Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения,идеи,препоръки за хубави БГ местенца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Roberta
    МЕЛНИК
    Най-малкият и най-романтичен град в България както обичат да казват мелничани!
    Невероятно място за почивка и екскурзя!
    В близост до Мелник е един от най-старите манастири в България - Роженския, забележителен със своето архитектурно оформление.
    Бих препоръчала хотел Св. Никола, тестван е многобройно пъти , ако успея да изровя телефони ще ги постна!
    Определено няма да сбъркате, ако посветите един weekend на македонския край!
    Удар "в десятката".....това е мястото, нямах тези дни време, но бях решил да събера инфо за Мелник и Роженския манастир, за да ви постна....изпревариха ме, за което благодаря...
    Невероятно място, там е моят "отдушник", там отивам, когато съвсем "изтрещя" и имам нужда от зареждане на батериите......и да не забравите да посетите църквата на баба Ванга - Рупите...
    Поздрави!!!

Fiat Linea 2007 1.3 Mултиджет 90 к.с.

Comment

http://www.bgglobe.net/index.php?l=0&s=-2367&a=0

Ето още един поглед на същия хотел,но за връзка дават координати само на тур.агенция.

Струва ми се,че като се тръгне към Триград,Мелник може да бъде част от маршрута,защото е все в този югозападен край и все така далеч от Варна....

Comment

Първоначално публикувано от ДРАЗНИТЕЛ-ка
        Струва ми се,че като се тръгне към Триград,Мелник може да бъде част от маршрута
        ами то най-удобният път от триград до мелник е през софия
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ако ходите сега до Мелник и сте с Алфа няма да може да се качите до манастира-аз оставям моята в Мелник и се качвам с на брадовчеда Ситроена-максимални вдигнат. Пътчето до Роженския манастир е с едни завои и има доста дупки, а по това време водата е нанесла доста пясък по пътя и има бабуни и камъчета за клуб картер е страшно изпитание. сега не знам дали е почистван пътя. При стария игумен-известен със светския прякор "Брат Джон" или църковното име Архимандрит Йоан - въпреки ексцентричните му наклонности манастира беше невероятен, пътя се чистеше редовно и привличаше много туристи-сега след като го взеха от другия синод е доста по смотано. Ама въпреки всичко е хубаво да разпуснеш в Мелник-особено с компания от 4-5 човека, другия вариант е с половинката на романтичен уйкенд-задължително посетете Кордопулова къща-поне за мен по интересно от манастира и избата на Шестака. Тази година тамошните лозя дадоха много грозде и считам че вече е готово виното и в периода от сега до март все още имат от истинското вино (макар че тази година изкараха доста грозде и може и по-дълго да има).
          Хубаво място е "Воденицата" 2-3 км над Мелник посока манастира-стаичките са малки и много топли-аз умрях от жега като бях там на предния сняг-миналия месец-много добра кухня-поне при сегашния наемател.
          Абе ако реши някой да ходи там да се обади-познавам доста добре Мелник-като студент съм бачкал три лета там(от 2000-2002г) и сега ходя на два месеца един път.
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
            с половинката на романтичен уйкенд

васе то за такова мелник не ти требе

Comment

Първоначално публикувано от търтей

с половинката на романтичен уйкенд

васе то за такова мелник не ти требе
              Абе ти ще кажеш-знаеш ли как действа виното изпито пред пред жив огън-пък и нали си ме знаете че съм романтик и обичам да харча по жени пък даже и да се набутвам
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

... обичам да харча по жени ...
                знаеме те:
                а виж за виното не знам - лекарска забрана и затва се спасявам с ракия

и малко по темата - мелник + роженския манастир + пясъчните пирамиди (на мен не ми приличат много на пирамиди, но нейсе) са като казват сиганити - а мъст сии

Comment

Винаги в Мелник се зареждам емоционално! Голямо спокойствие и красота, поне 3-4 пъти в годината, ако не ида там не се чувствам пълноценно!
                  Относно пътя за манастира, стръмен е и с доста завои, наистина в последно време е доста занемарен, не се поддържа ("Брат Джон" вече не го катери с мерцедесите си )!
                  А за невероятната гледка към Пирин, която се разкрива от поляната пред манастира няма да говоря, неописуемо е!
                  Първоначално публикувано от ДРАЗНИТЕЛ-ка
                  Ето още един поглед на същия хотел,но за връзка дават координати само на тур.агенция....
                  П.С... придвидливо бях взела визитка с телефоните на собственика на хотела, но нали съм особено "подредена" ............... ще я открия ............... надявам се !
                  sigpic
                  Alfa Romeo156 1,9 JTD, Lexus IS 200

Comment

Oсвен хител "Св. Никола" който препоръча Роберта, хубав хотел е "Болярка"
                    Той Брат Джон беше събрал по едно време три БМВ-та, едва накрая му подариха един СЕЛ 500 - още го кара, видях го преди месец като се върна от щатите и полафихме малко за щатските мацки-не ги е харесал много цитирам "Чадо не е за мене там-тия американките искат по-часовник да се движа-все бързат, аз съм човек на спокойствието и на бавните работи" абе кефи ме отвсякъде -2000 година спах 3 месеца в манастира и вечер на беседката зад манастира едни софри, една гледка-абе страшно яко беша-чувствах се като в миналото - особено когато Игумена звъннеше на икономката да сервира яденето или да изчака и да донесе още малко ракия. Кучетата тичат край нас, като се подпие може и да се постреля по мишени - било с пистолет, арбалет с оптика или калашник Абе този човек знаеше как да привлича спонсори и да прави софри и забави А най-хубаво ми беше да пояздя преди вечеря-един от двата коня-аз предпочитах жребец подарък от гърция-спортен на име Арон, другия беше Моисей-ама беше много по-бавен и кастриран-за сметка на това не хвърляше толкова Абе красиво и приятно място

Comment

Working...
                    X