If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз пък карам от 16 годишен , но бях толкова голям мераклия , че реших да си я купя за да не ме скъсат ( понеже е всеизвестен факт , че се процедира по този начин за да взимат повече кинти )
Аз пък карам от 16 годишен , но бях толкова голям мераклия , че реших да си я купя за да не ме скъсат ( понеже е всеизвестен факт , че се процедира по този начин за да взимат повече кинти )
Ха...пределно ясно ми е това нещо с купуването...
Листовките без да ги уча,само правилника го прочетох и ги взех от 1 път с 2 грешки...Но на кормуването ме скъсаха,не спрях на СТОП....Предния ден преди 2-то ми явяване на кормуване звънкам на инструктора да се разберем и той директно ми казва сумата,за да няма проблеми и за да си го взема от раз....Такава била политиката..... и естествено от 8 души само 3-ма си взехме изпита-с/у "почерпка"
Дълго мечтана и желана тази книжка я взех с доста емоции ... смених 4-ри инструктора в една и съща школа ... почнах с шефа на школата ама ми писна да му слушам глупостите ... само се сваляше с мацките по улиците и им свиреше с клаксона,после карах с един едричък чичко който пръхтеше цял час и се оплаках на шефа да ми го смени , след това карах с едно слабо момченце дето все ме караше да карам по-бавно ама пък поне си лафехме за кучета с него и беше интересно и накрая карах с един страхотен инструктор който ме направи добър шофер!
Много спокоен и уравновесен ме пусна на магистралата като ми каза да дам колкото може повече газ да усетя колата ...
Карах Яриса със 160 и ми трепереха колената,а той вика давай още може ...
Бях неговата гордост и той вярваше в мен,ама аз не четох листовки и на първият изпит ме скъсаха ... на втория го взех с 5 грешки и дълго време след това на не регулирано кръстовище не бях наясно с това кой има предимство
Ама сега се понаучих де
Кормуването минах супер без сериозно грешки ... момичето преди мен бе скъсано,макар да караше супер и аз се шашнах.
Като забележки инструктора ми каза че съм взимала много бързо завоите и съм тръгнала веднъж на ръчна,което си беше истината дееее ...
Ама взех го и се развънях на всички и като ги чух и им се похвалих без да се усетя почнах да ги повтарям и те ми се смяха дълго време след това ... сега съм добър шофер,стига да не съм разсеяна и да нямам лош ден или ПМС
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
140 HP + Chip Tuning -> ex Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006 Born to make me happy
Историята с взиматането на книжка при мен като че ли започна леко по принуда.Никога не съм бил някакъв маняк на тема коли и изобщо си нямах идея от нищо свързано с тях.Даже незнаех предавките как са, а под капана знаех само на кое викат акумулатор Може би това се дължеше на факта,че нямахме кола и винаги заевявах " за кво ми е книжка като няма кво да карам" .... всъщност имахме една жигула де
Та след непрестанно мрънкане от страна на баща ми как всички на моята възраст имали книжки се реших най сетне да ме закара при негов познат инструктор.
Общо взето за човек който никога не беше сядал зад волана се справях доста добре.Единствения ми проблем беше потеглянето, където подавах повечко газ и пусках рязко съденителя и колата подстакаше като кенгуру.
Изпита ми беше 1 ден след 19тия ми рождения ден през 2004 и го взех с една грешка на листовките и на кормуването нямах грешки.
От тогава до края на 2008 допир с кола почти съм нямал.Сега от близо 3 месеца имам един самолет дето се опитвам да вкарам в пътя.
Моята книжка е от първия опит. Няколко години все нещо се случваше точно преди да се запиша на курсовете и все се отлагаше и отлагаше...и най-накрая миналата година дойде заветния момент. Малко кофти беше, защото всички около мен казваха, че нямало начин да се вземе от първия път, ама се оказа, че има...проблеми и терзания по случая не съм имала само дето след това докато свикне човек да кара сам, без придружител е малко странно...
Влюбена в Alfa Romeo GTV GTV- психопатска кола само за психопати!!!
В Свищов.
Листовки и изпит от първият път.
Там градското беше голям майтап понеже в града имаше само един светофар който не работеше от години ( сега са сложили няколко за цвят)
На изпита след като 30 секунди се опитвах да вкарам 1-ва се ядосах и си тръгнах на 2-ра, а изпитващия направи забележка на инструктора да си оправи скоростната кутия.
Иначе ми отне повече от година да си изкарам часовете кормуване. Все няма време или нещо излезе и инструктора най-редовно идваше да ни ръчка да си вземем часовете ( бяхме си платили предварително)
Беше много добър инструктор - Бог да го прости загина преди няколко години в нелеп инцидент по време на ремонт. Сигурно и други колеги са карали при него -Куюмджиев му беше фамилното име.
САмо добри спомени от него. Викаше повечко , но пък имаше и защо.
Аз също взех книжка от първия път в още по-далечната 1983, още си учех 4 курс в техникума.
При нас курса се проточи дълго,над 4 месеца.Понеже нямахме инстстр. по теорията/тогава бяха двама/.Курса беше много готин, групата също. Тогава имаше предрарител психотест, после един вътрешен на 9 час кормуване, после преди КАТ пак втори вътршен, иначе официалния изпит бе листовки, полигон и градско.
Та на листовката скъсаха един или двама, на полигон окапаха над половината, нямаха нерви/най много ги съсипа една гърбица, от която се тръгваше назад и напред на ръчна и един тунел, който се взимаше назаден, тунела е от колчета/, въпреки че всички ги правхеме без грешка на тренировките и още само един на градско окапа, та в крайна сметка от десетина човека, взехме около 2-3 книжка от раз, това е истината.
Курса започна есента и свърши февруари, цялата зима нямаше сняг и на 19 като заваля та натрупа над 50 см.От страна на КАТ се падна един свиреп тогава катаждия с име или прякор АГоп, за който се носеха легенди колко е гаден, но специално на нашия изпит не беше такъв.
Изпита беше в района на циганската махла, двореца на децата където е и общо взето донякъде извадихме къснем със снега, нямаше голямо движение и най трудно беше левият завой.
На предварителния краен вътрешен изпит, се паднахме с една тарарясала жигула, нашта беше на ремонт тогава и вървше гадно, та ме ядоса, та накрая, когато отивах към групата, вече направил всичко без грешка и ядосан праснах нарочно едно тенекиено кошче с милиметър от бронята/там си седеше някъде/, КАТджията ми заяви че това можело да бъде човек и т.н и просто ми натресе три часа допълнително за това,
А иначе, на официалния, като направиш и градското слизаш от колата вътре се съвещаваха и ако ти кажат - дай 1,80 или нещо такова, беше ясно че плащаш книжката и си ОК
Изкарах си я съвсем нормално. Листовки с 0 грешки и кормуване без грешка (в най-големия възможен натрупал сняг във Варна, аз правех коловозите по пътищата с пежо 206 ДИЗЕЛ). Весело беше, занесох я лекичко нарочно 1,2 пъти по завоите като естествено си я удържах (карам от 14 годишен) и на петата мин изпитващия ми каза ДА
Comment