Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения,идеи,препоръки за хубави БГ местенца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения,идеи,препоръки за хубави БГ местенца

Имам идея-хайде да споделим впечатленията си от хубави места в България,които си струва човек да посети,където сте ходили и пак ще отидете!

Ние се каним да ходим в Жеравна.Никога не съм била там и много ми се иска.Смятам,че даже и сняг ще има.
    http://www.zheravna.hit.bg/Hosting.htm Ето от тук сме си харесали къща,където да отседнем.

Ако имате желание,ще споделя и други хубави места с вас,но много ще се радвам,ако и вие обичате да пътувате и искате да споделите вашите любими БГ кътчета

Браво са хубавата идея!
    Мисля че това ще ни е полезно на всички и ще ни бъде по лесно да намираме интересни места. А и между другото Жеравна изглежда много интересно
    XTruck

Comment

Ми хубави места има страшно много в България...

Едно от тях е язовир Студена...

Лятно време бих ви препоръчал басайна на Рударци. Той беше избран на 2 или 3 място пред 2-3години от немското списания Некерман за най-добър басейн в Европа. През седмица няма никой освен страшно много момичета, водата е минерална и постоянно се сменя. Най-хубавото е, че басайна се намира в самата планина и въздуха е чист.

Плажа на с. Резово също е екотично място, особено турската част. Лятно време са обещали да има временен ГКПП с тях...така, че сме на плаж там.
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Приятели,давайте и линкове и координати де!То иначе все едно нищо не сме казали!

Comment

Кръчмата "Рая" в град Елена Телефон за резервации 0889234862 (дано още да е валиден) И задължително резервирайте VIP стаята с камината Ще си прекарате СТРАХОТНО!

Comment

Преди 2 години бяхме в Елена.Предварително направихме резервации в някакъв хотел .Като отидохме обаче хотела се оказа някакъв ужасен,от типа"Бай Тошово време" и напрао се отчаяхме(Елена беше само част от пътуването ни).Добре,че се намери СЛУЧАЕН гражданин,който се отби от пътя си,за да търси с нас(и ни намери накрая!) място,където да останем.В крайна сметка останахме тук:

http://www.bgglobe.net/index.php?s=-1211&l=0

Мястото е супер и го препоръчвам на всеки!Към хотелската част има и механа,в която приготвят страшно вкусни работи! Ние бяхме там ноември,но ако се отиде лятото ще е още по-хубаво,защото има и открит басейн(разгледайте снимките от фотогалерията)

Comment

то хубави местенца в БГ да искаш
              аз наскоро открих мястото където бих прекарвал всяко лято - Иракли. местността е резерват и се намира на нос Емине на 10км южно от Обзор. има там няколко бунгала и барче и по целия плаж са разпръснати палатки и катуни. все още е слабо популярно и съответно чисто но за съжаление все повече хора се отвориха и почнаха да ходят там. досега никъде не съм виждал толкова много звезди на небето, нощем морето изхвърля планктон при което бреговата линия свети в зелено а през деня се ако си бил послушен и си си изпил сичкото пиенье вечерта се появяват и делфини буквално на няколко метра от плажа. абе приказка. ето едно албумче вкоето има хубави снимки, както и малко от мен

'93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
              '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

ТРИГРАД

Ето това е едно неотразимо място...бяхме там преди около три-четири месеца, преди години също..."Триградското ждрело" е една от най-големите забележителности в БГ, дъха ти спира, когато застанеш отдолу...а пещерата "Дяволското гърло" е неописуема емоция...малко по-надолу от нея е "Ягодинската пещера", също толкова забележително място.
                Както ще видите от линка, има нов квартал, в който къщите са предимно за селски туризъм. Местните са дружелюбни и гостоприемни. Населението е смесено - мохамедани и християни, но етническата търпимост си я има и не мога да ви кажа нищо друго, освен....ПЪЛНА ИДИЛИЯ.....
                Починахме си страхотно там, нощувките бяха по 6 или 7 лева/не помня точно/ в апартамент, храната се приготвя от домакините и е "каквото си поръчаш".
                Аз ви препоръчвам къщата на Митко Маринов - и двата пъти отсядахме там......жената готви прекрасно, страхотно общителни хора са, на т.нар. "партерен" етаж има механа с камина, обстановката е просто......18 век....ракията е домашна и греяна......а въпросния Митко е един от пещерняците в "Дяволското гърло"...цяла вечер ни разказва....
                Нямам впечатления от другите къщи, но тази е проверена.

Единственото неприятно нещо е че е малко далеко, но.......си заслужава.

ХОТЕЛИ И МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ
                Поздрави на всички.

Fiat Linea 2007 1.3 Mултиджет 90 к.с.

Comment

Иракли наистина е чудно местенце. Не съм оставал там с нощувка, защото не е толкова далече, но е супер. Има само един проблем - пътя е ужасно зле ... тоест то не може да се определи много като път.
                  Alfa Romeo 155 1.8TS
                  Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от Темпра
                    ТРИГРАД

Ето това е едно неотразимо място...бяхме там преди около три-четири месеца, преди години също..."Триградското ждрело" е една от най-големите забележителности в БГ, дъха ти спира, когато застанеш отдолу...а пещерата "Дяволското гърло" е неописуема емоция...малко по-надолу от нея е "Ягодинската пещера", също толкова забележително място.
                    Както ще видите от линка, има нов квартал, в който къщите са предимно за селски туризъм. Местните са дружелюбни и гостоприемни. Населението е смесено - мохамедани и християни, но етническата търпимост си я има и не мога да ви кажа нищо друго, освен....ПЪЛНА ИДИЛИЯ.....
                    Починахме си страхотно там, нощувките бяха по 6 или 7 лева/не помня точно/ в апартамент, храната се приготвя от домакините и е "каквото си поръчаш".
                    Аз ви препоръчвам къщата на Митко Маринов - и двата пъти отсядахме там......жената готви прекрасно, страхотно общителни хора са, на т.нар. "партерен" етаж има механа с камина, обстановката е просто......18 век....ракията е домашна и греяна......а въпросния Митко е един от пещерняците в "Дяволското гърло"...цяла вечер ни разказва....
                    Нямам впечатления от другите къщи, но тази е проверена.

Единственото неприятно нещо е че е малко далеко, но.......си заслужава.

ХОТЕЛИ И МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ
                    Поздрави на всички.
                    За Триград отдавна се точа аз,но не го бях видяла на картата къде е точно.Сега погледнах...Ама то много далече бе.МНооого далече(от Варна в частност)Но със сигурност,ако се съчетае с друг маршрут,не е толкова невързможно да се посети!

Comment

Първоначално публикувано от ДРАЗНИТЕЛ-ка

За Триград отдавна се точа аз,но не го бях видяла на картата къде е точно.Сега погледнах...Ама то много далече бе.МНооого далече(от Варна в частност)Но със сигурност,ако се съчетае с друг маршрут,не е толкова невързможно да се посети!

Аууу....ми то наистина ти е далече, едва сега забелязах че си от Варна.....нищо, тъкмо лятото ще го съчетаете с един "авто поход"....аз умирам за такива преживявания...навремето с дъщеря ми търпеливо изчакахме мама да замине командировка и като се юрнахме с баба Темпра....-то Етъра, Боженци, Соколски манастир......беше страхотно...

Fiat Linea 2007 1.3 Mултиджет 90 к.с.

Comment

[quote=Темпра]
                        Първоначално публикувано от "ДРАЗНИТЕЛ-ка":2rzognuf

Аууу....ми то наистина ти е далече, едва сега забелязах че си от Варна.....нищо, тъкмо лятото ще го съчетаете с един "авто поход"....аз умирам за такива преживявания...навремето с дъщеря ми търпеливо изчакахме мама да замине командировка и като се юрнахме с баба Темпра....-то Етъра, Боженци, Соколски манастир......беше страхотно... [/quote:2rzognuf]

Абсолютно има шанс за такъв поход лятото То и без това вече сме пообиколили всичко,което е близо и като посетим всичко интересно ,което е останало и няма на къде повече,ще се отиде и до там!100%.Въпроса е кога точно ще стане!Като гледах на картата е възможно да се отиде към Асеновград(Асеновградската крепост и Бачковския манастир..абе има каков да се види в тоз район) и да се спуснем надолу към Смолян и от там към Триград,Девин и всичко наоколо.

Comment

Ето едно много красиво местенце не далеч от София.На 30км посока Петрохан.

http://photosafaribg.com/1cari4ina.htm

Казвам ви голяма красота е особенно на някой от тези върхове.От другата страна на планината има рекичка малка но има риба в нея а покрай рекичката има много местенца подходящи за пикник за ловджиите има и маси, пейки нещо като колиба обвита с мечи кожи, лятото има мнооого лешници и диви ягоди, есента гъби. Препоръчвам ви да го посетите. Там е и дупката с извънземните дето се говореше преди, но за съжаления на входа и сега има 30 тона бетон и купчина тор отгоре!
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

ето и от мен едно предложение....
                            http://www.glavatarski-han.com
                            Местенцето "на живо" изглежда още по-добре, а пък и има възможност за хората, които обичат прекия контакт с природата да си разпънат палатки... А! И условията за риболов са прекрасни - има един огрооомен язовир. Справка - географската карта на БГ
                            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

МЕЛНИК
                              Най-малкият и най-романтичен град в България както обичат да казват мелничани!
                              Невероятно място за почивка и екскурзя!
                              В близост до Мелник е един от най-старите манастири в България - Роженския, забележителен със своето архитектурно оформление.
                              Бих препоръчала хотел Св. Никола, тестван е многобройно пъти , ако успея да изровя телефони ще ги постна!
                              Определено няма да сбъркате, ако посветите един weekend на македонския край!
                              sigpic
                              Alfa Romeo156 1,9 JTD, Lexus IS 200

Comment

Working...
                              X