оправя предницата, че за 80 000 км се разтропа вече и трябва да се прави, а и ме дразни
                          Добре де, наистина ли си отваряте капаците пре 3 - 4 месеца, не ви ли е страх??? Как не си провериавате нивото на маслото??? Стегнете се доста безотговорно!!!
                          markoni_box@abv.bgАлфа 156 2.0 TС 16 V 98г.
                          Алфа 145 1.4 ТС 16 V 98g.
                          Алфа ГТВ 2.0 ТС 16 V 96г.
                          Алфа 145 1.6 боксер/ бивша/ уникална

Comment

Преди 6,7 дни го отварях за последно.Не съм съвсем сигурна каква може да е причината, но мога да споделя какво точно се случи, пък по специализираните може и да я доловят.
                            Миналия четвъртък вечерта се сетих, че май бензина ми е на свършване и трябва да заредя, защото иначе няма как да ида на работа на следващия ден.И понеже ме мързеше да ходя по далеч, отскочих до Лукоил(там вече не зареждам, откакто с бившата ми Алфа имах приключения-експлозиии...),но реших че може пък да са се оправили,а и ми е най-близо и рискувах.Сипах си 10 литра(да не се увличам все пак )и паля да потеглям, обаче колата умря.ха втори,трети..пети....опит и пали и за 1-2 сек угасва.Добре, че беше сравнително загряла колата, та преминах на газ и се прибрах.На сутринта, както си и предполагах не пожела да запали, по точно опита се да заплаи на 2,3 пъти, но моментално угасна, особено като се има впредвид и това, че беше студена.Гледахме да не са някви кабели и подобни свръзки под капака, нищо не се видя. На другия ден я водех и на компютърна диагностика, защото имах сериозни съмнения че може бензиновата помпа да е заминала.Теста опроверга съмненията ми, помпата е ок, 2,5 атмосфери, което е нормално.
                            И след много дълбочинно взиране и най-вече предположенията на Алфа Юзър и Митко Брадата се оказа, че е едно то 4-те релета, които са под маркуча на дебитомера.Ми нещо се беше разместила плочката, която държи 2 от тях. Така и не се установи кое точно реле е, но като ги наместиха и ги постегнаха се оправиха нещата и колата си подкара, все едно преди няколко минути не е имала проблем изобщо.Та така, не съм съвсем сигурна дали точно релетата бяха порблем, но това поне беше повод за главоболия 1 нощ и 1 ден и отваряне на капака

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                            Втора национална среща на 155

Comment

Миналата седмица мисля, че беше в събота. За да проверя маслото и течността за чистачките.
                              sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Аз преди 20 мин. за да проверя филтрите не киматика. Като ги видях на какво приличат за 6 месеца ми се (това го дишаме)
                                sigpic
                                SCUDERIA ITALIA
                                BMW 5-er
                                BMW 7-er
                                Fiat GP

Comment

Working...
                                X